Reklama

Reklama

Skupina maskovaných zločinců obsadí banku a drží v ní rukojmí. Jejich velitel Lorenz je ochoten jednat pouze s detektivem Quentinem Connersem. Ten však byl nedávno suspendován po nevydařené akci. Je však vrácen do služby a spolu s mladým kolegou, detektivem Dekkerem se vrhá do akce! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Recenze (216)

JK-Stinger 

všechny recenze uživatele

Název filmu je na místě, protože v ději jsem měl po celou dobu pěkný maglajz. Nicméně nejde o tak špatný snímek, jak by se z hodnocení mohlo zdát. Přestože se film tváří jako každý druhý o přepadení banky, nakonec se vše zamotané na konci krásně pospojuje a tak jsem se při závěrečných titulkách nakonec cítíl jako vcelku spokojený divák. Navíc jsem po dlouhé době viděl svého oblíbence Wesleyho Snipese a i když moc prostoru nedostal, alespoň jsem viděl, že ještě žije a budu dále doufat, že se ještě někdy vyšvihne v nějakém větším trháku. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

No žádná sláva se nekonala a to i přes vcelku solidní herecké obsazení. Filmy s bankovními loupežemi mě nikdy nějak extra netáhli, ale pár slušných zápletek jsem už viděl. Tady to bylo místy dost jalové, přesto to si to dokázalo udržet alespoň průměrnou kvalitu a to hlavně díky dvojici Statham a především velmi solidní výkon předvedl Ryan Phillippe. Wesley Snipes tu spíš jen tak pohopsával v pozadí. Chtělo to ale více akce a míň keců – nějaká solidní bitka by taky neuškodila, protože pár přestřelek a jedna honička na motorce to nezachrání. Teorii chaosu si představuju trochu rozsáhlejší – tohle byla spíše teorie náhod… ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

U vchodu přepadlé banky vybouchne nástražné zařízení a policie nechá rukojmí a potencionální lupiče odejít bez identifikace? Seattle je od Kanady kousek, ale nevšimnul jsem si, že by zásahu velel Labrosse z Bezva finty.. Toto je příklad, jak se Chaos sofistikovaně tváří, ale svým jednáním činí opak, Giglio neprojeví nějakou zásadnější režisérskou invenci a celé to dospěje do očekávaného finále, kdy snaživý zelenáč Phillippe běhá po letišti, v jedné ruce mobil a v té druhé hrnek s kafem, co má na spodní straně nápis Kobayashi Porcelain. Inu, těžké první dny v práci, kdy zjišťujete, který kolega vás chce oblafnout a který přeblafnout (cringe scéna s policejní techničkou). A Statham? Mrštné končetiny sice ponechává v nečinnosti, ale na ostatní je nepříjemný jak Harry Callahan v andropauze. A teď si ještě představte, že by mu sebrali ty nikotinové žvýkačky.. ()

h0n24 

všechny recenze uživatele

Jedinečné. Doporučuji. Velmi podhodnocený a zdá se mnohými nepochopený snímek. Ohromně propletená bankovní loupež, která ač se v první části zdá příliš jasná, se posléze zkomplikuje a připraví nečekaný zvrat. Film je jedinečný tím, že nemá přesně stanoveného hlavního hrdinu a ani hlavního antihrdinu. A navíc na konci se některé role smísí. Nejbližší přirovnání: loupež po italsku říznutá obvyklými podezřelými. ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Přepadl banku a představil se jako Lorenz. Je dokonale informován o policejních postupech a vybral si s kým bude vyjednávat, s Quentinem. Další vyloupení banky tentokrát s pořádným randálem a i když název filmu je Chaos, děj mi přišel dost průhledný a hlavně už začátek dost nelogický. I když .... co já vím. Práci policie znám jenom z filmů, takže je asi úplně normální, že suspendovanému policajtovi vrátí placku, když si ho k vyjednávání vybere bankovní lupič. A zřejmě je i samozřejmé, že je zároveň pověřen velením zásahu, žádné velké papírování. „Postarej se, abys mi dokázal, že jsem se tenkrát moc mýlil.“ No nechám toho. Ovšem milovníci explozí a stříleček si rozhodně přijdou na své. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (7)

  • Je možné zaznamenat, že prostředí, kterým Dekker (Ryan Phillippe) během pronásledování na motocyklu projíždí, se nemění. Stejnou ulicí projede rovnou čtyřikrát, dokonce vždy stejným směrem. (Conspi)
  • V scéne, keď Shane (Ryan Phillippe) naháňa na motorke podozrivého na červeno bielom Forde pick up, tak si môžeme všimnúť, že čelné sklo auta je v jednom zábere rozstrieľané a v ďalšom celé. (ČSFD)

Reklama

Reklama