Reklama

Reklama

Karate tiger 1: Neustupuj, nevzdávej se

  • USA No Retreat, No Surrender (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jason Stillwell, syn majitele karate školy, je velkým fanouškem Bruce Leeho, sám však ale moc dobře bojovat neumí. Všechno se změní, když se mu jedné noci zjeví duch Bruce Leeho a začne ho trénovat. Jason se naučí ubránit nejen sebe, ale i své nové přátele ze Seattlu a svého otce, za jehož školu ve finále bojuje proti smrtelně nebezpečnému ruskému bojovníkovi Ivanovi (Jean-Claude van Damme). (Fary)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (307)

KASUGI 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála 80´s kultů, který mě tehdá na vhs minul. Viděl jsem ho celý až nyní a teda je to vážně brutal. Nevím, co zmínit dřív? Chvílemi to vypadá jako nějaká sitcomácká parodie na bojovky ( rozhovor se šampionem v televizi, reakce lidí a poroty v závěrečném souboji) chvílemi je vidět mikrofon a ty herecké výkony... Doporučuju zaměřit se zvlášť na otce hlavního hrdiny a výše zmíněného šampiona. Některé jejich kreace ve mně vzbudily hlasitý smích. Zábavný je také blonďatý rozhodčí (s parukou?), který jeden moment dohlíží na bojovníky přesně v rytmu jejich úderů. Formálně odpad, hrozně špatný film po všech stránkách, ale právě za tu zábavnost dávám aspoň tu hvězdu. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

SLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: JOJ = 1.1.2011 (R: JOJ Plus = 26.1.2013), réžia českého znenia (INTERSONIC 1992) = PETR TICHÝ - Myslel som si, že po tých rokoch bude na mňa úvodný diel voľnej série, ktorá si v "reichu" vyslúžila názov KARATE TIGER pôsobiť nepatrične a hlúpo. OMYL. Ak si uvedomíte, že tu nejde o príbeh, ale o poriadnu "martial arts" action, je to bomba. Spätne si teda kladiem otázku, prečo je dodnes stále populárna tak neskutočne debilná séria KARATE KID s rachitickým "hrdinom" a majstrom, ktorý vie prd. (4.10.2007) ()

Reklama

Mol 

všechny recenze uživatele

JASON WHAT ARE YOU DOING? THIS ISN'T BRUCE LEE'S JEET KUNE DO!! Tato naprostá klasika plná vtipných i dech beroucích scén, je jeden z nejlepších filmů, jaký jsem kdy měl to štěstí vidět. Je tu vše, od skvělé 80's doby, přes Bruce Leeho ducha, až po výbornou hudbu. Velice našlapaný film a hned první scénka ve škole karate, kdy Van Damme zlomí mistrovi nohu, který po té vykřikne jako kdyby šlápl v Chorvatsku na ježka a následně dostane ještě tři kopačky a kop z otočky na cestu směrem k zemi, vás v tom utvrdí. Co následuje pak, je skvělí příběh mladého a nadějného Jasona, který se dostane nakonec až na vrchol, kde na něj čeká buchta v žlutejch teplákách a tu prostě chtěl. Sečteno podtrženo, vidět mladého Van Damma, jak vyletí jako býk na Jasonovu rudou teplákovku, když ho nazve 'rusákem' je moment, který by měl vidět každý, kdo má rád martial arts filmy. ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Napodobitel Bruce Leeho mu není moc podobný,ale to se ještě dá přehlídnout. Film si buduje skvělou atmosféru,trénik v osamoceném domě,boje jsou tam,kde mají být a to nejlepší zůstává na konci. Skvělé tréninkové metody,Van Damme dokáže hrát záporáky stejně jako Arnold Terminátora,přesvědčivě. Van Damme je lhostejný,nemilosrdný k ostatním bojovníkům,drzý a arogantní. Mohl se ještě blesjknout uprostřed filmu při nějakém tréninku nebo,když na ukázku rozdrtí nějakého soupeře v ringu. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Je mi lito ale pro mne to takovy hit proste neni ten chudak student kterymu vsichni hazou klacky pod nohy co ozivi ducha Bruce Lee aby ho trenoval se mi ani trochu nelibil abych rekl pravdu poustim si uz jen zacatek a konec kde je JCVD protoze je to jedna z jeho suverene nejnabitejsich roli takhle skvely souboje jako tady uz v mnoha filmech nepredvedl prostredek filmu je bohuzel odou na teanagerskej film a ty mladeznicky kecy mne nebavi fakt pakarna aspon ze ten finalni turnaj to vylepsil Van Damme jeho vymlaceni protivnika a roznozka mezi provazy je proste cool jinak slabota bez nej by to byl film o nicem ()

Galerie (38)

Zajímavosti (33)

  • Ve scéně v úvodu filmu, kdy Ivan (Jean Claude Van Damme) napadne Jasonova (Kurt McKinney) otce a Jason jej brání, pacifikuje jej Ivan obouma rukama. Hned v dalším záběru má však jednu ruku volnou. (Armin82)
  • Ve scéně, kdy jde Jasonův (Kurt McKinney) otec z práce a napadne jej banda mladíků, má přes rameno bundu. Když však padne první rána, bunda zmizí. (Armin82)
  • Jason Stillwell (Kurt McKinney) kope do pytlů s pískem, přičemž je vidět, že ten, který se vysype, je naříznutý. (Armin82)

Reklama

Reklama