Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh dvojčat – bratrů Alana a Michaila. Krátce po narození dvojčat Alana a Michaila se matka musela jednoho z nich vzdát a dát ho k adopci, protože by dvě děti neuživila. Michaila adoptovala rodina ruského diplomata, který žil nějakou dobu ve Francii, ale poté emigroval do Ameriky. Alan se stal policistou. Michail vyrůstal v Americe. Když mu bylo šestnáct let, jeho rodina zmizela a on musel tvrdě bojovat o holý život v ruské mafii. Za dalších šestnáct let přijel Michail do Francie najít bratra. Pronásledovali ho však zkorumpovaní agenti FBI a pronásledování skončilo Michailovou smrtí. Tak se Alan, nyní policista, dozvěděl o existenci svého bratra. Rozhodl se pátrat po příčině jeho smrti, a proto se – jako Michail – vydal do Ameriky. Tam se setkává s přítelkyní svého bratra Alex a s členy ruské mafie. Dozvídá se, že Michail byl bohatý gangster. Členové ruské mafie ho chtějí zabít, považují ho totiž za Michaila. Alan zjišťuje, že Michail ve Francii ukryl materiály dokazující korupci jak ruské mafie, tak agentů FBI. Alan způsobí v řadách ruské mafie roztržku, dojde k přestřelce a Alan je na útěku zatčen policií... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (151)

Skalda 

všechny recenze uživatele

Dobře odvedené řemeslo. Ve filmu je všechno co tam má být od honičky v autě po hlavního zlouna a krásnou kočku. Nejradši bych ale zabil ty "dislektiky" kteří dabovali rusky (nebo s ruským přízvukem) mluvící postavy. Jo a pokud se vám to líbilo - tak nikdy nepodlehněte nutkání shlédnout film Replikant. Nebo nikdy neuvěříte že tyhle dva filmy natočil R. Lam. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Je to fakt, je to skoro nejlepší film, kterej VD za posledních deset let udělal (96-06). Nebýt Pekla, tak by byl asi nejlepší. Příběh nás nekope logikou do hlavy a ani to není jen o tom jednom. Totiž o soubojích, neměl jsem na mysli sex. Ani ten tu ale není. Když jsem na to koukal, tak jsem nemohl uvěřit, že to je vážně jeho film. Charaktery postav jsou, na žánr (filmů Jeana Clauda Van Damma), docela obstojně propracovány. Žádnej psychologickej profil to sice není, ale celkem jsem byl aji chycen dějem. Oproti obvyklým obrovským bojům a honičkám je tu spíš několik větších přestřelek a semtam menší rvačka. Bez toho by to nešlo, asi má JC ve smlouvě kolonku, že musí vymlátit z někoho duši... Ale oproti většině jeho filmů to NENÍ ztráta času. Mohlo by to být lepší, mohl by to třeba být i film z vyšší střední třídy, ale na tu střední střední třídu dosahuje s přehledem. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

