Reklama

Reklama

Chuckyho sémě

  • USA Seed of Chucky (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Nejoblíbenější zabijácká panenka se vrací - Chuckyho odkaz pokračuje v novém členu rodiny! Chucky a jeho vraždící družka Tiffany jsou přivedeni zpět do života svým osiřelým potomkem Glenem. Chycky a jeho nevěsta smetou Tinseltown vichřicí a rozpoutávají nové násilnické akce vražedného řádění! (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (177)

cariada 

všechny recenze uživatele

Poslední pokračování šílení panenky Chuchyho jeho přítelkyně Tifany a jejich dítěti jehož pohlaví se ještě nevyvynulo. Nejdřív jsme svědky jak se potomek někde producíruje na břichomluvecký soutěži. A jak se natáčí film o vraždících panenkách. Dítě najde ve studiu panenky a oživí je což samozřejmě rodiče uvítají, ale ze svého potomka nadšení zrovna nejsou. A opět začínají krvavé orgie. Je tu herečka ,která chce být ještě víc známá, ale panenky sní mají jiné plány a tak Chucky si musí vyhonit péro což je velice ujeté zvlášt, když mu Tifany dá inspiraci a ukáže kozy). A pak už stačí jen dát sperma do herečky a potomek se může hned druhý den narodit, jenže není jen jeden. A ten z Tifany pak rozseká tatku na sračku. Je to bizardní a ironické, ale hodně vtipné. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Oproti genialne vtipne ctyrce je Chuckyho seme precijen krok zpet. Nektere forky jsou opravdu povedene (jasne vevodi Chucky masturbujici nad Fangorii a citace Shiningu), ale bohuzel je tu i hodne tech trapnych. Navic Mancini nedokaze udrzet tempo, ktere dodal ctyrce Ronny Yu a toci vpodstate pouze sled scenek, ktere spolu prilis nesouvisi. Scenar je i na horrorovou komedii o vrazdicich panenkach hodne spatny a Jennifer Tilly je opravdu hnusna. Rozhodne me to zklamalo, ale zas nijak silene jsem se nenudil. Bezny prumer. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Velmi podařené ukončení (snad) celé série. Samozřejmě je to z větší části komedie, z menší pohádka, a jako horror to mohou vnímat asi jen děti. Ale to nevadí, protože je to skvěle udělané a hlavně je to výborná, roztomile zvrhlá zábava. Velice se povedl "Shitface", genderově nevyhraněný schizofrenní potomek Chuckyho a Tiffany. No a jeho maniakální rodiče jsou samozřejmě také k sežrání. Jennifer Tilly hraje s vtipem a nadsázkou sama sebe a dělá si neustále legraci nejen ze sebe, ale i třeba z Julie Roberts (povedené). Je zde jako už v předchozím dílu spousta vtipných vraždiček a také několik dobrých narážek na jiné filmy. Večerníček podle mého gusta. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Fuj, to je ale hnusná bábika.“ Jednotka patrí k mojim obľúbeným nostalgickým hororom, na ktorých som vyrastal. Detto o dva roky mladšia dvojka. No výborne naštartovanú sériu predčasne pochoval matný tretí diel, v ktorom z chlapčeka Andyho, večne terorizovaného Chuckym, vyrástol adept vojenskej školy. Aj tu si ho Chucky (s hlasom Brada Dourifa, ktorý však „fyzicky“ hral len v úvode jednotky) našiel. Ale bolo to slabé, ako dávno vylúhovaný čaj. V roku 1998 sa producenti prekvapivo k mŕtvej ságe vrátili a akčný čínsky režisér Ronny Yu nakrútil CHUCKYHO NEVESTU, ktorá Chuckymu pridala bábku ženského pohlavia. Bolo to krvavé a dravé... napriek tomu to bolo v mojich očiach ešte oveľa horšie, ako fádna trojka. Tá bola biedna, čo sa týka scenáru, ale aspoň doňho nepchala trápny humor. Humor podľa mňa do hororov nepatrí a ak ho napriek tomu do nich umiestnim, musím si počínať obozretne. Tvorcovia zo štvorky vykastrovali akúkoľvek vážnosť, nedajbože pokus o hrôzostrašnú atmosféru (typickú pre prvé tri časti). Urobili z toho blbú pop-kultúrnu šou. Neviem, prečo som si myslel, že päťka (v Čechách odvážne ako CHUCKYHO SEMENO, u nás hanblivo CHUCKYHO POTOMSTVO) bude iná. Možno preto, že si na režisérsku stoličku sadol otec série Don Mancini. Ale kdeže, vlastný otec ešte nevkusnejšie pochováva vlastné plastikové dieťa a k plastikovému Chuckymu a plastikovej neveste pridal plastikové decko. Vážne sa to brať nedá ani omylom, nestačí mi, že kedysi rešpekt budiaca panenka kvázisrandovne zavraždí Britney Spears, nemám 12, aby mi čosi také stačilo. Sám Mancini si uvedomil, ako ďaleko zašiel a po premiére začal žvatlať čosi o tom, že sa ospravedlňuje, že nakrúti remake a bude to „veľmi vážne a strašidelné“. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Chuckyho sémě“ není přímo zklamání, přece jen už jsem nečekal, že by po čtvrtém dílu mohla série jít ještě o něco výš, ale přece jen jsem v to alespoň trochu doufal. Jennifer Tilly je tentokrát hvězdou filmu a Chucky je trochu v pozadí, i když některé jeho hlášky stojí za to. Příjemná je pak třeba vedlejší role Johna Waterse, legendy bizarních filmů. Skoro si říkám, že tohle by bylo docela fajn zakončení série, ale Manicini se znovu rozjíždí a ještě je na co se těšit. Anebo čím trpět. ()

Galerie (86)

Zajímavosti (17)

  • Scéna, kdy se Chucky v nemocnici prosekává dveřmi, je odkazem na thriller Osvícení (1980). (ČSFD)
  • Scénář byl původně nabídnut studiu Universal v roce 1998, ale to jej zamítlo. Až studio Focus Features (odnož studia Universal) dalo v roce 2003 filmu zelenou. (Chatterer)

Reklama

Reklama