Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Chada vychoval Frank, bývalý osobní strážce jeho rodičů, kteří byli před dvaceti lety zabiti. Tenkrát se zachránilo i jeho dvojče Alex, ale nikdo neví, kde žije a Frank, dnes majitel fitnes centra, po něm nechává pátrat. Nyní mu najatý detektiv přináší zprávu o místě Alexova pobytu, a tak s Chadem letí do Hongkongu – o důvodu letu mu ovšem zatím nic neřekne. Až na místě setkání oběma sdělí, že jsou bratři a vysvětlí jim, kdo zabil jejich rodiče, a tím si přivlastnil i jejich majetek. Chad chce okamžitě pomstu, ale Alex je opatrnější. Po nevydařeném obchodu s kradenými auty si to ale rozmyslí a rozhodne se jít do boje s Chadem a Frankem. Svou akci začínají u Raymonda Zhanga, který byl kdysi společníkem jejich otce a patřil mezi vrahy při jejich zabití. A žije tu i druhý tehdejší společník, Griffith. Oběma se daří velmi dobře a jsou napojeni na místní podsvětí. Zatím netuší, že hodina pomsty za dávný zločin se blíží… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (346)

bourec 

všechny recenze uživatele

Připomenutí tohodle fláku sem si plánoval už dlouho. Těsně po vzniku jsem měl doma kopii na vhs. Pak jsem ale dělal čistku, a tohle a spousty tehdejších filmečků z hong-kongu zmizelo na smetišti. A co těch filmů tehdejší doby bylo. Je pravda, že tohle patří k tomu lepšímu. U mě ovšem pouze tři hvězdice. Na víc to nevytáhnu. 50%. ()

5150 

všechny recenze uživatele

70%.. Výborný a naprosto zásadní akčňák JCVD. K zajímavosti patří obsazení 6-ti násobné Miss Olympia Cory Everson (nar. 1959) do role záporačky, Kary. Byla to pro ni první "větší" filmová role a docela se blýskla. Bohužel v dalších letech, pomineme-li epizodní účasti v několika seriálech, stojí za zmínku snad jen role v akčních béčkách BALLISTIC (1995) a FELONY (1995). Malou útěchou jí tak může být podobný osud její svalnaté konkurentky Rachel McLish. Ta to dotáhla po výrazné roli v ŽELEZNÝ OREL 3 (1992) alespoň na hlavní roli v dalším akčním béčku RAVEN HAWK (1996). ()

Reklama

J.Lajner 

všechny recenze uživatele

,,Jean-Claude Van damme vždycky provádí úder, teď se připrav na dvojitý zásah. Bratři dvojčata znovu spojeni k této misi, aby pomstili smrt svých rodičů. Jsou zatraceně svižní, zatraceně chladní, zatraceně žhavý. Van Damme krát dvě, dvojitá zábava"... VHS-trailer Intersonic: Konec citace. Béčko bohaté na roznožky i elegantní otočky drsného baleťáka z Belgie. Tentokráte v dvojitém provedení. "Zlý" Van Damme a jeho citlivější druhé já. Rozdíl v hereckém projevu je patrný v odlišném účesu a ve střídání dvou mimických výrazů. Drsné mračení vs sexy úsměv. Inu, tuhle akční jízdu ranných 90' let, spasí pouze řádná dávka nostalgie a odstupu. Doporučovat tohle někomu kdo nemá absolutně šajn, bych se neodvážil. Desítky zpomalených záběrů na Van damma, který kope, přebíjí zásobníky, pojídá sushi či svým šarmem přivádí do varu silikonové vyplně jedné blonďaté kikiny, svou nabubřelou majestátností dokonale zakrývají logické lapsy a laciné dialogy. Ale co má být? Zábava je to stále bezstarostná a ucházející. PS: Bolo Yeung a jeho mega hrudník, je tu samozřejmě přítomen. Žádný strach :-) ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Klasický případ akčáckého béčka. Tohle by byl celkem slušnej film kdyby: 1) Provedení nevítězilo nad nápady. Scénář je totiž děravější než cedník, který dělá Jean-Claude ze svých protivníků to celé umocněné na druhou. Občas samo provedení předčí původní záměr o sto procent, což by na jednu stranu znamenalo nesporné plus, ale v případě toho, že nápad stojí za prd, provedení už tím prdem je. 2) Jean-Claude nebyl tak plastický. Marná snaha, jako herec se hodí opravdu jen do bum-bum tvrďáren, ale co ty růžový trencle, no to mě pleskněte. 3) Prostředí, kde se příběh odehrává stačilo na jeho obživu. Hong Kong je jistě velmi atraktivní místo, jak co se týče těsných uliček, tak zátok a krásné architektury. 4) Bolo Yeung byl ještě víc vodpornej než doposud. Tenhle asiat má ksicht, ze kterého běhá mráz po zádech a rozhodně bych ho nechtěl potkat v temný uličce. 5) Příběh obsahoval více reality a méně přiblblých úleťáren. Zkropit totiž desítky Číňanů ze dvou pistolek a jen jednou si nabít, to chce opravdu kouzelný nábojníky. Dvě hvězdičky v béčkařském pohledu a za sentiment, když tohle byly filmy mého "akčního" juniorského věku. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jean-Claude Van Damme a jeho další solidní nářez. Tentokrát si ho užijeme rovnou „dvakrát“. Když byli ještě v peřině, zabili jim rodiče a rozdělili je. Chad a Alex se však po letech opět potkávají a nadešel čas na jejich krevní mstu. Každý z nich je však jiný a to nejen povahou…Já si tento filmeček nesčetněkrát jako teenager pouštěl na VHSce. Samozřejmě že hlavně kvůli slušným soubojům, ale hlavně i kvůli pohledné Alonně Shaw. „Měkčí“ verze Van Damma v hedvábných slipech mi sice místy lezla neskutečně na nervy, ale jeho drsnější dvojče – to už byla jiná kávička. Navíc zde nechyběla ani držka Bolo Yeunga. ()

Galerie (144)

Zajímavosti (19)

  • Moon ( Bolo Yeung ) řekne ve filmu pouze 16 slov. (korbitch22)
  • Jean-Claude Van Damme se kompletně postaral o choreografii všech soubojů. (korbitch22)
  • Film měl původně pracovní název Korsičtí bratři a byl volně inspirován stejnojmenným románem Alexandra Dumase. Příběh byl dokonce původně situován do Francie a Korsiky. (ČSFD)

Reklama

Reklama