Reklama

Reklama

Hooligans

  • USA Hooligans (více)
Trailer

Obsahy(1)

Neprávem vyhozený student Harvardu, Matt Buckner, přijíždí do Londýna, kde se chce na čas usadit u své sestry. Skamarádí se s sestřiným švagrem, Petem Dunhamem, a je vtažen do temného a násilnického světa fotbalových "hooligans". Matt se během tohoto přátelství učí, jak stát pevně nohama na zemi a odolávat tomuto tajemnému a drsnému světu. Hooligans je příběhem o loajalitě, důvěře a občas i brutálních následcích života na hraně... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (590)

Lima 

všechny recenze uživatele

Poněkud plochý náhled do prostředí, kam se běžný občan nedostane a normálně uvažující člověk snad ani nechce dostat. Mě zkrátka záležitosti kolem fotbalových rowdies ani trochu neoslovují. Nechápu to jejich kastování do klanů, jejich identifikaci s klubem, kterou jsou ochotni hájit i za cenu násilí, nerozumím, proč si tak ochotně dávají do držky, proč si přímo domlouvají bitky s jinými klany a tenhle film mi to určitě neobjasnil, přestože se mi ve slovech jednoho z hlavních protagonistů Peta snažil myšlení těchhle hošanů s přebytkem testosteronu přiblížit. Je to umně a realisticky natočené s působivou atmosférou, je to skvěle zahrané (Charlie Hunnam válí), ale je to plytké. A to Woodovo vyznání a poděkování směrem ke svému rváčskému mentorovi v samotném závěru je až k pláči (tím nemyslím dojemné). ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Díky tomuto filmu jsem líp pochopil. Nejsou to jen vyděděnci z rozvrácených rodin, které žene k agresi frustrace. Jsou mezi nimi i vzdělanci a učitelé. Někdo leze mezi laviny do hor, někdo skáče na gumě z mostu, někdo se chodí rvát na fotbal. Že přitom občas někdo zhebne, je jen dobře - protože je to adrenalin. Film má zejména skvělý závěr, bez něhož by byl nejmíň o jedno patro nižší. ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Tváří se to jako low-budget nezávislárna, avšak napěchovaná zajímavými hereckými jmény, která nezklamou. Přímočarý příběh o divokých fotbalových fanoušcích je zábavný, svižný a správně syrový, čemuž pomáhá dobré prostředí i obstojně natočené bitky. Hlubší smysl to nemá a závěr je obšlehlý podle x-krát viděného klišé, ale určitou sílu momentu přece jen Hooligans občas disponují. Na režijní debut OK. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Prostučký, sto krát videný námet, zasadený do neobvyklého prostredia súperiacich britských "football-fan" bitkárov. Film má v sebe dravosť, bitky sú nakrútené svižne a prehľadne, dramatické vzťahy medzi postavami fungujú, a prítomnosť komerčnejších ikôn Elijaha Wooda a Claire Forlani osviežuje nezávislý tón nízkorozpočtovej produkcie. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Film co ve mě nezanechal žádnou stopu příchuti, nezaujal, nepobavil, nepřekvapil, zkrátka neoslovil. Poslední, co mi vadilo, byl tak výkon Elijaha Wooda, kterej to se svým obličejem měl dost těžký, ale docela to zvládl. Překvapil mě i Marc Warren svým fajn herectvím, ale zbytek jsem viděla už mockrát jinde a líp. Ponaučení co z filmu vyplynulo už mě minulo úplně. Ale některý emoční scény fungovaly dobře (hlavně ty z nemocnice) a ty bitky byly taky slušně nasnímaný a patřičně dravý. Lepší 2* ()

Galerie (57)

Zajímavosti (30)

  • V roli zasahujícího policisty v Manchesteru na nádraží se objeví bývalý fotbalový výtržník Cass Pennant, který na konci 70. let vedl skupinu ICF z West Hamu. (don corleone)
  • Režisérka Lexi Alexander vyhrála s Hooligans cenu na Filmovém festivalu v Malibu. (imro)

Reklama

Reklama