Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý, ještě nedostudovaný právník Rudy Baylor, se dostává k případu, který na první pohled vypadá prostě a průhledně. Čím více se s ním seznamuje a čím více poznává své klienty, tím více odkrývá kolosální řetěz pojišťovacích podvodů, v němž jde především o obrovské zisky na úkor zdraví lidí. Rudy si uvědomuje, že narazil na ojedinělý případ v historii civilního práva, že jde o miliony, ale také o holou existenci. Protivník je až příliš silný a sebevědomý. Proti mladému a ještě nehotovému právníkovi stojí jeden z nejlepších státních obhájců USA. (Vapet Production)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (351)

Streeper 

všechny recenze uživatele

Filmy od režiséra Francise Ford Coppoly se mi buď líbí nebo nelíbí, bohužel se tenhle film řadí do té druhé kategorie. Ale rozhodně to není jeho chyba, je to záležitost vkusu. Filmy s právnickými tématy se můžou povést a být zajímavé, napínavé a skvělé, ale také se můžou pokazit a být nudné a zdlouhavé a to je právě tenhle případ. Přišlo mi, že je tam moc právnických scén u soudu, kdyby se režisér spíše věnoval vztahu mezi Mattem Damonem a Claire Danes, možná by to pro mě bylo daleko zajímavější. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Rainmaker je nesmírně sympatický v tom, že kombinuje hutné scény ze soudní síně včetně propracovaného právnického pozadí s vnitřním prožíváním jednotlivce (hlavní postavy). Všechno má tak nějak osobnější i osobitější nádech. Matt Damon se diváka skrz obrazovku téměř dotýká a postava rozkošné Claire Danes pak podtrhuje lidské, ovšem nikoli naivní, vyznění. Tento systém funguje mnohem lépe, než kdyby byl emotivní rozměr filmu rozvíjen pomocí poškozeného (oběti) v soudním procesu. Film je v podstatě geniální v tom, jak se dokáže vyhnout patosu i klišé, ke kterým probírané téma tolik svádí. Do všeho je navíc přimícháno několik chytrých myšlenek a snad i zrnko humoru. Že všechno funguje tak skvěle jako celek, není zásluha nikoho jiného než mistra Coppoly... 9/10 ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Coppolova klasika, asi ani sám neveril, že nejaký z jeho filmov z 90tych rokov budeme môcť počastovať takýmto ohodnotením. Film bohužiaľ prepadol a je to veľká škoda, pretože vo svojom subžánri súdnych trilerov patrí ku špičke. Zaujímavá zápletka, celkom vhodne obsadený Mat Damon, vedľajšia zápletka s domácim násilím, ktorá dej vôbec nebrzdí, ako by sa na prvý pohľad mohlo zdať. Ku koncu to vo vás bude pekne vrieť, pokiaľ ste zástancom spravodlivosti pre všetkých. Takýto film sa dá pozrieť určite viac krát a televízie ho našťastie neignorujú. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Žánrově čistá oldschoolovka, která nevyvolá tolik emocí a nadšení díky stárnoucímu syndromu, kdy spoustu věcí, které tu byly trendy už jsou dneska jinak. Mám na mysli především archetypální styl charakteru advokáta mafiána Mickeyho Rourka, ale i tak je to hlavně herecky podmanivý film, kde hlavní vítr do plachet udává pro změnu naprosto nadčasový a přesně trefený právník velké korporace John Voight. Damon hraje typického hledače sebe samotného s potenciálem, což si ostatně ten rok zahrál dvakrát a jde mu to vcelku v pořádku. Určitě je to film který reflektuje zajímavou politiku velkých podniků a jejich legislativních kliček, stejně tak jako zobrazuje soudy, stání a argumentaci advokátů hmatatelněji než spousta jiných právnických filmů. Coppola to však jako obvykle šíleně dlouho rozjíždí. ()

castor 

všechny recenze uživatele

John Grisham a Francis Ford Coppola přivádějí do soudní síně čerstvě dostudované právnické ucho, které se v obtížných podmínkách začne velmi rychle a mazácky orientovat. Boj se zdánlivě všemocnou zdravotní pojišťovnou bude mít samozřejmě košatý happy-end, než se k němu ovšem dokluše, dočkáme se pasáží, které si vynucují pozornost svou vyzrálostí. Právnické drama jak se patří, i když to není TEN film, kvůli kterému bychom hned začali pátrat, kdy nejpozději podat přihlášku na práva. Není to žádné rafinované dílo, ale má v čele výborné herce, je chytré a civilní. A to není zdaleka samozřejmostí!! ()

Galerie (73)

Zajímavosti (9)

  • Hrubý sestřih filmu měl kolem 6 hodin. (Satan)
  • Scéna, kde Danny DeVito prebudí Matta Damona zo spánku na lavičke, bola natočená na prekvapenie Matta, ktorý vtedy naozaj spal po natáčaní. (MDesign)

Související novinky

Francis Ford Coppolla se vrací!

Francis Ford Coppolla se vrací!

25.09.2005

Už je tomu osm let, co Francis Ford Coppolla natočil svůj poslední film Vyvolávač deště. Od té doby se tvůrce takových děl jako Kmotr nebo Apokalypsa věnoval produkci, díky níž například spatřilo… (více)

Reklama

Reklama