Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jean-Claude Van Damme utekl z cizinecké legie za bratrem do Ameriky. Ten bojuje mezi životem a smrtí a jeho rodina nemá peníze na léčbu. Jenže jak získat nějaké prostředky? Pomůže pouliční rvačka? (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (230)

Stíba 

všechny recenze uživatele

Když vezmete osvědčený recept ale použijete špatné ingredience a nesoustředíte se na vaření, takhle to dopadne. Lionheart jede v základu podle klasické šablony ale celý příběh je ještě naivnější než bývá standardem, souboje špatně a hloupě zpracované a jako celek to zkrátka nemá moc hlavu ani patu a žádný charakter. ()

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Kdeže levie, skôr srdce slona malo finále, dokonca sa vsadím, že aj ten černoch vsádzal na správneho víťaza, len rozlámaného Van Damma chcel radšej zdravého, preto mu zaklamam. Oceňujem starostlivo vybrané priestory pre duely, pekné telá v bikinách a na béčko málo vídaný priebeh. Miesto pátrania po zabijakoch brata, ktorých by si ktokoľvek iný našiel aj v Alcatraze, sa hlavný hrdina radšej rozhodne kúpiť neteri nový bicykel. Čo mi nesadlo zvolená pouličná kamera bez jediného filmového filtra, pomaly ako z venezuelskej telenovely. Rovnako by sa našli výhrady ku strihu, ktorý beriem ako podraz na diváka. Ten sa neraz stáva svedkom jedného úderu z viacerých uhlov pohľadu, čo možno pridáva na efektivite, no pôsobí príliš umelo a vykalkulovane. Inak svižná a každým ďalším zápasom gradujúca mlátička. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Lví srdce je parádní film! Opravdu parádní film! Neexistuje snad nic, co bych mu vytknul jako fanoušek Jean-Claude Van Damma. Snad mě jen jedna věc mrzí, že jsem tenhle film neviděl v mládí, protože tenkrát bych mu fláknul čistejch pět hvězd a vůbec bych nad tím nepřemýšlel. Dneska jenom za čtyři a to nad tím ještě musím přemýšlet. Původně jsem chtěl dát tři. Ale změnil jsem to, protože ten film, ať je jakýkoliv, si to prostě zaslouží. Jean-Claude Van Damme tu kvalitu střídal jak trenky s ponožkama, ale tenhle si udržel to určitý kouzlo, díky kterému Jean-Clauda mám tak rád. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Zabudnutá arénovka, jedna z tých "lacnejších", ale s dobrými fightami a hlavne skvelým fighterským obsadením, čo je ostatne JCVD niekdajší trademark, tzn. nech bol film akokoľvek lacný, vždy sa tam našli aj legendy bojových umení ako napr. tu Billy Blanks, Michel "Tong Po" Qissi a ďalší. Príbeh samozrejme vycucaný z prsta a napísaný cez obednú prestávku, ale odvtedy bol toľkokrát sfilmovaný, že to už ako zápor neberiem. V podstate takmer jedna a tá istá šablóna sa ťahala s Van Dammo takmer 15 rokov jeho tvorby, ale aj tak sme ho vždy všetci zbožňovali. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Ve "Lvím srdci" chtěl Van Damme vsadit na úspěch předchozích "ringových mlátiček" Krvavý sport (1988) a Kickoboxer (1989), ale souboje zasadil do mafiánských ilegálních soubojů L.A. Co se týče příběhu, vykradl sám sebe, protože se opakuje skoro to stejné, jako v "Krvavém sportu" (i s útěkem z "vojny" a neustálým dozorem "naháněčů" ...), ubylo soubojů, protože v drtivé většině bojuje jen Van Damme. No a co se těch týče, tak ty prostě nebyly ono už ve své době. "Karatista" Van Damme nebyl schopen dát ani běžný kopanec bez střihu a jeho soupeři a kaskadéři nebyli schopni jej přijmout. A tak se souboje stávají jen směsicí trapných střihů, kdy se střídá několik kamer neustále dokola a pomáhají si tak v bezkontaktních záběrech. V tom jsou souboje/"fighty" prostě nedotažené a trapné a je vidět, že se Amerika až na výjimky nemohla v choreografii bojových umění Asii nikdy rovnat ... Příběh docela dojemný, výborná je atmosféra posledního zápasu s Attilou ... ()

Galerie (47)

Zajímavosti (10)

  • Michel Qissi, jenž se ve snímku objevil v roli legionáře Mustafy, který pronásledoval Léona Gaultiera (Jean-Claude Van Damme), je Van Dammovým přítelem z dětství, se kterým se na začátku své kariéry vydal za oceán. Jeho bratr Abdel pak ztvárnil Attilu, soupeře ze závěrečné scény. (Eldrick)
  • Většina filmu byla natočena v oblasti Los Angeles, včetně scén v New Yorku. (Homerking)

Reklama

Reklama