Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek Hon na myš je založen na archetypiálním komediálním modelu, v němž se silnější pokouší dopadnout slabšího, a přitom dostává jednu ránu za druhou. Hrdiny bláznivé komedie debutujícího režiséra Gora Verbinského jsou bratři Ernie a Lars Smuntzové, kteří po otci zdědí kromě zastaralé továrny na provázky i zchátralý dům, z něhož se vyklube architektonický unikát. Aby bratři získali z prodeje co nejvíce peněz, musejí z nemovitosti vystrnadit myš. Vychytralý hlodavec se ovšem nehodlá vzdát svého domova. Vypořádá se s bratry, s krvelačnou kočkou i s profesionálním hubitelem, a houževnatě bojuje, až dokud útočníci vzácnou nemovitost zcela nezničí... (Cinemax)

(více)

Recenze (293)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $38miliónovTržby USA $61,917,389Tržby Celosvetovo $122,417,389║ Režisér neskorších veľkých hitov Gore Verbinski a jeho slušný debut v ačkovej lige, pre rozbiehajúce sa štúdio DreamWorks to bol slušný Vianočný hit. V hlavných úlohách sa tu objavila dosť neznáma dvojica packalov ako Nathan Lane a Lee Evans a ide im to nadmieru dobre, príbehu dodávajú správnu zamotanosť okorenenú miestamy až čiernym humorom, na čo nás upozorní hneď začiatok filmu. V tomto filme sa najväčšoi devízou stala myš a jej šikovné "zábavné" vrtochy. /videl v kine: 65%/ ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Povedenej Verbinskiho debut a sympatická zábava pro celou rodinu. Dostatek gagů, kvalitní filmařina a herci dokážou udělat fakt hodně. Je pravda, že závěr s myškou na ramenu moh být o něco míň patetickej popř. uplně jinej, ale to už holt byla nutná úlitba dětskýmu publiku. Za Christophera Walkena čtvrtá slabší hvězda. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Kazdy sa musi nejako rozbehnut, Stallone pornom, Arnold Schwarzenegger akousi kravinou, Connery pred angazman ako Agent 007 zacinal ako robotnik...... No a Gore Verbinski, tvorca neskorsieho kultoveho kruhu, sa rozhodol zacat priemernou komediou, kde dost podstatnu cast deja tvori mys. Nie je to vyslovene spatne, to je iba par scen. ale za 56 % dajako obiede vydalo. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Kdybych to měl hodnotit hned po mém prvním zhlédnutí (to jsem ještě chodil na základní školu), dal bych asi 3*. Ale teď s odstupem času v tomto filmu nevidím nic zajímavého. Oba hlavní lidští hrdinové byli spíš trapní než zábavní a jediným světlým bodem filmu byla ta vychytralá (a přiznám se chvilkami docela roztomilá) myš. ()

dawe787 

všechny recenze uživatele

Tak tato komedie patří mezi mé nejoblíbenější. Příběh vypráví o 2 bratrech, kterým zemřel starý otec továrník a kromě továrny na špagáty před krachem zdědí taky starou vilu za městem, která má neuvěřitelnou sběratelskou cenu. Bohužel ve vile bydlí ještě jeden tvor a tím je malá myška(respektive laboratorní potkan), Nedovedete si představit, jak tato myška dokáže otrávit naším hrdinům život, kterým o něj občas i půjde a to doslova! ()

Galerie (39)

Zajímavosti (7)

  • Tento film spolu se snímkem Peacemaker stály při samém začátku studia DreamWorks Pictures. (fannah)
  • Ve scéně před dražbou domu pozdraví Ernie Smuntz (Nathan Lane) arabského šejka slovy "Hakuna matata". Nathan Lane daboval v originálním znění postavu Timona ve filmu Lví král (1994), ve kterém tato fráze proslula. Pod stejným názvem pak nazpíval i píseň. (ing.Frosty)
  • K filmu byla natočena raritní upoutávka, kterou ale bohužel nenajdete na VHS ani na DVD. Na začátku je slyšet dramatický hlas: "Příběh o myši..." a ze stínu pomalu vystupuje obrys známé Disneyho postavičky Mickeyho Mouse. V dalším záběru se ale ukáže, že je to myš z Honu na myš, která drží blízko u hlavy párátka, na kterých má napíchnuté olivy. (HappySmile)

Reklama

Reklama