Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jean-Claude Van Damme utekl z cizinecké legie za bratrem do Ameriky. Ten bojuje mezi životem a smrtí a jeho rodina nemá peníze na léčbu. Jenže jak získat nějaké prostředky? Pomůže pouliční rvačka? (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (231)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Toto je film z obdobia, keď si Jean Claude Van Damme užíval bohémsku hollywoodsku jazdu. Svojich 15 minút slávy mal už za sebou, ale ešte stále to ťahala zotrvačnosť. "Levie Srdce" je dobrý béčkový akčný snímok, s jednoduchým scenárom, slabými hercami, ale s niekoľkými parádnymi street fight scénami. Pestré lokácie a rôzne charakteri bojovníkov ma celkom pobavili. Van Damme je tu vo výbornej forme. Kope ako elektrický prúd. Stará, skoro zabudnutá, akčná klasika. ** ()

castor 

všechny recenze uživatele

Slizouni v oblecích pokřikují jak zvířata, dámy v kostýmcích a s dolary v rukou vyšilují, bleskurychle mluvící chlapík vybírá sázky, do půl těla svlečené mlátičky se ohánějí v dobře nastříhaných soubojích a divák se lehce stydí, na co se to vlastně dívá. Voják cizinecké legie Jean-Claude zamáčkne slzu za mrtvého bratra, kterého upálili členové drogového gangu a jehož rodina se dostává do finanční tísně. A na příběh je zaděláno. Kdyby se nezapojil do pouličního zápasu, možná by si musel ustlat někde mezi bezdomovci, takhle pokračuje v tom, čím se stal v americké béčkové produkci průkopníkem: arénových mlátiček. Sic chybí na tu dobu typická montážní tréninková sekvence a nemá to ani takový feeling jako Lettichův jiný kousek s Van Dammem (Dvojitý zásah; napsal mimo jiné i jeho Krvavý sport nebo Legionáře), i tak je tahle směs pouličních rvaček možná i sympatičtější, než klasické arénové kousky. Akční film, stejně jako my, je tak či onak už někde jinde, ale občas není špatné zavzpomínat. Je to typický Van Damme – nebojte, i své „tvrdé“ půlky ukáže. Bez nich by to asi nešlo. ()

Reklama

danny_21 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch Belgických kopanců balancujících mezi 2 a 3 hvězdami. Baletka se nesnaží jen kopat, ale vyloudit nějaké ty emoce, podobně jako ve starším Není Úniku - takže suma sumárum akce pomálu, souboje hrozně sestříhané, příběh docela ucházejícící a hlavně atmosféra posledního mače s Atilou byla dobrá, takže nakonec - 50 % ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Po dlouhý době sem si vzpomněl na tenhle van Dammův film. Trochu zvednu hodnocení, a to i přes to, že těch podivností ve filmu je spousty. Ale je pravda, že takhle ty akční a bojový béčka v devadesátkách vypadaly. Samosebou to má i svoje kouzlo. Aniž bych chtěl film hanit, ale některý VanDammovi filmy se mě líbily víc. Ale dneska se mě to snad líbilo víc než kdysi. 60%. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Nemuzu si pomoct ale tenhle film mne nikdy moc nebavil i kdyz je to starej akcnak je tu hodne souboju ale proste mi to nesedlo ne ze bych zadal nejakej skvelej pribeh ale tady po pravde neco jako pribeh opravdu vubec neexistuje do toho navic Zanklod misto toho aby jenom kopal zkousi i cosi co se nazyva herectvi a to je pak opravdu proser bohuzel je mi lito mam rad podobny filmy ale tenhle sem fakt nikdy moc nezral co nadelam ()

Galerie (47)

Zajímavosti (10)

  • S choreografií bojových scén pomáhali Van Dammovi jeho přátele Michel Qissi, který ve filmu zvárnil legionáře Mustafu, a Frank Dux, jenž dělal zároveň všem bojovníkům kondičního trenéra. (korbitch22)
  • Dva vojáci, kteří pronásledují hlavního hrdinu, aby jej odvedli zpět k armádě, odkazují na Van Dammovu prvotinu Krvavý sport (1988), kde byli taktéž dva vojáci, kteří měli přivést Van Dammovu postavu zpět k jednotce. (Lorge)

Reklama

Reklama