Reklama

Reklama

Skupina maskovaných zločinců obsadí banku a drží v ní rukojmí. Jejich velitel Lorenz je ochoten jednat pouze s detektivem Quentinem Connersem. Ten však byl nedávno suspendován po nevydařené akci. Je však vrácen do služby a spolu s mladým kolegou, detektivem Dekkerem se vrhá do akce! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Recenze (216)

GILLWANDER 

všechny recenze uživatele

Nie moc chytrý film a tiež nie veľmi vydarený. Ťahá vás občas za fusekle, občas sa necháte nachytať no aj tak sa film odhalí sám svojou absurditou. Chaos je rád tento film nie je chaos ale hatmatilka, ktorá si sama hádže polená pod kolená. Ďalší nevydarený snímok, ktorý sa tak strašne tváril cool až z toho mrazí. A Jason Statham opäť vyťahoval film z problémov. Kvôli nemu 3*. 60% ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Jasně, že kdo čekal typické stathamovské rvačky, kterých se nedočkal, bručí tady jako starý medvěd. Chápu ho kluka, že řeší občas dilema soudnost-změna, aby si zachoval úroveň a posunul se o kus dál jiným směrem. Pokud je tomu tak v tomto případě, pak se mu to vcelku povedlo a dokonce mě bavil i ten jeho mladý parťák, co mu přebral štafetu, aniž by Jason hnul brvou. Holt slízl si smetanu až těsně před a v závěru, i když jsem už nad ním pomalu lomila hokejku jako že to zabalil ve stylu Martin Straka. Jenže on si naštěstí nechal čas na rozmyšlenou stylem jemu vlastním. Mezi ním a diváky rozhodovaly nájezdy a nakonec borec zdolal na penalty nejen je, ale celý zločinecký gang včetně policie v Seattlu i v celých Spojených státech. ()

Reklama

Adrian 

všechny recenze uživatele

Prvá tretina s prepadom banky si priam núka porovnanie so Spikeho výborným Inside Man a zároveň tým rovno vyjadriť aj kvality/slabiny Chaosu. Tam, kde Spike pracuje skrz postavy a štruktúre rozprávania pripisuje rovnakú dôležitosť ako samotnému príbehu, čím sviežo obmieňa žánrové konvencie a mení štandartný produkt na inteligentné a pútavé dielo, Giglio sa vyjadruje výhradne skrz akciu a priznáva, že vie, kde sú jeho hranice a žánrové mantinely prekračovať nemieni. To poteší. Čo nepoteší je fakt, že od polovice film tento prísľub porušuje a snaží sa zrazu hrať na chytrejšieho, než mu vlastne sily a predpoklady stačia. Dovtedy chutná, svižne rozbehnutá a remeslene akceptovateľná jednohubka začína naberať vďaka kopeniu logických dier a za vlasy pritiahnutých scenáristických vývrtiek horkastú pachuť, ktorú korunuje nešťastné finále. ()

spaceboyCZ 

všechny recenze uživatele

Zajimave pojata detektivka, riznuta akcnimi sekvencemi, v hlavnich rolich Jason Statham (Kuryr), Ryan Phillippe (Velmi nebezpecne znamosti) a Wesley Snipes (Blade) dokazali i z celkem nezajimaveho scenare vycucnout film, ktery nenudi, ma spad a temer nepredvidatelny konec (no dobre, poslednich 15minut uz vite, ze o co vlastne bezi :D ). Co mi akorat na celem filmu nesedelo, byla teorie Chaosu, ktera jaksi ke konci filmu nezapadla a sla vnivec...nicmene, bez tech tri vyse jmenovanych bych dal 2*, takto ale film pozvedli aspon na ty 3* :). ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Jo jo, ono to fakt trochu pripomenia SPOJENCA, ale je to jednoznačne v inej lige. V podstate kvalitné krimibéčko, ktoré mohlo mať premyslenejší scenár (ale niektoré perly aj tak stoja za to). Napriek účasti Snipesa a Stathama sa nekoná žiadna poriadna bitka - ale z toho mála, čo tam bolo, je jasné, že režisér ani kameraman nemajú pre súboj cit. Niekoľko fajn naháňačiek udržiavalo tempo, na hercov sa dobre pozerá... Tak trochu netradičná buddy vyšetrovačka... ()

Galerie (20)

Zajímavosti (7)

  • Je možné zaznamenat, že prostředí, kterým Dekker (Ryan Phillippe) během pronásledování na motocyklu projíždí, se nemění. Stejnou ulicí projede rovnou čtyřikrát, dokonce vždy stejným směrem. (Conspi)
  • Ve scéně, kdy Dekker (Ryan Phillippe) projede skleněnou výlohou obchodu, je možné si všimnout, že se sklo vysype ještě dřív, než dojde ke kontaktu motocyklu se sklem. (Conspi)

Reklama

Reklama