Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Během křížových výprav dorazili v roce 1099 křesťanští vojáci do Jeruzaléma. Vtrhli do města a začali hromadně vraždit obyvatele. Křižák Charles Le Vaillant byl natolik demoralizovaný hrůzami z války, že se rozhodl vytvořit nový náboženský řád, který by v míru spojil příslušníky tří náboženství, které se v oblasti dostávaly do střetu - křesťany, židy a muslimy. Jako jeho vůdce a mesiáš sepsal posvátné texty, rychle získával stoupence, ale křesťanští kněží ho nařkli z kacířství a poštvali proti němu a jeho stoupencům křižáky. Během útoku byla poslední kapitula posvátných textů ztracena kdesi na poušti a řád rozprášen. Přesto i nyní, v současném Izraeli, pokračují věrní stoupenci Le Vaillantova řádu v praktikování jeho pokojného učení. Jeden z nich, Cyrus Jacob, má na úmysly řádu zcela jiný, značně deformovaný pohled, který hodlá prosadit za každou cenu s cílem rozpoutat náboženskou válku. Rudy Cafmeyer je zloděj a pašerák drahocenných historických artefaktů. Pronikne do dobře zabezpečené budovy, kde se mu sice podaří ukrást Fabergeovo vejce, vyrobené pro ruského cara, ale při odchodu se spustí alarm, a tak mu nezbývá než se ven probojovat. Navzdory svému způsobu obživy není Rudy špatný. Je milující syn, který pro svého otce, profesora Oscara Cafmeyera, udělá cokoli. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (101)

choze 

všechny recenze uživatele

Vcelku stravitelná video-vandammovka smrdící Indym. Van Damme, opět ve své klasické poloze vysmátého playboye, ještě vypadá k světu a s Lettichem se sympaticky snaží, ale i přes exotické exteriéry a množství honiček (mezi kterými utkví ta, kterou Van Damme absolvuje v převleku za žida), bych za 25 milionů čekal víc. Že se tu Charlton Heston ukazuje všehovšudy na pět minut, aby se jeho jméno mohlo šoupnout na obal mě nepřekvapuje, ale on tu o moc déle nepobude ani Brian Thompson coby hlavní záporák, což naštěstí do značné míry kompenzuje sexy Sofia Milos. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Belgický gymnasta to pořád zkouší, ale vesměs pořád stejně, i když tady na to jdou tvůrci krapet jinak. Zápletka je postavená odlišně od toho, na co jsme od oblíbeného rváče zvyklí. Přelom osmdesátých a devadesátých nicméně odvál čas, přesto spojení Sheldon Lettich a Jean-Claude van Damme vždycky dávalo v daném žánru a s rozumnou mírou očekávání smysl. V druhé polovině se stále víc objevují slabiny i to, že rutinér Lettich ztrácí dech. A oněch 25 milionů dolarů (pokud rozpočet nelže) není moc vidět. Přesto oceňuju, že to tvůrci pojali docela s nadhledem a samotný Jean-Claude se herecky na jeho možnosti poměrně snaží. ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

Velké zklamání. CHYBY VE FILMU - 1 - Okolo 24 minuty se změní registrační značka auta během jízdy. A to z čísla 24 834 20 na číslo 261 252. 2 - Změní se i Rudiho brýle jak barevně tak průsvitností. ( cca 24 minuta ). Scénář : Jean-Claude Van Damme a Les Weldon. Kamera : David Gurfinkel. Hudba : Pino Donaggio. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Van Damme se moc chtěl vrátit na akční vrchol. Spojil se pro tento účel se svým kamarádem Sheldonem Lettichem, se kterým natočil svoje úspěšné filmy, ale tenhle film je jen stín jejich akčních libůstek, které spolu stvořily na prahu devadesátých let. Příběh je natočen až příliš průměrně až slabě, a to na prahu milénia, kdy byl film uveden, už nestačí. Chtělo to přidat, ale to tandem Van Damme - Lettich nedokázal. Film vypadá jako levné béčko, o které zavadí jen skalní fanoušci svalnatého Belgičana. Ten však na svůj návrat čeká už mnoho let a jeho návrat se odkládá na neurčito. S tímhle filmem mnoho rozruchu nenadělal. 20% ()

mustafa 

všechny recenze uživatele

Dvě hvězdičky spíše ze soucitu. V poslední době se stalo železnou pravidelností, že film, kde se objeví jméno Van Damme je hodně velká blbost. Tento film není výjimkou, ale patří k tomu lepšímu, co Van Damme v poslední době natočil. V. Damme se velmi snaží: kope, létá, střílí, hází vražedné pohledy a ta poslední scéna, kdy ho nepřítel vysvlékne z košile a hrdina nám tak může ukázat své "svaly", je opravdu velmi směšná:-))) Snad kvůli tomu, že tam je pár nechtěných vtipů, hodnotím za 2* (jinak bych to viděl na 1* 1/2). Jediné, co je na filmu dost dobré, je hudba, což bych od akčních filmů tedy rozhodně nečekal. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (7)

  • V příbližně 24. minutě se během jízdy změní registrační značka auta z čísla 24 834 20 na číslo 261 252. (Terva)

Reklama

Reklama