Reklama

Reklama

Skupina maskovaných zločinců obsadí banku a drží v ní rukojmí. Jejich velitel Lorenz je ochoten jednat pouze s detektivem Quentinem Connersem. Ten však byl nedávno suspendován po nevydařené akci. Je však vrácen do služby a spolu s mladým kolegou, detektivem Dekkerem se vrhá do akce! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Recenze (216)

predators 

všechny recenze uživatele

Již po několikrát omílané téma záhadných okolností bankovní loupeže s policistou a padouchem v téže kůži. J. Statham méně výrazný, než jej známe z jiných filmů a W. Snipes? Hmm, co že? Ten tam hrál taky? :-) Hádanky kdo, kdy a kde na mě taky moc nazapůsobily a jako akční fanda bych ocenil víc...víc čeho? ... jo, akce:-) Ale na druhou stranu to není tak špatné, jak píšu...Ano, mám v tom mírný Chaos...:-) 55% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

U vchodu přepadlé banky vybouchne nástražné zařízení a policie nechá rukojmí a potencionální lupiče odejít bez identifikace? Seattle je od Kanady kousek, ale nevšimnul jsem si, že by zásahu velel Labrosse z Bezva finty.. Toto je příklad, jak se Chaos sofistikovaně tváří, ale svým jednáním činí opak, Giglio neprojeví nějakou zásadnější režisérskou invenci a celé to dospěje do očekávaného finále, kdy snaživý zelenáč Phillippe běhá po letišti, v jedné ruce mobil a v té druhé hrnek s kafem, co má na spodní straně nápis Kobayashi Porcelain. Inu, těžké první dny v práci, kdy zjišťujete, který kolega vás chce oblafnout a který přeblafnout (cringe scéna s policejní techničkou). A Statham? Mrštné končetiny sice ponechává v nečinnosti, ale na ostatní je nepříjemný jak Harry Callahan v andropauze. A teď si ještě představte, že by mu sebrali ty nikotinové žvýkačky.. ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Naprosto průměrná a ničím výjimečná krimi,která ovšem ani v žádném případě není nijak nudná,či snad dokonce hloupá a pomalá podívaná.Chaos má značnou porci akce,chvílemi se objeví napětí,ústřední dvojice detektivů je sympatická(což se ale dalo jak u Stathama,tak Phillippa očekávat) a celé vyšetřování má slušný spád.Snad jen ten "nuceně překvapující" konec je až otravný a především je poměrně brzy předvídatelný.Jinak je z celého filmu navíc bohužel cítit velká neoriginalita a otřepanost.Jak už jsem se zmiňoval,například ústřední dvojice je sice sympatická,ale jinak tak strašně okopírovaná z jiných filmů,až to bolí.A to platí vlastně pro celý snímek.S čímkoliv jiným,neobvyklým,či s novým přístupem nebo nápádem se zde prostě nikde nesetkáme a autoři prostě jen naservírovali standart,který potěší,ale nenadchne.Chaos je zkrátka jen lepší béčkovou zábavou se známými jmény v obsazení,ale jinak je to jen jedna velká vykrádačka.P.S. krapet mi unikl nějaký hlubší význam zabudování teorie chaosu do děje.Proč zrovna teorie chaosu???To v ději přece nemělo žádný smysl a ani dopad. ()

spaceboyCZ 

všechny recenze uživatele

Zajimave pojata detektivka, riznuta akcnimi sekvencemi, v hlavnich rolich Jason Statham (Kuryr), Ryan Phillippe (Velmi nebezpecne znamosti) a Wesley Snipes (Blade) dokazali i z celkem nezajimaveho scenare vycucnout film, ktery nenudi, ma spad a temer nepredvidatelny konec (no dobre, poslednich 15minut uz vite, ze o co vlastne bezi :D ). Co mi akorat na celem filmu nesedelo, byla teorie Chaosu, ktera jaksi ke konci filmu nezapadla a sla vnivec...nicmene, bez tech tri vyse jmenovanych bych dal 2*, takto ale film pozvedli aspon na ty 3* :). ()

h0n24 

všechny recenze uživatele

Jedinečné. Doporučuji. Velmi podhodnocený a zdá se mnohými nepochopený snímek. Ohromně propletená bankovní loupež, která ač se v první části zdá příliš jasná, se posléze zkomplikuje a připraví nečekaný zvrat. Film je jedinečný tím, že nemá přesně stanoveného hlavního hrdinu a ani hlavního antihrdinu. A navíc na konci se některé role smísí. Nejbližší přirovnání: loupež po italsku říznutá obvyklými podezřelými. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (7)

  • Přestože se děj odehrává v USA, policejní vrtulník i soukromý tryskáč mají kanadskou registrační známku začínající písmenem C. Stejně tak pobočky pizzerie Panago se nachází pouze v Kanadě. Podobně ulici "W. Cordova", kde se odehrává automobilová honička, můžeme najít pouze v kanadském Vancouveru. (Conspi)
  • V scéne, keď Shane (Ryan Phillippe) naháňa na motorke podozrivého na červeno bielom Forde pick up, tak si môžeme všimnúť, že čelné sklo auta je v jednom zábere rozstrieľané a v ďalšom celé. (ČSFD)

Reklama

Reklama