Reklama

Reklama

Skupina maskovaných zločinců obsadí banku a drží v ní rukojmí. Jejich velitel Lorenz je ochoten jednat pouze s detektivem Quentinem Connersem. Ten však byl nedávno suspendován po nevydařené akci. Je však vrácen do služby a spolu s mladým kolegou, detektivem Dekkerem se vrhá do akce! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Recenze (216)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Tony Giglio .. Tuctové béčko, kdy se zločinec mstí policistovi za smrt jeho bratra a jako prostředek mu poslouží naoko tajemná loupež v bance. Ani dvojice policistů není nijak neobvyklá, k drsnému a ostřílenému je přiřazen mladý a vzdělaný a od toho se odvíjí i jejich společné dialogy a postupy. Zápletka o loupeži a pomstě je dosti zamotaná a nejspíše ani nedává přesný smysl, jenže se sofistikovaně kamufluje za teorii chaosu, takže je vlastně možné úplně všechno, když máte ten správný fragment, který vše spojí. A ten tu opravdu nakonec je.. Formálně snímek nezaujme, navíc mnoho scén se odehrává v noci a vše je dosti nepřehledné a ta trocha akce a výbuchu už dojem nevylepší, protože je velmi skromná. Jediné čím Tony Giglio zabodoval je herecké obsazení. Statham nebo Snipes nepředvedou sice nic extra, ale rozhodně mě potěšil Ryan Phillippe. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Béčkový film s áčkovým obsazením. Né zrovna každý den se poštěstí vidět Stathama a Snipese v jednom filmu a každý akční fanoušek čekal strhující duel s nápaditou choreografií. Pravdou je, že ti dva se potkají na plátně pouze v jednom flashbacku, jinak spolu vedou zdlouhavé řeči po telefonu. Nápad tu je, tempo není strhující, ale slušné, zápletka okatá a finále tudíž očekávané. Statham typicky drsný se svým ojedinělým zabarvením hlasu, Snipes dostal překvapivě málo prostoru(nicméně je cool) a i Phillippe odvedl slušnou práci. Dostat tyhle tři jména do spárů nějaký jiný režisér, zkušenější, s lepším vypravěčským talentem a citem pro akci, mohl to být opravdu dobrý snímek. Takhle je to průměr, vyloženě jsem se nenudil, ale film mě v žádném případě nestrhnul. Spíš 50%. ()

Reklama

h0n24 

všechny recenze uživatele

Jedinečné. Doporučuji. Velmi podhodnocený a zdá se mnohými nepochopený snímek. Ohromně propletená bankovní loupež, která ač se v první části zdá příliš jasná, se posléze zkomplikuje a připraví nečekaný zvrat. Film je jedinečný tím, že nemá přesně stanoveného hlavního hrdinu a ani hlavního antihrdinu. A navíc na konci se některé role smísí. Nejbližší přirovnání: loupež po italsku říznutá obvyklými podezřelými. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Opět se v jedné bance rozezní poplašné zařízení, a policie má největší poplach. Jenže šéf lupičů, Lorenzo (Wesley Snipes) si přeje hovořit jen s jediným, detektivem Quentinem Connersem (Jason Statham). Ten je ale v současné době na nucené dovolené (po předchozí zpackané akci), a tak je narychlo zavolán zpět a k ruce mu je mladý ambiciózní detektiv Shane Dekker (Ryan Phillippe). Jenže oba brzy začínají tušit, že za vloupáním je něco víc ... Herecké obsazení mne dokázalo nalákat, i když z hodnocení ostatních je zřejmé, že to nikterak žhavé nebylo - a je tomu tak. Film perfektně dělá čest svému jménu - od začátku do konce je pěkně chaotický, a lesk hereckých hvězd je tak zastíněn nesmyslností celého příběhu. Ach jo... ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Jasně, že kdo čekal typické stathamovské rvačky, kterých se nedočkal, bručí tady jako starý medvěd. Chápu ho kluka, že řeší občas dilema soudnost-změna, aby si zachoval úroveň a posunul se o kus dál jiným směrem. Pokud je tomu tak v tomto případě, pak se mu to vcelku povedlo a dokonce mě bavil i ten jeho mladý parťák, co mu přebral štafetu, aniž by Jason hnul brvou. Holt slízl si smetanu až těsně před a v závěru, i když jsem už nad ním pomalu lomila hokejku jako že to zabalil ve stylu Martin Straka. Jenže on si naštěstí nechal čas na rozmyšlenou stylem jemu vlastním. Mezi ním a diváky rozhodovaly nájezdy a nakonec borec zdolal na penalty nejen je, ale celý zločinecký gang včetně policie v Seattlu i v celých Spojených státech. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (7)

  • V scéne, keď Shane (Ryan Phillippe) naháňa na motorke podozrivého na červeno bielom Forde pick up, tak si môžeme všimnúť, že čelné sklo auta je v jednom zábere rozstrieľané a v ďalšom celé. (ČSFD)
  • Ve scéně, kdy Dekker (Ryan Phillippe) projede skleněnou výlohou obchodu, je možné si všimnout, že se sklo vysype ještě dřív, než dojde ke kontaktu motocyklu se sklem. (Conspi)

Reklama

Reklama