Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jean-Claude Van Damme utekl z cizinecké legie za bratrem do Ameriky. Ten bojuje mezi životem a smrtí a jeho rodina nemá peníze na léčbu. Jenže jak získat nějaké prostředky? Pomůže pouliční rvačka? (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (230)

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Zabudnutá arénovka, jedna z tých "lacnejších", ale s dobrými fightami a hlavne skvelým fighterským obsadením, čo je ostatne JCVD niekdajší trademark, tzn. nech bol film akokoľvek lacný, vždy sa tam našli aj legendy bojových umení ako napr. tu Billy Blanks, Michel "Tong Po" Qissi a ďalší. Príbeh samozrejme vycucaný z prsta a napísaný cez obednú prestávku, ale odvtedy bol toľkokrát sfilmovaný, že to už ako zápor neberiem. V podstate takmer jedna a tá istá šablóna sa ťahala s Van Dammo takmer 15 rokov jeho tvorby, ale aj tak sme ho vždy všetci zbožňovali. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Tohle jsem chtěl v dětství vždycky vidět, ale dostal se na řadu až dnes, ale lepší teď, než nikdy ne ? Velkou zásluhu na tom má i momentální féjk karanténa. Lví srdce je dobrý karáčo, které mě bavilo i po tolika letech a bylo pěkný si připomenout mladého Žána a určitě to patří mezi jeho nejlepší filmy ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Když se Léon Gaultier (Jean-Claude Van Damme), bojující v cizinecké legii v Africe, dozvídá o smrti svého bratra v USA, přes všechny zákazy a příkazy opouští legii a vydává se pomoci bratrově ženě a dceři. Kapitán lodi, na které prchá, jej ale obelstí, a místo do L.A. jej doveze do New Yorku. Léon hledá způsob, jak se dostat k penězům, aby se mohl vypravit na druhou stranu Států a přitom narazí na starého Joshuu, který organizuje pouliční bojové zápasy... Ve své době to asi byl docela fajn Van Dammův film, ale dneska od filmu očekávám o trochu víc, než jen pár pouličních b(l)itek roztažených do celovečerního filmu. Scénář není nic extra - trochu jsem čekal, že cizinecká legie trochu zaouřaduje, aby se do filmu dostalo trochu napětí, ale ono nic. Takže za pochvalu stojí opravdu jen Jean-Claude Van Damme a jeho souboje, a zbytek je trochu o ničem... ()

bloodcountes 

všechny recenze uživatele

Páni já vůbec netuším, jak a kde jsem k tomuhle filmu přišla?!?! A netuším, proč jsem ho vůbec dokoukala, protože tam nebylo vůbec nic, co by mě zaujalo...snad jedině ta příšernost Synthie a zrzavá nádhera matky a dcery. No a to je docela málo. Ale asi byly nějaké skvrny na slunci a dokoukala jsem to a tak teď můžu říct, že jsem viděla Van Dammův film. Mno, jako nic moc tedy. Ale chápu, že tohle má nekdo rád. Já si jen prostě spletla dveře a vlezla jsem na jinej večírek, můžu si za to sama:)) ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Z filmov, ktoré komentujem si môžete vyvodiť detaily môjho profilu. Takže ... súhlasím so všetkými, ktorí hodnotia túto poctivú "van Dammovku" vyššie ako 2 hviezdičky. A to najmä kvôli súbojom, ktoré "odpadoví" kuvici kritizujú. Ak už niekto zažil pouličnú bitku, potom vie, že by (s odhliadnutím od martial arts) prebiehala nejako takto. A choreografia - geniálna. Navyše príbeh - akokoľvek klišéovitý a banálny - ma vždy dojme a emocionálne odrovná. Takže kam sa hrabú tzv. romantické dojáky, lámačky vĺn a podobné "vyššie umenie". A kam sa preboha hrabe Živý terč. Veď všetci dobre vieme, že každý ho tu vyzdvihuje len pre Johna Woo. Ale tento komentár nemal byť útočný, takže ... kľudne si tu ďalej odpadujte :-) veď Jean - Claude je už OFF. Technická poznámka: na pirátskych kazetách z NSR pod týmto názvom. (23.11.2004) ()

Galerie (47)

Zajímavosti (10)

  • Dva vojáci, kteří pronásledují hlavního hrdinu, aby jej odvedli zpět k armádě, odkazují na Van Dammovu prvotinu Krvavý sport (1988), kde byli taktéž dva vojáci, kteří měli přivést Van Dammovu postavu zpět k jednotce. (Lorge)
  • S choreografií bojových scén pomáhali Van Dammovi jeho přátele Michel Qissi, který ve filmu zvárnil legionáře Mustafu, a Frank Dux, jenž dělal zároveň všem bojovníkům kondičního trenéra. (korbitch22)

Reklama

Reklama