Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh dvojčat – bratrů Alana a Michaila. Krátce po narození dvojčat Alana a Michaila se matka musela jednoho z nich vzdát a dát ho k adopci, protože by dvě děti neuživila. Michaila adoptovala rodina ruského diplomata, který žil nějakou dobu ve Francii, ale poté emigroval do Ameriky. Alan se stal policistou. Michail vyrůstal v Americe. Když mu bylo šestnáct let, jeho rodina zmizela a on musel tvrdě bojovat o holý život v ruské mafii. Za dalších šestnáct let přijel Michail do Francie najít bratra. Pronásledovali ho však zkorumpovaní agenti FBI a pronásledování skončilo Michailovou smrtí. Tak se Alan, nyní policista, dozvěděl o existenci svého bratra. Rozhodl se pátrat po příčině jeho smrti, a proto se – jako Michail – vydal do Ameriky. Tam se setkává s přítelkyní svého bratra Alex a s členy ruské mafie. Dozvídá se, že Michail byl bohatý gangster. Členové ruské mafie ho chtějí zabít, považují ho totiž za Michaila. Alan zjišťuje, že Michail ve Francii ukryl materiály dokazující korupci jak ruské mafie, tak agentů FBI. Alan způsobí v řadách ruské mafie roztržku, dojde k přestřelce a Alan je na útěku zatčen policií... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (151)

Lacike 

všechny recenze uživatele

V druhej polovici 90tych rokov začala kariera svalovcov upadat. Van Damme si tu svoju predlzil angazovanim azijskych reziserov a bol to dobry tah. Tentoraz sa vydarila aj zapletka a tak tu mame velmi vydareny akcny film. Ringo Lam rad svojich hrdinov potrapi a tak hned na zaciatku necha Van Damma v efektnej nahanacke zomriet. Aby sa nasledne objavilo jeho dvojca a mohlo sa pustit do patrania po vrahoch. Takze cely film ma taku temnejsiu atmosferu a aj samotny Van Damme tu je uveritelny drsniak. Ani nie tak hereckym prejavom, ale svojimi činmi. Bitky su tu neskutocne brutalne a efektivne. Akrobaticke kusky isli stranou, ale to vôbec nevadi. Vysledok je aj tak pôsobivy. Bitky s namakanym rusom su spickove. Takisto prestrelky a nahanacky su vydarene a dejovej omacke sa film venuje tak akurat, aby nenudila ale zaroven bola putava. Takisto potesi eroticka scena pri ktorej konecne nevidime Van Dammovu prdel ale dudy Natashy Henstridge. Vysledkom je drsna Van Dammovka so sviznym tempom a spickovymi akcnymi scenami. 8/10. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Je to fakt, je to skoro nejlepší film, kterej VD za posledních deset let udělal (96-06). Nebýt Pekla, tak by byl asi nejlepší. Příběh nás nekope logikou do hlavy a ani to není jen o tom jednom. Totiž o soubojích, neměl jsem na mysli sex. Ani ten tu ale není. Když jsem na to koukal, tak jsem nemohl uvěřit, že to je vážně jeho film. Charaktery postav jsou, na žánr (filmů Jeana Clauda Van Damma), docela obstojně propracovány. Žádnej psychologickej profil to sice není, ale celkem jsem byl aji chycen dějem. Oproti obvyklým obrovským bojům a honičkám je tu spíš několik větších přestřelek a semtam menší rvačka. Bez toho by to nešlo, asi má JC ve smlouvě kolonku, že musí vymlátit z někoho duši... Ale oproti většině jeho filmů to NENÍ ztráta času. Mohlo by to být lepší, mohl by to třeba být i film z vyšší střední třídy, ale na tu střední střední třídu dosahuje s přehledem. ()

Reklama

Devadesát Dva 

všechny recenze uživatele

Obstojná devadesátková vandammovka (kokain (uncredited) + ochrana a líbání žen + kopy = JCVD), z doby jeho největší slávy (o rok později ještě dával fláky jako je 'Double Team' s Dennisem Rodmanem!), která sice není záživnější víc, než jeho slabší filmy, ale aspoň není "úplně blbá". Něco jako béčkové 'Východní přísliby' o deset let dříve (jak tématika pátrání mezi Rusy. tak fight v sauně). Pustil jsem si to spíš jen do pozadí, protože dnes už tyhle filmy nemůžu brát stejně vážně jako když jsem napodoboval Van Damma a jeho kopy jako malej (tohle je ale těžce specifická nostalgie, vandammovky, obecně, co asi pochopí jen 80's and 90's boys, kteří na něj čuměli pro fight abilities a pak zase dost možná i holky, který zase tekly z jeho... co já vím). Ale těmhle filmům už zkrátka odzvonilo a jestli nejste die hard fan, tak už prostě nezkopírujete, jak jste se cítili tehdy a jaká je realita teď. Kupodivu tady je, i přes odlišný nádech, než typické JCVD akčáky, hlavní hvězdou filmu 21(22)-letá Natasha Henstridge, která je totální dime-piece (a její scény asi byly v období VHS asi i těžce pauzovaný porno, protože tam má hned dvě dost luxusní). Tohle byla pro ni jedna z prvních rolí ('Můj soused zabiják' byl asi její top film, co do komerčního úspěchu) a to ani nemluvím o až překvapivě dobré píchačce v koupelně, kde je to ještě o to lepší, jak si to rozdávají, zatímco hned vedle sedí dvojice goonů, kteří je tam hlídají. 5/10 ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Tradiční plytkej Vam Dammovskej shit a další z řady, kde hraje svýho bráchu. Prvních 30 minut neřekne skoro nic a naopak všichni mu všechno začnou říkat, aniž by řek jediný slovo :D A nejlepší jsou ty úplně nesmyslný dialogy (zrzka za ním přijde na hotel a chce mrdat a Van Damme 'nemůže' --> Co to je? Jsi neoblomný? To je nějaká hra? Dobře, ať je po Tvém, ale žádná pouta.). Akční scény jsou ale docela fajn, stopáž tak akorát a zrzka je pěkná a dobře se na ní koukalo. Akorát ke konci nosila nějaký kalhotový kostýmy z Havlovy skříně, to bylo už horší pokoukání... ()

Nix 

všechny recenze uživatele

Velice zajímavý počin od Van Damme. Tohle mi zase unikalo a film zajímavě kombinuje žánry thrilleru a akce. Typická Van Dammovka to úplně není, film jede na vážnější notě, ale akce tu je hlavně v druhé části filmu a hodně se mi líbila. Příběh není nikterak složitý, ale hezky odsýpá. Bitka ve výtahu byla super a celkově když se tam objeví ten nabušený blonďák tak film má dobrý drive. Van Damme mne zase překvapil. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (6)

  • Jedná se o americký debut hongkongského režiséra Ringa Lama. S nápadem, aby se k režii postavil právě Lam, přišel sám představitel hlavní role Jean-Claude Van Damme. (ČSFD)

Reklama

Reklama