Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní postavou dobrodružně akčního příběhu je mladý newyorský muž Christopher Dubois, který s přáteli okrade místního mafiána a na útěku před jeho zabijáky se omylem ocitne na palubě lodi pašeráků zbraní. Ti se ho chtějí zbavit, ale před smrtí v zubech žraloků ho zachrání útok pirátů vedených elegantním lupičem Dobbsem. Chris se k pirátům přidá spolu s nimi pokračuje v cestě v naději, že se dostane zpět do New Yorku. Dobbds ho však vysadí na siamském ostrově, kde prodá svůj lup starému zákazníkovi, mistrovi bojových umění Khaovi. Ten si všimne jeho dovednosti, pokud jde o bojová umění a zařadí ho mezi své svěřence. O půl roku později se Chris opět setká s Dobbsem a požádá ho, aby mu pomohl dostat se do tibetského kláštera, kde se má konat velký turnaj v bojovém umění. Sjíždí se na něj zápasníci celého světa a hlavní cenou má být velká socha draka, celá z ryzího zlata. Dobbs souhlasí, ale protože nevěří v Chrisovo vítězství, vmyslí si vlastní plán, jak se zlaté sošky zmocnit. A zatímco on připravuje drzou loupež, Chris Dubois se řadou soubojů propracovává do finálového střetnutí, kde na něj čeká brutální zabiják, mongolský válečník Khan. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (213)

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

K Souboji cti mám tak trošku zvláštní vztah. Viděl jsem ho několikrát a vždycky jsem úplně ignoroval jakýkoli děj, všechny dialogy a cokoli ostatní. Vždy jsem se však zajímal o sportovní statistiky a nejrůznější turnaje. Ten, který je tu předveden, mně úplně uchvátil. Nedočkavě jsem si zhotovil pavouk a snažil se hezky přehledně zaznamenat utkání a vývoj jednotlivých kol. Je poznat, že Jean-Claude Van Damme je původem Evropan, žádného Američana by nic tak kosmopolitního natočit nenapadlo. Netvrďte mi, že se jedná o vykrádání Mortal Kombat, tam se bily jakési obludy kdoví odkud, tady se však jedná o "normální" lidi, reprezentanty nejrůznějších zemí světa. Jen to zařazení Okinawy jsem úplně nepochopil. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Přikláním se a plně souhlasím s Chupacabre(ikdyž k tomuto filmu žádný komentář nenapsal:-)) To ovšem nevadí, stotožňuji se s ním v plném hodnocení a to myslím stačí. Né, že nestačí? Tak dobře. Podoba s Krvavým sportem se nezapře, ale to není na škodu. Opět budete Van Dammíkovi fandit jako kdysi dávno a opět se budete perfektně bavit. Nejen u "sportu", ale taky příběhem, který vůbec není špatný! Zajímavosti: Původní myšlenka tohoto zápasu vznikla v jedné české hospodě. Chlapi sa ožrali a pak sa mezi sebů začali mydlit. No a kdo zostal poslední, dostal půllitr, tedy Červený drak. Mniši neměli nic jiného na práci, než studovat dějiny a jednou na tuto našu tradicu narazili a uspořádali podle ní turnaj. No a protože tolik nechlastali, tak si mohli dovolit draka zlatého. :-) Sakra, ale je to dlouhá zajímavost, co? :-) 80% ()

Reklama

Wishkah 

všechny recenze uživatele

Já mám tenhe film moc rád. Snaží se být výpravný a opravdu sdělit příběh a i když to kolikrát nehraje a Van Damme je bezpochyby lepší mlátička než vypravěč patří tenhle film mezi lepší kousky "svalů z bruselu". Už jen kvůli tomu v jaké výborné formě se tu samotný režisér předvádí. Ty kousky jaké tady předvádí nepředvedl nikdy předtím ani potom. A samotný turnaj je výborný. Skvělý souboj stylů sice končí tak jak má, ale jeho průběh je nádherný a i velmi dobře natočený ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Nabušení mužský v jednom souboji za druhém, kde jsem ty rány dostávala snad i já. Po prvních pudrovačkách jsem šla k zemi. Mno, tak tenhle film bych si asi dobrovolně nepustila, ale mám ho v ruletě, tak jsem to dala. Mám pocit, že to byl jediný film, který jsem s Van Dammem viděla, možná by nebylo na škodu podívat na nějaký jeho snímek pro objektivnost. Uvidíme, tady mně neseděl ani příběh jako takový. Takže fandové Damma nezlobte se na mě...….. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Pěkná hudba, pěknej příběh. Kvalitní souboje - to se mi na filmu líbí nejvíc. Připomíná mi to Kickboxera a Krvavý sport. Ale chybí trošku něco k tomu. Roger Moore mi moc nesedl ve filmu. Jinač mě celkem nic nevadilo ve filmu, režii zvládnul výborně Van Damme, ale přeci tomu filmu něco chybí, abych dal plné hodnocení. Takhle ja to na skvělých 88% = **** ()

Galerie (19)

Zajímavosti (12)

  • Filmovanie prebiehalo i v Slovinsku na hrade Mokrice v Rajci. (dyfur)
  • Van Damme byl kvůli snímku žalován jeho přítelem Frankem Duxem, který ve scénáři viděl podobnost s jeho starším scénářem k připravovanému ale nikdy nerealizovanému titulu The Kumite. Dux požadoval podíl ze zisku, který mu byl z plánovaného filmu přislíben, soudní proces ale prohrál, mimo jiné také díky tomu, že část důkazů se ztratila během zemětřesení. Přátelství mezi Duxem a Van Dammem tak vzalo za své. (Eldrick)

Reklama

Reklama