Reklama

Reklama

Skupina maskovaných zločinců obsadí banku a drží v ní rukojmí. Jejich velitel Lorenz je ochoten jednat pouze s detektivem Quentinem Connersem. Ten však byl nedávno suspendován po nevydařené akci. Je však vrácen do služby a spolu s mladým kolegou, detektivem Dekkerem se vrhá do akce! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Recenze (216)

cukorek 

všechny recenze uživatele

Zatiaľ čo iný režiséri ponúkli spracovanie vykradnutia banky, postup vyjednávania a záchranu obetí ako tému celého filmu v tomto prípade sa to stalo len úvodnou predohrou a celú pointu,režisér dobre fingoval a skrýval až do posledného momentu. Film v ničom nevyniká, ale ani nenudí, keďže J. Statham oplýva istou charizmou, ktorou na mňa vždy priaznivo pôsobí a to aj za podmienok ako teraz, že sa o svoj "akčný úder" podelil s R. Phillippem. Chýbalo tam viac a hlavne lepšie spracovanie akčných scén, ktoré by rozprúdili krv v žilách náročného diváka, bez ktorých dej pripomínal chodenie okolo horúcej kaše. Celý krimi príbeh sa tak dostal do priemerných koľají, po ktorých putuje veľa podobných filmov. 50% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Mám rád krimi, které mají hlavu, patu a nějakou rozumnou cestu mezi nimi. V tomto případě se však jedná o cestu, kterou se docela zábavná teorie chaosu pokusila zamotat do spletitě záhadného celku. Přitom od úvodních minut bije diváka do hlavy průhledná finta, která jasně prokazuje totožnost "pana záhadného" a tak je veškeré zamotávání děje v podstatě zbytečné. Přesto k výkonům hlavní trojice nemám vážnějších výhrad a kdyby je podpořil smysluplnější scénář, tak mohlo být zaděláno na solidní krimi. ()

Reklama

lekr 

všechny recenze uživatele

Ve všech ohledech průměrná a klišovitá detektivka, která se celou dobu tváří jako epizoda z nějakého tuctového televizního krimiseriálu, aby v posledních dvaceti minutách divákovi zamotala hlavu zajímavým, i když trochu kontrontroverzním dějovým twistem. Oceňuji scénáristickou snahu o sofistikovanou podívanou, ale klasické přímočaré akční béčko, ve kterém si to Statham rozdá se Snipesem a které jsem také původně očekával, bych si užil mnohem víc. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

U vchodu přepadlé banky vybouchne nástražné zařízení a policie nechá rukojmí a potencionální lupiče odejít bez identifikace? Seattle je od Kanady kousek, ale nevšimnul jsem si, že by zásahu velel Labrosse z Bezva finty.. Toto je příklad, jak se Chaos sofistikovaně tváří, ale svým jednáním činí opak, Giglio neprojeví nějakou zásadnější režisérskou invenci a celé to dospěje do očekávaného finále, kdy snaživý zelenáč Phillippe běhá po letišti, v jedné ruce mobil a v té druhé hrnek s kafem, co má na spodní straně nápis Kobayashi Porcelain. Inu, těžké první dny v práci, kdy zjišťujete, který kolega vás chce oblafnout a který přeblafnout (cringe scéna s policejní techničkou). A Statham? Mrštné končetiny sice ponechává v nečinnosti, ale na ostatní je nepříjemný jak Harry Callahan v andropauze. A teď si ještě představte, že by mu sebrali ty nikotinové žvýkačky.. ()

ssfan 

všechny recenze uživatele

Chaos je velmi zajímavý akční film, který rozhodně nepostrádá akci, ani napětí. Velkým kladem filmu je to, že má skvělé herce v hlavních rolích a také velmi zajímavý příběh plný zvratů, který trochu připomíná knižní thrillery od Jeffery Deavera. Ze začátku to vypadalo jen na tři hvězdy, ale díky velmi povedenému závěru jsem své rozhodnutí přehodnotil a dávám 4 hvězdy a 75%. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (7)

  • Je možné zaznamenat, že prostředí, kterým Dekker (Ryan Phillippe) během pronásledování na motocyklu projíždí, se nemění. Stejnou ulicí projede rovnou čtyřikrát, dokonce vždy stejným směrem. (Conspi)
  • V scéne, keď Shane (Ryan Phillippe) naháňa na motorke podozrivého na červeno bielom Forde pick up, tak si môžeme všimnúť, že čelné sklo auta je v jednom zábere rozstrieľané a v ďalšom celé. (ČSFD)
  • Přestože se děj odehrává v USA, policejní vrtulník i soukromý tryskáč mají kanadskou registrační známku začínající písmenem C. Stejně tak pobočky pizzerie Panago se nachází pouze v Kanadě. Podobně ulici "W. Cordova", kde se odehrává automobilová honička, můžeme najít pouze v kanadském Vancouveru. (Conspi)

Reklama

Reklama