Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý, ještě nedostudovaný právník Rudy Baylor, se dostává k případu, který na první pohled vypadá prostě a průhledně. Čím více se s ním seznamuje a čím více poznává své klienty, tím více odkrývá kolosální řetěz pojišťovacích podvodů, v němž jde především o obrovské zisky na úkor zdraví lidí. Rudy si uvědomuje, že narazil na ojedinělý případ v historii civilního práva, že jde o miliony, ale také o holou existenci. Protivník je až příliš silný a sebevědomý. Proti mladému a ještě nehotovému právníkovi stojí jeden z nejlepších státních obhájců USA. (Vapet Production)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (351)

teutates 

všechny recenze uživatele

Mladý Matt ještě za něco stojí, je vidět tu jiskru v oku a tu vervu s kterou se vrhá do dalšího případu a snaží se uspět ve světě finančních žraloků a velkých korporací... kdo by to byl do něj řekl. Dneska? Jen starý páprda, co skáče ze střechy na střechu a nosí příčesek... jo a taky má doma 3 holky, omg. Jako čaroděj mě dejme tomu chvílemi zaujal. 7/10 ()

Chrysopras 

všechny recenze uživatele

Tyhle právnický story mám docela rád ( zvlášt z americkýho prostředí ) a když jsou ještě tak dobře obsazený a pod taktovkou mistra Coppoly ... hmmmm. Sekáč Mickey, parták Danny, had Voight, sympatická Claire, správňák Matt - každej tu má svý místo a sedí to. K maximu mi chybí takový ten těžko uchopitelný aspekt vytrhující atmosféry nebo nečekané gradace příběhu - jinak řečeno to neni Apokalypsa :-) ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Filmy z právnického prostředí mě vždycky přitahovaly. Už jen proto, jakou práci musí dát je natočit a oslovit diváka především dlouhými výslechy a rozhovory v tiché soudní síni. S tím ale Coppola neměl absolutní problém, protože se mu dostal do ruky opravdu skvělý materiál o jednom začínajícím právníkovi a mladém chlapci, jemuž odmítla pojišťovna zaplatit za léčbu leukémie. A navíc se mu dostala pod ruku sebranka výborných herců v čele s Damonem, DeVitem, Voightem a také Mickey Rourkem, který opět potěší i v menší roli. A především je Coppola prvotřídní režisér, rozsáhlou právnickou bitvu rozehrává nejprve v pomalém tempu, načež v samotném závěru tvrdě sešlápne plyn a za pomoci všech hereckých exhibicí dofinišuje jen těsně za hranicí světového rekordu. Ten totiž pořád nesporně náleží Demmeho Philadephii a Schumacherovu Času zabíjet, kteří ve mně zanechali vzpomínky přeci jen trvalejšího rázu.. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Je libo kvalitní právnické drama? Pak doporučuji nechat si vyvolat déšť - nenabídne sice nic nového, než milionkrát přežvýkané téma o tom, kterak začínající právník a jeho chudý klient nakopou prdel zazobané megakorporaci s její flotilou právníků, ale stejně se to pro diváka podařilo naservírovat perfektně: sežrala jsem tenhle film do posledního drobečku, olízala talíř a velmi si duševně pochutnala. Dobří herci, správně dávkované emoce, napětí i navzdory předvídatelnosti a hlavně permanentně sevřené palce na všech čtyřech končetinách, aby zvítězila spravedlnost a ne pokřivené právo. Coppola pořád ještě umí! 85% ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Je to jako řetízkový kolotoč. Těšíš se jak malé dítě na super jízdu, ale málokdy předvídáš vedlejší účinky. Kolotoč se rozjede šílenou rychlostí a pak záleží na tom či máš kachní žaludek nebo jsi slabá nátura. Buď si jízdu skvěle užíváš, nebo zvrátíš dnešní polední jídlo i každé další .... Všichni tři právníci zaujali, Matt samozřejmě nejvíc! ()

Galerie (73)

Zajímavosti (9)

Související novinky

Francis Ford Coppolla se vrací!

Francis Ford Coppolla se vrací!

25.09.2005

Už je tomu osm let, co Francis Ford Coppolla natočil svůj poslední film Vyvolávač deště. Od té doby se tvůrce takových děl jako Kmotr nebo Apokalypsa věnoval produkci, díky níž například spatřilo… (více)

Reklama

Reklama