Reklama

Reklama

Kickboxer

Trailer 2

Na počátku celého příběhu je mistrovství USA v kickboxu, které koná v Long Beach v Kalifornii. Jedním z favoritů je sebevědomý Eric Sloan, který sráží své soupeře k zemi jako na běžícím pásu. To vše za jásotu diváků a pod obdivným pohledem svého skromného bratra Kurta, pro kterého je Eric velkým vzorem. Když je Eric vyhlášen mistrem světa v kickboxu, rozhodne se vyhrané peníze věnovat na cestu do Thajska, kolébky tohoto bojového umění, kde vyzve na souboj tamějšího mistra - obávaného Tong Poa. Atmosféra zápasu v Thajsku je však úplně jiná než sportovní vášeň na mistrovství v Long Beach. Rozvášněné obecenstvo si žádá krev a Tong Po jim ji hodlá dopřát. S výrazem zabijáka vstoupí do ringu a nejenže několika strašlivými údery srazí Erica k zemi, ale zcela zbytečně a nesportovně ho na celý život zmrzačí. Bezmocný Kurt přísahá, že svého bratra pomstí. Seznámí se se starším thajským zápasníkem a znalcem nejnáročnějšího ze všech stylů kickboxu Xianem Chowem. Přesvědčí ho, aby se stal jeho učitelem a pod jeho vedením pak podstoupí neuvěřitelně tvrdý a bolestivý výcvik. Postupně, po zdolání všech fyzicky i psychicky extrémně obtížných zkoušek se z mladého muže stává skutečný mistr kickboxu, mistr, který se může odvážit vyzvat na souboj zabijáka Tong Poa. V thajském ringu začíná další souboj, tentokrát zcela zjevně souboj na život a na smrt. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (363)

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Další snímek JCVD viděn po hodně dlouhé době. Matně si vybavuji, že jsem si říkal už jako prcek, že Krvavý Sport je lepší. Dnes jsem si společně s nostalgií chtěl zkrátit pracovní odpoledne a celkem se to i dařilo. Prakticky celý film měl najeto na 4 hvězdy. 100x viděná zápletka o pomstě, dobrý tréning a třešnička v podobě zajímavého záporáka. Jenže přiznám se, že souboj s Tong Poem mě bavil jen do chvíle, než Jean začal útočit. Mě se ten finálový souboj prostě nelíbil tenkrát a dnes už vůbec. 65 procent. ()

Claw 

všechny recenze uživatele

Další naprosto excelentní akčně-bojový film pozdních 80. let, který mě uchvátil okamžitě na začátku a nepustil do samého konce... Musím sice uznat, že choreografie soubojů je velice diskutabilní a s konkurenčním "Bloodsportem" se film v tomto ohledu nedá srovnávat. Van Damme nebyl nikdy vyloženě profesionální karatista, ale spíš dobrý gymnasta, který uměl roztahovat nohy a házet efektní otočky... Ale ten film!! Ten film je naprosto úžasný!! Výborné herecké výkony, perfektní nápad (i když jednoduchý), kdy se hlavní hrdina musí sžít s naprosto jinou zemí, zvyky a tradicemi. Excelentní trénink, úžasná atmosféra, dokonale zahraná touha Van Damma se za zmrzačeného bratra pomstít... Navíc úžasné prostředí Thajska, to se mi taky moc líbilo. No prostě jeden z největších martial arts masakrů, jaké jsem kdy viděl... Van Damme je zde ve špičkové kondici a podle mě své životní roli, která mu dokonale sedla. /95% + FILM ROKU/ ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Hvězdička za bojová umění, hvězdička za to, že Charlie Sheen díky tomuto filmu mohl ve "Žhavých výstřelech" máčet pěsti do karamelu a gumových medvídků :-). Akční průměr, používání mozku se nedoporučuje, ale pro ženskou je to příjemné pokoukání na zpocená, svalnatá mužská těla v různých akrobatických pozicích ;-). 49% ()

Skleena 

všechny recenze uživatele

Doháním resty a znovusjíždím staré šlágry... a člověk se až nestačí divit, co se nám za mlada líbilo :) Nemyslím ty osmdesátkové zápletky a "hloubky" scénářů - o tom snad u bojových nebo obecně akčních filmů upřímně nemůže být řeč... ale jak na to tak teď koukám... ony jsou i ty souboje neuvěřitelně statické a hloupé... Na druhou stranu to byla startovní čára pro Van Dammovu kariéru a to se také počítá - ať už byla jakákoliv, určitý zářez do žánru bojových filmů udělala. A i když bych v kontextu kickboxera asi šetřil označeními jako je "kult" nebo "klasika", v zapomnění by snímek upadnout taky neměl. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Huh. Tři hvězdičky jsou docela štědré hodnocení, ale v rámci subžánru osmdesátkových karate filmů je to dobrý snímek. Zápletka je klasická. Zlý bojovník zmrzačí JCVD bratra. JCVD se chce pomstít. JCVD je vyučován u mistra. JCVD přijíždí, aby se pomstil. JCVD POZOR, SPOILER! :-) se pomstí. JCVD odjíždí. Každopádně závěřečný boj v kryptě, kde si omotají ruce, namočí ve smůle a pak ve střepech, ej luxusní. ()

Galerie (104)

Zajímavosti (30)

  • Ve scéně, kdy Xian (Dennis Chan) posílá Kurta (Jean-Claude Van Damme) pro nákup a sděluje mu svůj požadavek, stojí v bezprostřední blízkosti svého domu, maximálně metr od něho. V dalším záběru shora poté, co se Kurt vydává na cestu, stojí oba několik metrů před domem. (Armin82)
  • Jako pozadí pro některé z tréninkových scén Kurta (Jean Claude Van Damme) posloužily chrámy Wat Phra Si Sanphet a Wat Ratchaburana, část z trosek Thajského města Ayutthaya. (Lorge)

Související novinky

Van Damme a dvojitý remakový úder

Van Damme a dvojitý remakový úder

26.07.2013

Shodou okolností se téměř současně vynořily zprávy o remaku dvou akčních klasik z konce osmdesátých let, které proslavily belgického „baleťáka". Především je tady Krvavý sport, jehož novou verzi… (více)

Reklama

Reklama