Reklama

Reklama

Sběratel kostí

  • USA The Bone Collector (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Policejní vyšetřovatel Lincoln Rhyme, autor několika knih o skutečných kriminálních případech, je už čtyři roky ochrnutý. Starají se o něj ošetřovatelka Thelma a technik Richard Thompson. Rhyme může pohybovat pouze ústy a jedním prstem, jimiž ovládá počítače. Ví, že nemá šanci na vyléčení, a právě chce spáchat sebevraždu, když ho detektiv Paulie Sellitto požádá o pomoc. Mladá policistka Amelie Donaghyová z oddělení kriminality mládeže pořídí na místě nálezu mrtvého muže fotodokumentaci a zachytí několik věcí, které tu vrah záměrně odložil. Lincoln Rhyme na fotografiích odhalí vrahův vzkaz, který má při správné analýze napovědět policii, kdy a kde dojde k další vraždě. Prosadí, aby byla k případu přidělena Amelie, navzdory jejímu odporu k vyšetřování vražd. Přestože vrahův vzkaz rozluští, přijde policie pozdě. Šéf oddělení vražd není spokojen s probíhajícím vyšetřováním a Rhyma i Amelii odvolá. Dívce se však podaří ukrást důkazy, zajištěné na místě činu, a Rhyme pokračuje v pátrání. Nechá si vyhledat podobné případy a zjistí, že se násilník pokoušel komunikovat s policií už dřív, jeho vzkazy však Cheney nedokázal „přečíst“. Vrah, vydávající se za taxikáře, vezme na nádraží do vozu starého muže s malou vnučkou a cestou zastřelí policistu, který ho staví pro dopravní přestupek. Rhyme rozluští další vzkaz a Amelie na místě, které určil, opravdu nalezne unesenou dvojici. Starý muž je sice již mrtev, dívenku však zachrání. Navíc najde další stopy a pochopí, že na řadě má být Rhyme. Spěchá k němu, ale vrah má náskok. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (417)

Segrestor 

všechny recenze uživatele

"Nejdřív jsem myslel, že to bude, vole, o nějakým čoklovi, víš jak, ne? Hačiko, sběratel kostí, víš jak, ne? Von tam místo toho řeší případy nějakej černoch rovnou z postele, víš jak? Místo psa tam byla akorát kočka, víš jak, ne? Andželína, víš jak? A voni tam jako spolu řeší toho vraha, ty vole, víš jak, ne? Prostě bys řekl, vole, že, vole, je to píčovina, vole, víš jak? Ale, rozumíš, vona je fakt kost. Jsem jen čekal, kdy ji, vole, někdo sebere, chápeš, ne?" zaslechl jsem a potřásal hlavou nad kontraextensivní narací takové tautologie a nunkupaci podléhající predikci řečených finesí a odešel na luka definovat hledání chroustova ztraceného času. Objevil jsem studánku, vypil vědro vody, krátce se pohladil v rozkroku a spočinul s hlavou odkrytou na elegantním mechu a vzdychl: "Jo, jo, ženský a chlast, to je moje!" ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Ma to dobrých hercov (Denzel Washington, Angelina Jolie),nápady a ostatné veci čo taký krimi/thriller potrebuje ale ta atmosféra filmu bola pre mňa dosť slabá.Až ku koncu filmu to bolo sakra napínavé.Celý film som len na to kukal a tu atmosféru som tam vôbec necítil.Až na ten koniec.Ale stále je to dobrý film. 80% - 4* ()

Reklama

Radyo 

všechny recenze uživatele

Vlna kritiky, která se proti tomuhle snímku zvedla po jeho uvedení do kin, se mi naštěstí vyhnula, takže jsem si tento thriller mohl vychutnat bez nějakých přehnaných očekávání a bez emocí. Určitě nejde o žádné převratné dílo, ale myslím si, že kritici tvůrcům trochu ukřivdili, a že ten film zase takový průšvih není. ()

Madison 

všechny recenze uživatele

70%. Chvíľami príjemne napínavý a mrazivý, chvíľami nechcene smiešny (koniec) a zábavný, čo o stupeň zráža jeho depresívnu atmosféru, nesúcu sa celým filmom. Rada sa vyžívam v mysli psychicky nevyrovnaných vrahov, a preto mi tieto psychologické thrilery vždy urobia radosť - aj keď, mainstreamy 90. rokov - Mlčanie jahniat a Sedem už v tomto žánri nikdy nič neprekoná. Obzvlášť musím podotknúť, že zatiaľ čo v Sedem bol hlavný záporák (Kevin Spacey) charizmatickou, dokonale premyslenou a prehnitou postavou, ktorá nad svojimi protivníkmi nekompromisne zvíťazila, v Zberateľovi kostí vrah zďaleka nebol tak cynický, chytrý a inteligentný. Avšak, nenudila som sa, a preto nižšie s hodnotením nejdem. ()

Genero 

všechny recenze uživatele

Kdybych se stal hercem a ne vymývačem kladenských veřejných záchodků (to byl vtip, na Kladně chodíme do křoví), určitě by pro mě byla Denzelova postava rolí snů. Proválet se celou dobu pod duchnou a předstírat nemohoucnost, klidně zahraju jak z partesu ve všech dílech Mladých a neklidných jediného starého a klidného, jen by mě museli v každém pětistém díle otočit na pravý bok. Proto je veliká škoda, že Denzel působil v tomhle filmu zádumčivě, protože vzhledem ke snaze o přesvědčivý výron nemohl sáhnout Andělíně na pysky, ale já mu nevěřil ani jediný zlomený obratel. Naopak potěšilo, že se občas zastavil Al Bunda, i když Denzel nové lodičky nijak nutně nepotřeboval. Jinak je to celkem vkusná a vynalézavá krimoška, kde snad jen toho sadistického psychopata měl hrát někdo úplně jiný, démoničtější, vyšinutější, aby vrah nepůsobil tak komicky. Například Leslie Nielsen. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (14)

  • Celosvětová premiéra proběhla 29. srpna 1999 na Mezinárodním filmovém festivalu v Montrealu v Kanadě. (BMW12)
  • Natáčení probíhalo v New Yorku. (reich)
  • Paulie Sellitto (Ed O'Neill) nosí hodinky značky TAG Heuer Kirium Quartz a Richard Thompson (Leland Orser) nosí Casio DB-34. (dyfur)

Reklama

Reklama