Reklama

Reklama

Sběratel kostí

  • USA The Bone Collector (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Policejní vyšetřovatel Lincoln Rhyme, autor několika knih o skutečných kriminálních případech, je už čtyři roky ochrnutý. Starají se o něj ošetřovatelka Thelma a technik Richard Thompson. Rhyme může pohybovat pouze ústy a jedním prstem, jimiž ovládá počítače. Ví, že nemá šanci na vyléčení, a právě chce spáchat sebevraždu, když ho detektiv Paulie Sellitto požádá o pomoc. Mladá policistka Amelie Donaghyová z oddělení kriminality mládeže pořídí na místě nálezu mrtvého muže fotodokumentaci a zachytí několik věcí, které tu vrah záměrně odložil. Lincoln Rhyme na fotografiích odhalí vrahův vzkaz, který má při správné analýze napovědět policii, kdy a kde dojde k další vraždě. Prosadí, aby byla k případu přidělena Amelie, navzdory jejímu odporu k vyšetřování vražd. Přestože vrahův vzkaz rozluští, přijde policie pozdě. Šéf oddělení vražd není spokojen s probíhajícím vyšetřováním a Rhyma i Amelii odvolá. Dívce se však podaří ukrást důkazy, zajištěné na místě činu, a Rhyme pokračuje v pátrání. Nechá si vyhledat podobné případy a zjistí, že se násilník pokoušel komunikovat s policií už dřív, jeho vzkazy však Cheney nedokázal „přečíst“. Vrah, vydávající se za taxikáře, vezme na nádraží do vozu starého muže s malou vnučkou a cestou zastřelí policistu, který ho staví pro dopravní přestupek. Rhyme rozluští další vzkaz a Amelie na místě, které určil, opravdu nalezne unesenou dvojici. Starý muž je sice již mrtev, dívenku však zachrání. Navíc najde další stopy a pochopí, že na řadě má být Rhyme. Spěchá k němu, ale vrah má náskok. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (417)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Celkem zajímavý thriller o vrahovi, který nechává po sobě schválně stopy. Každá z obětí má u sebe něco. Jsou zavražděny většinou velmi brutálně a o jejich záchraně často rozhodují jen sminuty... Bohužel ty detektivům skoro vždy schází... Pokud si někdo myslí, že Washington bude v čele stíhačů, tak se mílí. Celý film proleží.... Ale na průměr to stačilo. Tři parní uzávěry. * * * ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Výborná detektivka,které určitě nesedí modré hodnocení.Když bych tento film měl porovnat například s detektivkou Sedm,tak byl horší,ale o tolik ne.Mělo to tu správně nasáklou detektivní atmosféru.Herci zde zahráli výborně,teda hlavně Denzel Washington a Angelina Jolie.Hlavní padouch a vrah byl skoro nepolapitelný,ale nakonec ho dostali.Konec mě velmi překvapil,byl velmi svižný a akční.Film měl i pár chyb,které bily do očí.Ale jinak se mi film docela líbil.Hodnocení:75% ()

Reklama

Madison 

všechny recenze uživatele

70%. Chvíľami príjemne napínavý a mrazivý, chvíľami nechcene smiešny (koniec) a zábavný, čo o stupeň zráža jeho depresívnu atmosféru, nesúcu sa celým filmom. Rada sa vyžívam v mysli psychicky nevyrovnaných vrahov, a preto mi tieto psychologické thrilery vždy urobia radosť - aj keď, mainstreamy 90. rokov - Mlčanie jahniat a Sedem už v tomto žánri nikdy nič neprekoná. Obzvlášť musím podotknúť, že zatiaľ čo v Sedem bol hlavný záporák (Kevin Spacey) charizmatickou, dokonale premyslenou a prehnitou postavou, ktorá nad svojimi protivníkmi nekompromisne zvíťazila, v Zberateľovi kostí vrah zďaleka nebol tak cynický, chytrý a inteligentný. Avšak, nenudila som sa, a preto nižšie s hodnotením nejdem. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Ma to dobrých hercov (Denzel Washington, Angelina Jolie),nápady a ostatné veci čo taký krimi/thriller potrebuje ale ta atmosféra filmu bola pre mňa dosť slabá.Až ku koncu filmu to bolo sakra napínavé.Celý film som len na to kukal a tu atmosféru som tam vôbec necítil.Až na ten koniec.Ale stále je to dobrý film. 80% - 4* ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

Po druhém zhédnutí dávám hvězdičku navíc..."Sběratel kostí" mi tentokrát sednul mnohem lépe - dříve jsem si mnoha věcí nevšimnul. Scénář se knihy nedrží přesně (obzvlášť co se týká samotného závěru) a je to jen dobře!! Phillip Noyce za vydatné pomoci kameramana Deana Semlera vytvořil skutečně napínavou atmosféru a scény, kdy se Amelia jen za světla baterky pohybuje na místě činu mě přímo zamáčkly do gauče...Tím se oklikou dostávám k hereckým výkonům - Denzel Washington je bez debat výborný, vtisknul své postavě přesně tu správnou dávku arogance a tvrdohlavosti, která byla potřeba, aby vytvořil skutečného člověka a ne jen charakter šustící papírem. Angelina Jolie (v podstatě na začátku své hvězdné kariéry) dokazuje, že je nejen neuvěřitelně krásná, ale stvrzuje mnohými opomíjený fakt - že je skvělá herečka! Stačí jeden pohled a hned víte, co se v Amelii děje...Ani další postavy za ústředním duem moc nezaostávají, mají jen zákonitě méně prostoru - obzvlášť se mi líbila ošetřovatelka Thelma v podání Queen Latifah...Sečteno a podtrženo - od začátku do samotného konce (který mi dokonce vehnal slzy do očí) "Sběratel kostí" svému žánru ostudu v žádném případě nedělá, právě naopak. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (14)

  • Celosvětová premiéra proběhla 29. srpna 1999 na Mezinárodním filmovém festivalu v Montrealu v Kanadě. (BMW12)
  • Angelina Jolie (Amelia Donaghy) přiznala, že pro film natáčela i nahé scény, ale režisér Phillip Noyce je nakonec nechal vystřihnout, protože odváděly pozornost od příběhu. (PußyMagnet)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno