Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní postavou dobrodružně akčního příběhu je mladý newyorský muž Christopher Dubois, který s přáteli okrade místního mafiána a na útěku před jeho zabijáky se omylem ocitne na palubě lodi pašeráků zbraní. Ti se ho chtějí zbavit, ale před smrtí v zubech žraloků ho zachrání útok pirátů vedených elegantním lupičem Dobbsem. Chris se k pirátům přidá spolu s nimi pokračuje v cestě v naději, že se dostane zpět do New Yorku. Dobbds ho však vysadí na siamském ostrově, kde prodá svůj lup starému zákazníkovi, mistrovi bojových umění Khaovi. Ten si všimne jeho dovednosti, pokud jde o bojová umění a zařadí ho mezi své svěřence. O půl roku později se Chris opět setká s Dobbsem a požádá ho, aby mu pomohl dostat se do tibetského kláštera, kde se má konat velký turnaj v bojovém umění. Sjíždí se na něj zápasníci celého světa a hlavní cenou má být velká socha draka, celá z ryzího zlata. Dobbs souhlasí, ale protože nevěří v Chrisovo vítězství, vmyslí si vlastní plán, jak se zlaté sošky zmocnit. A zatímco on připravuje drzou loupež, Chris Dubois se řadou soubojů propracovává do finálového střetnutí, kde na něj čeká brutální zabiják, mongolský válečník Khan. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (213)

Meiers 

všechny recenze uživatele

Nepovedenej remake Krvavýho sportu. Na Jeanových filmech sem vyrostl a jako malej sem ho fakt žral, ale s odstupem času sem došel k závěru, že nenatočil jedinej schopnej film a jeho herecký projev mě v přítomnosti děsně irituje. A co se tohodle týče tak to snad ani nemuselo spatřit světlo promítačky. Fakt p94ovina ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Christopher Dubois je potulný zlodějíček, který se s partou malých děcek živí drobnými krádežemí a sní o něčem velikém. Bohužel jednou se jim jeden kšeftík nevydaří, a Chris se ocitá v zajetí na pirátské lodi. Zrovna, když ho chtějí odkrouhnout, tak tuto loď napadne jiná, a Chris je zachráněn, aby byl prodán do otroctví kdesi na ostrovech Muay Thai. Zde se naučí umění boje Muay, a spolu se svými "zachránci", lordem Dobbsem a Harrym Smythem, a taktéž půvabnou novinářkou z New Yorku se vydává na tajný turnaj bojových umění, aby za Ameriku nakopal zadek zbytku světa, a při té příležitosti si odvezl i velkou zlatou sochu.... Van Damme před kamerou, Van Damme za kamerou, Van Damme v každém záběru. Celkově film stojí za starou belu, jediné co se dá (aspoň trošku) vyzdvihnout je závěrečný turnaj a tedy i přehlídka různých bojových umění z různých částí světa, a také možná hudba Randyho Edelmana. Jinak je to o ničem... ()

Reklama

Wishkah 

všechny recenze uživatele

Já mám tenhe film moc rád. Snaží se být výpravný a opravdu sdělit příběh a i když to kolikrát nehraje a Van Damme je bezpochyby lepší mlátička než vypravěč patří tenhle film mezi lepší kousky "svalů z bruselu". Už jen kvůli tomu v jaké výborné formě se tu samotný režisér předvádí. Ty kousky jaké tady předvádí nepředvedl nikdy předtím ani potom. A samotný turnaj je výborný. Skvělý souboj stylů sice končí tak jak má, ale jeho průběh je nádherný a i velmi dobře natočený ()

Rudinsky 

všechny recenze uživatele

Najlepší Žán Klád. Keby sa mu táto mašinéria podarila v časoch Kixboxera a podobných "kultoviek", je z toho príspevok do zlatého fondu tohto žánru. Takto to ostáva iba pestrá, tradične teatrálna, ale za to dramaturgicky neskutočne dynamická a výpravná prehliadka svetovýh bojových štýlov a Van Dammovho záverečného "veľkého postavenia sa z prachu". Výborný kasting. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Van Damme sa filmom Souboj Cti rozhodol rezisersky debutovat, a na prekvapenie mu to celkom solidne ide. Film je sice klasicka arenovka s kopou subojov a prehladom najrozlicnejsich bojovych umeni, ale tie su aspon solidne natocene. Film drzi nad vodou akurat ucast Rogera Moore-a /Spy who loved Me, Vyhlidka na Vrazdu/. Pribeh je sice predvidatelny, ale arenovky mam rad, preto aspon tych 32 % ()

Galerie (19)

Zajímavosti (12)

  • Postavu mladého Chrisa Duboisa (Jean-Claude Van Damme) si zahral hercov syn Kristopher Van Varenberg. (Raccoon.city)
  • Jean-Claude Van Damme v tomto filmu debutoval jako režisér. (Pumiiix)
  • Filmovanie prebiehalo i v Slovinsku na hrade Mokrice v Rajci. (dyfur)

Reklama

Reklama