Reklama

Reklama

Přežili jsme Ardeny

  • USA Saints and Soldiers (více)
Trailer

V polovině prosince roku 1944 se Hitlerova armáda chystá na bleskovou válku u Ardenského lesa a hrozivou zimní ofenzívu známou dnes jako bitva o výběžek. Desátník Nathan Greer a jeho přítel Gordon Gunderson se octnou v pasti spolu s více než stovkou amerických vojáků na zasněženém poli. Střelba Němců vnese paniku a zmatek do jejich řad. Greerovi, Gundersonovi a hrstce dalších mužů se podaří uniknout před masakrem do blízkého lesa. Bez jídla a zbraní se vydávají do nemilosrdné zimy a pokouší se dostat zpátky na spojenecké území. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (170)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Skupina amerických vojáku je zajata fašistickými vojáky, a připravují se na nejhorší. Jednomu z nich rupnou nervy, a pokusí se zdrhnout, čímž vyvolá paniku a v nastalém chaosu se podaří čtyřem z nich utéct. Ostatní jsou pobiti. K našim čtyřem hrdinům se přidává ještě britský výsadkář, a společně musí proniknout skrz německou frontu zpátky k "našim" a předat důležité informace o pohybu německých vojsk.... Trochu netradiční válečný film, kde se víc než střílí povídá, filozofuje (a vzhledem k počtu vojáků i schovává a utíká). Film neoplývá žádnými hvězdnými jmény, ale všichni herci podávají nadstandardní herecké výkony (i když to je možná způsobeno pojetím filmu).... Jen víc takových ... ()

gogos 

všechny recenze uživatele

Film natočený za poměrně malý peníz (780 000 USD) mě příjemně překvapil. Už tím, že se najedná o klasický akční válečný film, ale spíše o film dobrodružný. Film se zaměřuje na psychiku vojáků, ale přesto svým napínavým pojetím neztrácí nic z válečného pekla. Film se odehrává zhruba tak, že po úvodním masakru se parta amerických vojáků dostane do lesů a snaží se najít základnu. Poté se k nim připojí zpočátku „nafoukaný“ britský voják a tak se snaží splnit jeho úkol (doručení informací). Tato pasáž je zaměřena na psychiku vojáků a jejich smířením s válkou a krutými podmínkami. Konečná akční scéna vede ke splnění úkolu. Filmu, ukazujícím to, že vojáci nejsou stroje na zabíjení ale lidé, kteří ani válku nechtěli dávám zasloužené 4*. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Sklamal ma vizuál i forma. Vizuálna stránka strašná, neviem čo to bol za čiernobiely štýl, ale ťahal oči. Forma mola viac menej diskusná, veľa dialógov, málo akcie. V podstate sa tu nič veľké neudeje, človek ani nemá pocit, že by šlo o kľúčovú bitku druhej svetovej vojny. V dokumentárnom filme sa dozviem oveľa viac. A v ňom budem mať aj lepší a autentický obraz. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Přemýšlím, co k tomuto válečnému dramatu podle skutečné události napsat...Pročítám si zdejší komentáře a tak nějak tu vše bylo řečeno, takže jen vyjádřím svůj vlastní pocit ze snímku...Začátek se mi zdál poněkud nepřehledný, pořádně jsem neviděl, o co jde a navíc docela nudné scény...ovšem věřím tomu, že to takto mezi vojáky bylo, že si vykládali o běžných věcech a válkou se pokoušeli nezabývat...Ke konci se snímek stával zajímavějším, ale fakt, že začátek nebyl z nejpoutavějších udělal své - nedával jsem tolik pozor a ke konci jsem si jednotlivé vojáky pletl...Shrnul bych to tak, že film se mi líbil, ale viděl jsem už mnoho lepších počinů...Pár nedostatků: 1) V scéně, kdy anglický letec spadne do vodopádu, tak si všimněte, že má knír. Když ho ostatní vojáci vytahují z vody, tak jej nemá a v dalším záběru už jej opět má!! To se mu odlepil ve vodě? :)) 2) Když poslední angličtí vojáci získají německý džíp, tak na zadních kolech jsou sněhové řetězy. Ve scéně, jak uvíznou v bahně, má řetězy i na předních kolech, ovšem poté, když se vozidlo převrátí na střechu, nemá žádné!! Nevšiml jsem si, že by je vojáci nasazovali a pak sdělávali :)) nebo vy ano? ;) ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Kdo tvrdí, že si během hodiny a půl vytvořil vztah alespoň k jedné z postav, lže. Film produkovala nejlepší počítačová hra, která vytváří příběhy z války. Ty jsou plné akce a kulek, jenže tady se člověk první hodinu skoro žádné nedočkal. Už úvodní masakr byl trapně odbytý. Asi nezbyly prachy na kompars, ale vidět jak padá k zemi 5 chlápků, kteří mají vytvořit pocit zoufalství, není moc dobré. Musel jsem se hodně držet, abych neusl. Závěrečná půl hodinka mě sice probrala, ale sakra, vždyť člověku bylo uplně jedno, jestli tam všichni chcípnou, nebo se zachrání. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (24)

  • Na začátku filmu je možné si všimnout, že jeden německý voják má útočnou pušku Stg44. (Gordy34)
  • Když si skupina bere zbraně od Skopčáků, aby se mohli probojovat na americké území, Gould (Alexander Polinsky) si bere samonabíjecí pušku M1 Garand. Nesmysl je to, že se jedná o americkou zbraň. (Gordy34)
  • Postava Gordona Gundersona, kterou ztvárnil Peter Holden, je pojmenovaná po jeho dědečkovi, vojenském veteránovi, který bojoval ve 2. světové válce v bitvě o Bulge. (ČSFD)

Reklama

Reklama