Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Již sedmý měsíc trvá krutá občanská válka ve východoasijském Shadaloo. Psychopatický diktátor generál Bison kromě světovládných ambicí rád nepohodlným lidem láme vaz, a když jde do tuhého, dokáže své bojové umění podepřít i vražednými dávkami supravodivého magnetismu. Velitel místních jednotek Sjednocených národů plukovník William F. Guile má 72 hodin na to, aby se pokusil o nemožné. Infiltrovat shadalooské podsvětí (tvrdě koučované jednookým bossem a dodavatelem zbraní pro Bisonovu armádu Viktorem Sagatem), proniknout do tajné Bisonovy pevnosti, odkud chce ovládnout svět, zlikvidovat patologického tyrana v jeho doupěti a osvobodit desítky rukojmí, čímž uštří nerozhodným Sjednoceným národům mnoho starostí a nezanedbatelných dvacet miliard dolarů výkupného. Kromě správně nažhavených modrých přileb mu pomáhají dva "streetfighterové" Ken Masters a Ryu Hoshi a snaživá novinářka Chun-li, poháněná touhou po pomstě a snahou získat od sympaťáka Guilea exkluzivní interview. A tak, zatímco Bison sní o svém megaměstě Bizonopolis a ve své genetické laboratoři předělává bezmocného zajatce na vražedné monstrum, řítí se na bojových superčlunech k jeho ochrannému minovému poli ke všemu odhodlaný výsadek, v čele s plukovníkem Guilem. Akční filmové zpracování nejúspěšnější bojové videohry všech dob, kterou mohou stejně intenzivně prožívat její skalní vyznavač i ti, kteří v ní s Van Dammem budou bojovat poprvé. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (246)

Figu 

všechny recenze uživatele

Tuhle "vandamovku" jsem viděl naposledy jako malej pinčlík a byla opravdu skvělá a zábavná! JCVD byl sekáč a modrej baretek spolu s modrým mundurem a našitou americkou vlaječkou mu padl parádně a Kylie vedle něj vypadala jako drsoň číslo dvě. Bison byl tupej diktátor a i mě se nelíbil už od pohledu. Do dneška jsem rád, že mu Jean nakopal prdel a po pravdě říkám, že to kopání prdele si zanechám už jen ve vzpomínkách. Tenkrát mě to na 30 procent a skoro černej filmek rozhodně nepřipadalo a já si ho zachovám takovej, jakej byl kdysi... 55% ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Ale jo. Když člověk přistoupí na pravidla a hru, kterou s námi asi nechtěně tvůrci hrají, tak se může chvílemi i bavit. Někdy se i pousměji, ale myslím, že to záměrem snímku nebylo. když pominu naprosto stupidní děj, idiotsky zahraný vedlejší role, tak nechápu jednu věc. když někdo dal prachy a zaplatil si Žána v top formě, proč se stříhalo jak se stříhalo. Aspoň to mohlo ve filmu nějak vyčnívat. Popravdě ani nevím co alespoň ne vyzdvihnout ale totálně nepohanit, ale asi na nic neprijdu. Jenže i tak tu třetí hvězdu dám, protože za prvé je tam Žán a za druhé.... nevypl jsem to a dokoukal, takže tak... 50 procent. ()

Reklama

sedm.1 odpad!

všechny recenze uživatele

Jean-Claude se ve své poměrně bohaté kariéře dopustil spousta kiksů a určitě ne na všechno, čeho se kdy zúčastnil, je zrovna hrdý, nicméně ať v jeho filmografii pátrám jak jen chci, Street Fighter je bezpochyby tím jasně největším a nejvýraznějším přešlapem, kterého se dopustil. Pořád si říkám, jestli to nebyla vlastně parodie, neboť těch neuvěřitelně dlouhých 100 minut prostě nemohu ani při sebevětší vůli posuzovat za regulérní filmový počin. Nebo mě ještě napadá, že to mohl být jeden z nezapomenutelných vandammových prosnulých drogových mejdanů, kdy nějaký neřád vzal kameru a všechny ty totálně sjetý herce i neherce při všech těch opiových výletech do jiných dimenzí natočil a udělal z toho pak tuhle šaškárnu. Ale teď vážně, já tomuto peklu zkrátka nemohu dát skutečně nic jiného, než odpad. Jediný pozitivum byl snad jen neskutečně přehrávající Raul Julia, který na sebe pokaždé strhl veškerou pozornost svými totálně exhibicionistickými výstupy, kdy mi je ovšem vzhlede k jeho osobě i zároveň strašně moc líto, že zrovna touto šíleností uzavřel svou životní a filmovou pouť. Zbytek byl ale vážně jeden velký, nesoudný a nekousatelný vtip. Jak jsem již zmiňoval, zcela nevídané herecké výkony v tom nejhorším slova smyslu, odporná akce, papundeklové efekty, ultrademetní zápletka, prostě to bylo celé taková děsivá noční můra, že doufám, že jakmile se před Jean-Claudem někdo zmíní o tomto snímku, začervená se a rychle změní téma. Když se někdo zmíní o tomto hnoji přede mnou, udělám totiž určitě to samé. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Muj oblibenej film s Van Dammem. V podstate tu je jen takova jedna vetsi chyba a to, ze tvurci tak nak zapomneli, ze Street Fighter je bojovka a skoro vsechny bitky si nechavaj az do posledni pulhodinky a predtim zadny poradny rubacky nejsou. Ale nutno rict, ze na zaver to rozjede fakt kazdej a to hodne solidne, hlavne Van Damme da i par vostrejch salt. Jediny zklamani je Raul Julia, sice ma plnou hubu kecu, i kdyz dost trapackejch, ale nakonec naprosto nic nepredvede a navic silene prehrava. To ostatni herci se nastesti do zadnejch moc dramatickejch scen nepoustej, takze i kdyz hrajou vselijak, nijak to nerusi. Navic sem tvurci narvali spoustu hlasek a vtipku, ktery jsou obcas fakt vtipny a prijemne dej odlehci. Ja si nemuzu pomoct, samozrejme z filmarskyho hlediska bych moh na filmu hledat chyby celej den, ale ja to proste beru jako super zabavny becko, ktery me vzdy skvele zabavi a ani na minutu nenudi. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Tolik barviček, klaunů, artistů a přitom tak zfušované cirkusové představení. Chtělo by se napsat, že pan šéditel de Souza je pološílený zoufalec, ale ono to na sebe vydělalo a navíc Kylie zpevnila půlky! I should be so lucky, že jo, ale nejde to. Pokoušel jsem se chytit jakéhokoliv stébla, jenže Street Fighterovo pole je jen spálené rumiště a rezavý plukovník Guile z gulama je strašák zapíchnutý v jeho středu.. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (17)

  • Vo videohre je E. Honda Japonec, no vo filme vystupuje ako Havajčan. (m.a.t.o.)
  • Natáčalo sa v Thajsku, Austrálii a Kanade od 29. mája do 20. augusta 1994. (m.a.t.o.)
  • Zlatá socha v obchodnom salóne Sagat (dáma ležiaca na boku) je zhodná s tou, ktorú možno vidieť na pozadí vo videohre. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama