Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní postavou dobrodružně akčního příběhu je mladý newyorský muž Christopher Dubois, který s přáteli okrade místního mafiána a na útěku před jeho zabijáky se omylem ocitne na palubě lodi pašeráků zbraní. Ti se ho chtějí zbavit, ale před smrtí v zubech žraloků ho zachrání útok pirátů vedených elegantním lupičem Dobbsem. Chris se k pirátům přidá spolu s nimi pokračuje v cestě v naději, že se dostane zpět do New Yorku. Dobbds ho však vysadí na siamském ostrově, kde prodá svůj lup starému zákazníkovi, mistrovi bojových umění Khaovi. Ten si všimne jeho dovednosti, pokud jde o bojová umění a zařadí ho mezi své svěřence. O půl roku později se Chris opět setká s Dobbsem a požádá ho, aby mu pomohl dostat se do tibetského kláštera, kde se má konat velký turnaj v bojovém umění. Sjíždí se na něj zápasníci celého světa a hlavní cenou má být velká socha draka, celá z ryzího zlata. Dobbs souhlasí, ale protože nevěří v Chrisovo vítězství, vmyslí si vlastní plán, jak se zlaté sošky zmocnit. A zatímco on připravuje drzou loupež, Chris Dubois se řadou soubojů propracovává do finálového střetnutí, kde na něj čeká brutální zabiják, mongolský válečník Khan. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (213)

kitano 

všechny recenze uživatele

Velmi prijemne prekvapenie v podobe Van Dammeho reziserskeho pocinu. Ano, to kto sa stretne v finalnom suboji, ako dopadne cely pribeh je jasne uz dlho pred koncom, avsak to mi pri tychto filmoch proste nevadi. FIlmy s arenovymi subojmi proste zeriem a The Quest mi po tejto strane priniesol vsetko co som chcel. Pestru skalu roznorodych bojovnikov, slusne suboje a vydareny priebeh turnaja. Dokonca aj prostucky pribeh odohravajuci sa na pozadi turnaju sa mi pacil. Tibetsky klastor, zlata socha, falosny priatel, lupez, happyend...to su vsetko prvky ktore proste do tychto filmov pasuju ako rit na serbel. Ja som si to uzil. (7/10) ()

movie 

všechny recenze uživatele

Nechápu, že mi tento klenot, režijní debut Belgické pumy unikal celé dětství. Na dřeň ohoblovaný příběh soustředěný především na scény zápasu, které JCVD točí značně na rychlo a největší pozornost věnuje vlastnímu zápasu s mongolskou stepní šunkou. Hudbu složil zcela bezpochyb jeden z nejhorších skladatelů naší éry - Randy Edelman, horší rádoby organický zvuk synťáků snad neexistuje. ()

Reklama

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

K Souboji cti mám tak trošku zvláštní vztah. Viděl jsem ho několikrát a vždycky jsem úplně ignoroval jakýkoli děj, všechny dialogy a cokoli ostatní. Vždy jsem se však zajímal o sportovní statistiky a nejrůznější turnaje. Ten, který je tu předveden, mně úplně uchvátil. Nedočkavě jsem si zhotovil pavouk a snažil se hezky přehledně zaznamenat utkání a vývoj jednotlivých kol. Je poznat, že Jean-Claude Van Damme je původem Evropan, žádného Američana by nic tak kosmopolitního natočit nenapadlo. Netvrďte mi, že se jedná o vykrádání Mortal Kombat, tam se bily jakési obludy kdoví odkud, tady se však jedná o "normální" lidi, reprezentanty nejrůznějších zemí světa. Jen to zařazení Okinawy jsem úplně nepochopil. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

V zásadě velmi podobný jako Krvavý sport.Jen trochu lepší příběhem(ten v Krvavém sportu byl skutečně vrchol jednoduchosti),ovšem v podstatnějším horší,a to v soubojích.Krvavý sport byl sice tupý film,ale právě ono koření filmu tam hrálo prim,soupeři byli solidní a souboje kvalitní a bylo jich dost.Zde je jen nevelká přehlídka souborů kopyt a nemehel,navíc jsou zápasy nanic nasnímané a i dost choreograficky nevýrazné.Souboj cti je zkrátka van Dammův průměr,má jak lepší tak horší snímky. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Scénárista se nedá nazvat jinak, než-li volem. Avšak aréna je natolik mysteriózní a poutavá, že nemohu hodnotit hůře, než průměrem. Zaujme především přehlídka všech možných národností a bojových stylů. Samotná akce je solidní, souboje jsou dynamicky nasnímané a slušně ozvučené. Závěr je už extrémně přehnaný, přesto se to vydržet dá. Van Damme předvádí svoji rutinnu a nijak nevybočuje ze své průměrnosti. Zaujme ještě poměrně solidní hudba Randyho Edelmana. Naopak Roger Moore je zklamání. Jeho postava je špatně napsaná a on sám o sobě nepodává zrovna dvakrát oslnivý výkon. Kulisy New Yorku nic moc a tak jediné, co opravdu oslní, je již zmiňovaný turnaj. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (12)

  • Filmovanie prebiehalo i v Slovinsku na hrade Mokrice v Rajci. (dyfur)
  • Van Damme je vedle režie pod snímkem podepsán i coby scénárista. (Eldrick)

Reklama

Reklama