Reklama

Reklama

Sběratel kostí

  • USA The Bone Collector (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Policejní vyšetřovatel Lincoln Rhyme, autor několika knih o skutečných kriminálních případech, je už čtyři roky ochrnutý. Starají se o něj ošetřovatelka Thelma a technik Richard Thompson. Rhyme může pohybovat pouze ústy a jedním prstem, jimiž ovládá počítače. Ví, že nemá šanci na vyléčení, a právě chce spáchat sebevraždu, když ho detektiv Paulie Sellitto požádá o pomoc. Mladá policistka Amelie Donaghyová z oddělení kriminality mládeže pořídí na místě nálezu mrtvého muže fotodokumentaci a zachytí několik věcí, které tu vrah záměrně odložil. Lincoln Rhyme na fotografiích odhalí vrahův vzkaz, který má při správné analýze napovědět policii, kdy a kde dojde k další vraždě. Prosadí, aby byla k případu přidělena Amelie, navzdory jejímu odporu k vyšetřování vražd. Přestože vrahův vzkaz rozluští, přijde policie pozdě. Šéf oddělení vražd není spokojen s probíhajícím vyšetřováním a Rhyma i Amelii odvolá. Dívce se však podaří ukrást důkazy, zajištěné na místě činu, a Rhyme pokračuje v pátrání. Nechá si vyhledat podobné případy a zjistí, že se násilník pokoušel komunikovat s policií už dřív, jeho vzkazy však Cheney nedokázal „přečíst“. Vrah, vydávající se za taxikáře, vezme na nádraží do vozu starého muže s malou vnučkou a cestou zastřelí policistu, který ho staví pro dopravní přestupek. Rhyme rozluští další vzkaz a Amelie na místě, které určil, opravdu nalezne unesenou dvojici. Starý muž je sice již mrtev, dívenku však zachrání. Navíc najde další stopy a pochopí, že na řadě má být Rhyme. Spěchá k němu, ale vrah má náskok. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (417)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Trošku šablonovité, ale funguje. Angelina jako špindíra z ulice co se rychle vytáhne až na vrchol. To co ve filmu hodně vadí, je ta umělost, se kterou scénář předepisuje napětí - není nejmenší důvod, aby vyšetřovatelka šla na místo činu sama - přesto opakovaně k tomuto dochází. No ale když o tomhle nebudete moc přemýšlet, Bone collector nabídne solidní porci zábavy a lekaček tak akorát. Viděno ve velmi solidním dabingu bez profláklých hlasů. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Lincoln Rhyme si celé dny jen tak polehává na posteli, hypnotozuje svými kukadly monitor a přemýšlí o tom, jaké by to bylo krásné mít zase funkční dolní končetiny. Není však invalidou odevzdaně čekajícím na příchod smrťáka, nýbrž elitním vyšetřovatelem, jehož mozek je stále na výplatní listině policie. Ve městě právě řádí nebezpečný vrah, jehož stopu Rhyme sice zachytil, ale běžet po ní musí někdo jiný - policistka Amelia Donaghyová, která se jako jediná dokáže na místě činu rozhlížet očima nehybného myslitele. ()

Reklama

Segrestor 

všechny recenze uživatele

"Nejdřív jsem myslel, že to bude, vole, o nějakým čoklovi, víš jak, ne? Hačiko, sběratel kostí, víš jak, ne? Von tam místo toho řeší případy nějakej černoch rovnou z postele, víš jak? Místo psa tam byla akorát kočka, víš jak, ne? Andželína, víš jak? A voni tam jako spolu řeší toho vraha, ty vole, víš jak, ne? Prostě bys řekl, vole, že, vole, je to píčovina, vole, víš jak? Ale, rozumíš, vona je fakt kost. Jsem jen čekal, kdy ji, vole, někdo sebere, chápeš, ne?" zaslechl jsem a potřásal hlavou nad kontraextensivní narací takové tautologie a nunkupaci podléhající predikci řečených finesí a odešel na luka definovat hledání chroustova ztraceného času. Objevil jsem studánku, vypil vědro vody, krátce se pohladil v rozkroku a spočinul s hlavou odkrytou na elegantním mechu a vzdychl: "Jo, jo, ženský a chlast, to je moje!" ()

castor 

všechny recenze uživatele

Aneb s Denzelem Washingtonem v posteli. Solidní hereckou výzvu (thriller sehrát z postele) tenhle černošský filmový oblíbenec ustál se ctí, Angelina mu slušně sekundovala, dobře u toho vypadala a hlavně sbírala zkušenosti, a ostřílený Phillip Vysoká hra patriotů Noyce vybral pochmurné newyorské lokace, takže tahle detektivní rutina nakonec dosáhne víc než průměrných čísel. Mnohé kritické ohlasy tím pádem úplně nechápu, zlo a dobro spolu sice nebojuje face to face a o žádném postupném utahování smyčky to není, ale úplně bych to neodsuzoval. Ačkoliv se nedočkáme vyloženě akčních momentů, svou dynamiku i dramatičnost to ve výsledku má. Ale teď si dejme mistrovských Sedm smrtelných hříchů. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Nemohu si pomoci, ale mě se tento film líbí. Kam se hrabe atmosféro na "Sedm", ale herci se snaží a až na pitomoučký konec mě tento film baví. I když, po dalších opakováních mi více vadí naivita některých scén a to, jak detektivové konají/nekonají...a Al Bunda pro mě prostě nebude respekt budící detektiv :-) ()

Galerie (44)

Zajímavosti (14)

  • Natáčení probíhalo v New Yorku. (reich)
  • V pokladnách severoamerických kin diváci nechali 66,5 milionu amerických dolarů, součet celosvětových tržeb pak dosáhl 151,5 mil. (NIRO)
  • Angelina Jolie (Amelia Donaghy) přiznala, že pro film natáčela i nahé scény, ale režisér Phillip Noyce je nakonec nechal vystřihnout, protože odváděly pozornost od příběhu. (PußyMagnet)

Reklama

Reklama