Reklama

Reklama

Skupina maskovaných zločinců obsadí banku a drží v ní rukojmí. Jejich velitel Lorenz je ochoten jednat pouze s detektivem Quentinem Connersem. Ten však byl nedávno suspendován po nevydařené akci. Je však vrácen do služby a spolu s mladým kolegou, detektivem Dekkerem se vrhá do akce! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Recenze (216)

GILLWANDER 

všechny recenze uživatele

Nie moc chytrý film a tiež nie veľmi vydarený. Ťahá vás občas za fusekle, občas sa necháte nachytať no aj tak sa film odhalí sám svojou absurditou. Chaos je rád tento film nie je chaos ale hatmatilka, ktorá si sama hádže polená pod kolená. Ďalší nevydarený snímok, ktorý sa tak strašne tváril cool až z toho mrazí. A Jason Statham opäť vyťahoval film z problémov. Kvôli nemu 3*. 60% ()

jenik71 

všechny recenze uživatele

Začátek v bance vypadá nadějně, ale potom vše zbytečně sklouzává k průměrnosti. Nejlepším se mi ve filmu jeví Ryan Phillippe, naopak Snipes moc prostoru nedostal. A to je škoda, jako záporná figura není špatný. Konec je celkem předvídatelný a prostřední část je místy trochu chaos. Celkově je to obyčejná, nevýrazná a průměrná podívaná. ()

Reklama

Arius 

všechny recenze uživatele

Typický americké, snaha o napínavu krimi drámu vôbec nevychádzala, film viazol najmä na detailoch, hlavní predstavitelia ktorý zosnovali geniálny plán geniálne vôbec nevyzerali a ani to nedokázali zahrať, Stathamovi možno ide postava ktorá ma charakter mašiny na zabíjanie ale toto veru nie, Snipes už tobôž. Najviac ma ale dostal Ryan Phillipe, chlapík ktorý vyzerá na 18 odhalil zložitú štruktúru premakaného plánu a to tam bol dokonca nováčik, navyše ani jeden z prítomných hercov nehral dobre, hrozne americké, naozaj nestojím o filmy tohto typu. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Prvá tretina s prepadom banky si priam núka porovnanie so Spikeho výborným Inside Man a zároveň tým rovno vyjadriť aj kvality/slabiny Chaosu. Tam, kde Spike pracuje skrz postavy a štruktúre rozprávania pripisuje rovnakú dôležitosť ako samotnému príbehu, čím sviežo obmieňa žánrové konvencie a mení štandartný produkt na inteligentné a pútavé dielo, Giglio sa vyjadruje výhradne skrz akciu a priznáva, že vie, kde sú jeho hranice a žánrové mantinely prekračovať nemieni. To poteší. Čo nepoteší je fakt, že od polovice film tento prísľub porušuje a snaží sa zrazu hrať na chytrejšieho, než mu vlastne sily a predpoklady stačia. Dovtedy chutná, svižne rozbehnutá a remeslene akceptovateľná jednohubka začína naberať vďaka kopeniu logických dier a za vlasy pritiahnutých scenáristických vývrtiek horkastú pachuť, ktorú korunuje nešťastné finále. ()

Laku 

všechny recenze uživatele

Ústřední herecké trio předvádí své standardní výkony. Skvěle vyprávěná zápletka, která se stále všemožně překrucuje, aby nakonec vyústila až těsně v závěru celého filmu. Očekával jsem různé konce, ale tento mě nenapadl, takže poměrně nečekaný konec :) Když k tomu přičtu charismatického Jasona Stathama, tak dostávám poměrně solidní jízdu. V rámci filmů svého druhu určitě povedený kousek, alespoň z mého pohledu. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (7)

  • Přestože se děj odehrává v USA, policejní vrtulník i soukromý tryskáč mají kanadskou registrační známku začínající písmenem C. Stejně tak pobočky pizzerie Panago se nachází pouze v Kanadě. Podobně ulici "W. Cordova", kde se odehrává automobilová honička, můžeme najít pouze v kanadském Vancouveru. (Conspi)
  • Je možné zaznamenat, že prostředí, kterým Dekker (Ryan Phillippe) během pronásledování na motocyklu projíždí, se nemění. Stejnou ulicí projede rovnou čtyřikrát, dokonce vždy stejným směrem. (Conspi)
  • V scéne, keď Shane (Ryan Phillippe) naháňa na motorke podozrivého na červeno bielom Forde pick up, tak si môžeme všimnúť, že čelné sklo auta je v jednom zábere rozstrieľané a v ďalšom celé. (ČSFD)

Reklama

Reklama