Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh dvojčat – bratrů Alana a Michaila. Krátce po narození dvojčat Alana a Michaila se matka musela jednoho z nich vzdát a dát ho k adopci, protože by dvě děti neuživila. Michaila adoptovala rodina ruského diplomata, který žil nějakou dobu ve Francii, ale poté emigroval do Ameriky. Alan se stal policistou. Michail vyrůstal v Americe. Když mu bylo šestnáct let, jeho rodina zmizela a on musel tvrdě bojovat o holý život v ruské mafii. Za dalších šestnáct let přijel Michail do Francie najít bratra. Pronásledovali ho však zkorumpovaní agenti FBI a pronásledování skončilo Michailovou smrtí. Tak se Alan, nyní policista, dozvěděl o existenci svého bratra. Rozhodl se pátrat po příčině jeho smrti, a proto se – jako Michail – vydal do Ameriky. Tam se setkává s přítelkyní svého bratra Alex a s členy ruské mafie. Dozvídá se, že Michail byl bohatý gangster. Členové ruské mafie ho chtějí zabít, považují ho totiž za Michaila. Alan zjišťuje, že Michail ve Francii ukryl materiály dokazující korupci jak ruské mafie, tak agentů FBI. Alan způsobí v řadách ruské mafie roztržku, dojde k přestřelce a Alan je na útěku zatčen policií... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (151)

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Kozy Natashy potěší,ale přes svojí akci film nabízí průměrnou Van Dammovskou akci. Místa mě,ale film nudil,takže mu dávám za tři. Nápad s dvojčetem nebyl špatný,ikdyž by sejednalo jen o přepsaný scénář Dvojitého zásahu,ael nechat ho zabít na začátku taky zrovna nebylo nejlepší,ale scény v sauně nebo Van Damme přeskakující vlak se mi líbily. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Pamatuji si, s jakou nedočkavostí jsem tento film vyhlížel. Psalo se o něm v časopisech, v některých rozhovorech o něm mluvil v superlativech sám Van Damme, takže když jsem jej konečně viděl, byl jsem spíše zklamaný. Možná jsem očekával něco akčnějšího ve stylu Dvojitého zásahu. Přesto však má Maximální riziko určitou atmosféru a ne vyloženě blbý děj. ()

Reklama

Faidra 

všechny recenze uživatele

Prosím pěkně, kolik že přesně měl ten bruselský pověřenec pro evropskou a orientální bezpečnost JCVD bratrů, kteří přišli nějakým způsobem k úhoně a bylo třeba je pomstít? Já jenom, že díky téhle stále se opakující zápletce mám docela problém se v těch filmech orientovat, i když jsem jich viděla málo a tomuhle jsem byla vystavena pouze proto, že jsem měla infuzi v žíle a ovladač mimo dosah. Nutno přiznat, že s hladinou výživné kombinace drog v krvi to bylo docela koukatelné... ()

castor 

všechny recenze uživatele

O dvojčeti neměl potuchy. Navíc neměl šanci ho poznat, jeho bratr, kdysi odložený do rodiny ruských emigrantů, to koupil v úzkých francouzských uličkách. Dvojče, tvrdý polda, to tak nenechá. A chce vědět víc. Docela slušně to poskládal i scénáristický hitmaker Larry Ferguson (druhý Policajt v Beverly Hills, třetí Vetřelec), odvedl modelovou práci plnou dynamických honiček a soubojů. No a Van Damme s hongkongským rodákem Ringo Lamem odmakali zbytek. Určitě lepší kus Van Dammeovy kariéry, svižný, místy nápaditý a lákající k opakovanému zhlédnutí. Po letech jsem tedy vyslyšel a vůbec nelituji. Thrillerová pohádka s mezinárodní účastí. A s luxusní Natashou Henstridge. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si řekl, že si dám nějakej filmek, kterej jsem viděl už kdysi a jako vhodný kandidát, se zdál být tenhle akční thriller s JCVD. Van Damme má opravdu charisma na rozdávání, hraje zajímavou postavu, které nechybí empatie a hlavně působí smrtelně. Projde si fakt náročným programem, kde po něm jde FBI a Rusáci. Výsledkem je dost výborných akčních scén. Zejména souboje skutečně působí víc syrově, kontaktně a civilně než je u něj zvykem. Je to pravděpodobně dáno režisérem. Stále využívá své klasické kopy z otoček, ale mixuje to s tvrdými útoky dlaní a nekompromisně využívá věci, které má po ruce. Jak už zmínil Lacike, všechny fighty s tím rusákem působí intenzivně, zejména ten v sauně, tam jsem cítil to fyzično opravdu do sytosti. Přestřelek příliš není, jsou víceméně průměrné, ovšem zejména poslední frajeřina s pistolí co JCVD předvedl, mě naprosto dostala a musel jsem si tu scénu pustit několikrát. Pak je zde plno honiček v autech, karambolů, kvalitní exploze a sem tam solidní kaskadérský kousek. Film působí i pestře a lehce neokoukaně, protože krom ulic NY, se podíváme i do Nice. Oku lahodící, realistická a civilní kamera mě nadchla a vlastně celé to okolí, lokace apod. působí živě. Spousta parádních vedlejších postav, kolega Sebastian, ta dračice Alex, luxusní skvadra záporáků, ze kterých jde strach. Celkově jsem se bavil, ani chvilka nudy a jen místama film působí lehce zastarale. Myslím si, že Maximum Risk je tak trošku nedoceněným filmem, ve filmografii JCVD a je škoda, že se nedržel víc takových, až syrových thrillerů s tvrdou akcí. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (6)

  • Jedná se o americký debut hongkongského režiséra Ringa Lama. S nápadem, aby se k režii postavil právě Lam, přišel sám představitel hlavní role Jean-Claude Van Damme. (ČSFD)

Reklama

Reklama