Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý, ještě nedostudovaný právník Rudy Baylor, se dostává k případu, který na první pohled vypadá prostě a průhledně. Čím více se s ním seznamuje a čím více poznává své klienty, tím více odkrývá kolosální řetěz pojišťovacích podvodů, v němž jde především o obrovské zisky na úkor zdraví lidí. Rudy si uvědomuje, že narazil na ojedinělý případ v historii civilního práva, že jde o miliony, ale také o holou existenci. Protivník je až příliš silný a sebevědomý. Proti mladému a ještě nehotovému právníkovi stojí jeden z nejlepších státních obhájců USA. (Vapet Production)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (351)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Žánrově čistá oldschoolovka, která nevyvolá tolik emocí a nadšení díky stárnoucímu syndromu, kdy spoustu věcí, které tu byly trendy už jsou dneska jinak. Mám na mysli především archetypální styl charakteru advokáta mafiána Mickeyho Rourka, ale i tak je to hlavně herecky podmanivý film, kde hlavní vítr do plachet udává pro změnu naprosto nadčasový a přesně trefený právník velké korporace John Voight. Damon hraje typického hledače sebe samotného s potenciálem, což si ostatně ten rok zahrál dvakrát a jde mu to vcelku v pořádku. Určitě je to film který reflektuje zajímavou politiku velkých podniků a jejich legislativních kliček, stejně tak jako zobrazuje soudy, stání a argumentaci advokátů hmatatelněji než spousta jiných právnických filmů. Coppola to však jako obvykle šíleně dlouho rozjíždí. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Keby Coppola ukončil svoje režisérske remeslo týmto skvostom, bolo by to asi najdôstojnejšie ukončenie kariéry vo filmovom priemysle. Pekelná právnická dráma s hviezdnym obsadením, potešil ma hlavne môj favorit Rourke. Nenápadná nápadom, no o to nápadnejšia výsledkom. Perfektné súdne finty, dojemná záverečná reč, ktorá dojme aj drevorubača a výborne zamatovo zabalený nehollywoodsky hapy-end. 85%. ()

Reklama

Streeper 

všechny recenze uživatele

Filmy od režiséra Francise Ford Coppoly se mi buď líbí nebo nelíbí, bohužel se tenhle film řadí do té druhé kategorie. Ale rozhodně to není jeho chyba, je to záležitost vkusu. Filmy s právnickými tématy se můžou povést a být zajímavé, napínavé a skvělé, ale také se můžou pokazit a být nudné a zdlouhavé a to je právě tenhle případ. Přišlo mi, že je tam moc právnických scén u soudu, kdyby se režisér spíše věnoval vztahu mezi Mattem Damonem a Claire Danes, možná by to pro mě bylo daleko zajímavější. ()

Skleena 

všechny recenze uživatele

Grishamovy knihy jsou skvělé, bohužel ne vždy se to dá říct i o jejich filmových adaptací. Vyvolávač deště však rozhodně mezi solidní kousky patří. Dobrý herecký výkon Matta Damona (i když v té době se do formy ještě stále dostával) i úsměvná role Dannyho DeVita podporuje solidní scénář a hlavně skvělá režie Coppoly. K pěti hvězdičkám chybí opravdu málo, uškodil snad jen pomalý a nesmělý rozjezd a klasicky dojemná závěrečná řeč, bez které už by dnešní filmy z právnického prostředí ani nemohly existovat. A to je škoda. Každopádně **** a půl, kdo nečetl knihu, rozhodně doporučuji! ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Friedrich Nietzsche kdysi napsal, kormě jiného, jednu moc chytrou větu: "Ten, jenž bojuje s monstry, by si měl dát pozor, aby se sám nestal monstrem." Francis Ford Coppola si ji evidentně dobře zapamatoval a vytvořil snímek, který by se touto větou dal krásně a výstižně charakterizovat. Rainmaker je snímek, který vás zpočátku zřejmě vhrne do víru obrovského nudění se. Hodinku se neděje zhola nic a nesympatický Mattík řeší jednu triviálnost za druhou. Z nudného opojení mě spolehlivě vytrhl soudní proces, který byl zcela delikátní. Filmy, kde se snaží jeden člověk stát za pravdou za každou cenu a ani na vteřinku nezaváhá, když má možnost vrhnout se hlavou proti mnohem mocnějšímu až pekelnému bezpráví, určitě mají potenciál chytit muže za koule a ženy za...ani vlastně nevím, zda ženy podobným ekvivalentem disponují. Potěší i příjemný spoiler →, dá se říct, happyendovský závěr, kdy zlá společnost sice dospěje k absolutnímu krachu, ale z potenciálních peněz tím pádem nakonec neuvidí nikdo nic.← spoiler A moje znalosti určitě rozšířilo, či narušilo i počínání zdejší poroty. Dodnes jsem si myslel, že porota pouze vynáší verdikt "guilty" or "not guilty". O trestu poté rozhoduje soudce. V tomto filmu porota rozhodovala i o trestu, což mě velice zaskočilo. Kdybych nebyl líný, tak by to snad stálo i za vygooglení si. Malou výtku si neodpustím skoro až k takové pohádkovosti celého příběhu. Viděno v rámci Filmové výzvy. Film mi vybrala uživatelka eLeR. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (9)

Související novinky

Francis Ford Coppolla se vrací!

Francis Ford Coppolla se vrací!

25.09.2005

Už je tomu osm let, co Francis Ford Coppolla natočil svůj poslední film Vyvolávač deště. Od té doby se tvůrce takových děl jako Kmotr nebo Apokalypsa věnoval produkci, díky níž například spatřilo… (více)

Reklama

Reklama