O dvojčeti neměl potuchy. Navíc neměl šanci ho poznat, jeho bratr, kdysi odložený do rodiny ruských emigrantů, to koupil v úzkých francouzských uličkách. Dvojče, tvrdý polda, to tak nenechá. A chce vědět víc. Docela slušně to poskládal i scénáristický hitmaker Larry Ferguson (druhý Policajt v Beverly Hills, třetí Vetřelec), odvedl modelovou práci plnou dynamických honiček a soubojů. No a Van Damme s hongkongským rodákem Ringo Lamem odmakali zbytek. Určitě lepší kus Van Dammeovy kariéry, svižný, místy nápaditý a lákající k opakovanému zhlédnutí. Po letech jsem tedy vyslyšel a vůbec nelituji. Thrillerová pohádka s mezinárodní účastí. A s luxusní Natashou Henstridge. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Van Dammova spolupráca s hong kogskými režisérmi pokračuje a síce Ringo Lam nie je taký osobitý, ako John Woo alebo Tsui Hark, ale aj tak spolu natočili veľmi solídny akčný film. Asi najviac sa jeho štýl podpísal na realistickejšom prístupe, síce opäť tu má Van Damme relatívnu dvojúlohu, aj keď jeden z bratov skončí už po úvodnej sekvencii, ale inak mi to na pomery žánru prišlo celé také uveriteľné. No toto predsa len prinieslo aj nejaké tie zápory, pátranie po bratovej minulosti nie je zase až tak atraktívne, keďže tu ani nemá moc čo prekvapiť, na to, že hlavný hrdina čelí ruskej mafii, ale aj skorumpovanej polícii sa mohol dostávať aj do väčších problémov a navyše nie som až taký veľký fanúšik týchto mestských akčných krimi, keďže potom aj tie lokácie sú menej zaujímavé, len samé bary a byty. Ale aj tak sa na to pozerá viac, než dobre, predsa len tempo je stále slušné, nejaké výraznejšie slabé miesta som si nevšimol a aj dejovo je to v rámci možností bez problémov zvládnuté. A teraz už k samotnej akcii, ktorú môžem prakticky len chváliť. Hlavnú pozornosť si bezpochyby získajú súboje, Van Damme tu svoje karate upravil do reálnejšej polohy a len mu to prospelo, súboje sú podstatne kontaktnejšie, realistickejšie a aj surovejšie, dokonca potešia aj nejaké tie zlomeniny, práve v tomto filme sú jedny z najlepších Van Dammových súbojov. A k tomu nechýbajú ani nejaké tie slušné naháňačky, prípadne kratšie prestrelky, ktoré sú tiež kvalitné, ale súbojom sa už nemôžu rovnať. A tak najviac musím pochváliť súboj vo výťahu, ten sa mi veľmi páčil, vydaril sa aj v saune, ale všetky súboje sú veľmi dobré. Chcelo by to ale lepšie obsadenie, samotný Jean-Claude Van Damme je tu bez najmenších výhrad, dokonca tu pôsobí ako taký prirodzený drsniak, ale moc ho nepodporí zvyšok postáv. Natasha Henstridge ma moc nebaví a aj záporáci sú takí nevýrazní, ale celkom to zachraňuje ruský bitkár, ktorý sa s Van Dammom stretne až trikrát. A Ringo Lam to zvládol bez problémov, vizuál je kvalitný a atmosféra s reálnejším prístupom tomu tiež len prospieva. Takže príbehovo a celkovým obsadením sa jedná len o žánrový priemer, ale vyzdvihuje to výborná akcia a skvelý Van Damme, takže aj Maximálne riziko je pre mňa žánrová klasika, ktorú som už videl dosť krát a ešte si ju určite viackrát pozriem. 75% ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Alain Moreau (Jean Claude Van Damme) je obyčejnej francouzkej polda, jehož život se radikálně změní po nálezu mrtvého muže, který by Alainovi jako z oka vypadl. Po křížovém výslechu své matky zjišťuje, že se narodil jako jeden z dvojčat, ale tíživá finanční situace donutila matku se jednoho z dětí vzdát. Alainův bratr Mikhail byl adoptován ruskou rodinou, a díky svému novému původu se nakonec stal členem ruské mafie v New Yorku. Ale Alain zjišťuje, že Mikhail byl ve Francii právě proto, aby Alaina kontaktoval. Alain se vydá do New Yorku, kde se za bratra vydává, aby celému případu přišel na kloub ... Jojo, to byly roky - Schwarzennegger bojoval se Stalonem o titul nejlepšího akčního hrdiny, a na záda jim dýchal Van Damme. Ten brzy zjistil, že jako jednotlivec ve filmu moc nezvládne, tak (pro jistotu) ve spoustě filmech hrál dvojrole. Jedním z nich je i Maximální riziko, i když jako Mikhail si Van Damme kromě úvodní honičky střihl jen ležáka v márnici. Maximální riziko je pro mne jeden z těch lepších Van Dammových filmů, kde i při blížící se čtyřicítce ukazuje, že mu vůbec roky nevadí. V hlavní ženské roli se zde objevila Natascha Hendstridge, která se právě tímto filmem dostala do podvědomí širší veřejnosti. Ať si říká kdo chce co chce, mě se Maximální riziko líbí, a kdykoliv si ho zopáknu... ()

Galerie (67)

Zajímavosti (6)

  • Jedná se o americký debut hongkongského režiséra Ringa Lama. S nápadem, aby se k režii postavil právě Lam, přišel sám představitel hlavní role Jean-Claude Van Damme. (ČSFD)

Reklama

Reklama