Reklama

Reklama

VOD (1)

Dramatický příběh lásky se odehrává v 16. století v Benátkách. Veronica a Marco se do sebe bláznivě zamilují, Marco je však povinen najít si ženu vysokého postavení. Aby si Veronica vydobyla vliv a bohatství, rozhodne se stát kurtizánou. Netuší však, že její rozhodnutí jí přinese nejen velkou lásku, ale také zoufalství a bezmoc. (TV Nova)

(více)

Recenze (156)

emma53 

všechny recenze uživatele

Být kurtizánou není tak jednoduché, jak by se na první pohled zdálo. Vědět jaký oční kontakt nahodit, aby dotyčný pochopil úmysly takové ženy, k tomu je zapotřebí asi dlouho sedět u zrcadla a trénovat i když.........co si budeme povídat. Kdybych si nepřečetla, že je to životopisný film, tak mě to vůbec nenapadne. Spíš bych ho brala jako vymyšlený, dobře scénáristicky a režijně zpracované romantické drama. Já jsem si osobně vychutnávala každou chvilku s Catherine a Rufusem, pro kterého mám slabost. Nečekala jsem mnoho, dostala jsem daleko víc. Milé překvapení. ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Naprosto náhodou jsem v nočních (jak jinak) hodinách shlédl překvapivě kvalitní film o životě v Benátkách v 16. století. Vše se točí kolem krásné kurtizány, která dokáže svou krásu využívat nejen ve svůj prospěch. Bohužel svatá inkvizice přičte jejímu řemeslu morovou ránu a Benátky musí ukázat, jak na tom je morálka vysoce postavených senátorů. Pro mě naprosto neznámá Catherine McCormack je v hlavní roli naprosto úchvatná a Rufusu Sewellovi i kladná role sedne :) Možná to není úplně plné hodnocení, ale tak 90%. ()

Reklama

Aky 

všechny recenze uživatele

Malebný film plný zidealizovaných nádherných Benátek. Příběh je nejen romantický a pikantní tím, že pojednává o slavné kurtizáně, ale hlavně je o lásce - jak duchovní a vznešené, tak smyslné, stejně jako zrazené nebo ukřivděné. A také o cti - ženské i chlapské. Catherina McCormack je nádherná, Rufus Sewel mi malinko nesedl. Ale celkově radost pohledět. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Nevím, jestli se to dá zaškatulkovat jako klasická romantika, když je to taková dávačka. Ale v Benátkách měli asi dávačky očividně rádi a dávačky jsou oblíbené i dnes. Akorát by mě zajímalo, jak to tenkrát dělaly, aby neměly děcka nebo syfla. Film krásně dobově zpracovanej a i přes ty nepostradatelná témata jako láska, to má zajímavý děj a docela mě to bavilo. No je to hlavně díky Catherine McCormack v hlavní roli. Zdálo se mi to, nebo mi připadala, že je skutečná dcera Jacqueline Bisset? Ta podoba je neskutečná - a obě krásné. ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Občas se to stává....pustíte si snímek, aniž byste věděli o čem že bude, bez nějakého většího očekávání, abyste posléze byli několikanásobně odměněni a příjemně překvapeni. Pokud bych měl zmínit hlavní důvod proč shlédnout tento snímek, odpověď je zcela jednoduchá! Krásná Catherine McCormack jako kurtizána Veronica Franco podává naprosto ODZBROJUJÍCÍ výkon. Kdo by to před shlédnutím snímku čekal ( já tedy rozhodně nikoliv ). A Ikdyž pánové Sewell a Platt nepodávají vůbec špatné výkony ( ba právě naopak ), přesto zůstávají ve stínu Catherine a je to právě ona, kdo táhne tento snímek. Když se k tomu přidá opravdu promyšlený příběh zasasený do Benátek 16. století, povedená ( jednoduchá ) výprava, kostýmy, to vše doplněno o líbivý hudební doprovod vychází mi z toho ( i s přihlédnutím k té pozitivní náladě, kterou ve mně snímek vyvolal ) překvapivě vysoké hodnocení, 4+ 1/2* ()

Galerie (43)

Zajímavosti (8)

  • Alternatívny názov filmu vo Veľkej Británii The Honest Courtesan pochádza z výrazu „cortigiana onesta“, ktorý označoval kurtizánu, ktorá, hoci sex mohol alebo nemusel byť súčasťou jej povinností, bola platená hlavne za to, aby bola spoločníčkou za intelektuálnu stimuláciu a/alebo jej básnický či hudobný talent. (Arsenal83)
  • Catherine McCormack a David Gant se setkali již při natáčení filmu Statečné srdce (1995). David Gant měl v obou filmech dokonce podobnou roli soudce. (Mayandra)

Reklama

Reklama