Reklama

Reklama

Hartova válka

Trailer

Obsahy(1)

Plukovník William McNamara (Willis) je zajat v německém pracovním táboře, ale neustává v boji – dokonce i za nepřátelskými liniemi. S pomocí mladého poručíka (Farrell) ve skvělém plánu proti věznitelům McNamara riskuje všechno v nejnebezpečnější operaci celé své kariéry – v misi za osvobození svých mužů… a zvrácení výsledku války. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (307)

UncleG 

všechny recenze uživatele

Udatní američtí soldáti nemají v nacistickým lágru roupama co dělat... Z cigaret si postavili maketu Eiffelovky, jídla mají tolik, že ho ze slušnosti cpou do slamníku, aby neurazili příslovečnou germánskou pohostinnost... No a tak si samou nudou vymyslí besídku na téma "válečný soud". Německý plukovník Werner je z nápadu přímo u vytržení, účastní se dokonce přelíčení a zajistí pro tribunál chlebíčky, minerálku a představení drezury německých trpasličích pudlů z Cirkusu "Tölpel und Grützkopf". Všechno dopadne tak jak má, na závěr přichází vítr z hor a déšť růžových lístků. Fujtajbl, to byl zase jednou úžasně realistickej spektákl. ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Najprv som uvazoval o troch hviezdickach, ale ako prisiel ten priserne pateticky hyper brucewillisko hrdinsky koniec, tak za 3 to proste nemoze byt. Film ako taky je sice velmi solidny, herci najma Colin Farell a nemecky plukovnik sa naozaj snazia.Scenar v prvej polovici filmu je tiez slusny, ale cim viac sa blizime ku koncu , tym viac sa dostavame do klasicky americkych zabehnutych superhrdinskych kolaji...velka skoda...no a Bruce Willis...no comment ()

Reklama

jojinecko 

všechny recenze uživatele

2,5*/5...Nemastná-neslaná vojnová dráma, s karikaturistickým hereckým prejavom Bruca Willisa...vďaka aspoň za Colina! Parádne marketingovo spracovaný film...pol rozpočtu padlo na úvodné sekvencie boja a náletu na utečenecký vlak- to malo prilákať divákov, hmm akcia dobrá, fajn úvod....potom sa už len rozpráva, padajú silné slová, preberajú sa vážne témy (tradične "nevážnym" spôsobom") a celé to zaklincujú smiešne natočený a napísaný súdny proces a ultra moralistický záver ako zhnitá čerešnička na torte...Hoblit je bohužiaľ len 100% remeselník bez invencie, ktorého výsledné produkty závisia do veľkej miery od kvality námetu, scenára a tímu ľudí. Ako kulisa pred spaním alebo do TV je to fajn film, ale keď sa človek nebodaj zamyslí a chce niečo hlbšie...tak treba siahnuť inde... ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Bruce umí rozdávat charizma na potkání, proto je škoda, že se za ty dvě hodiny skoro nic nestane. Žádný pořádný úvod, rychlé uvedení Harta jako hlavního a čestného hrdiny, výslech a export do tábora, komplikace, soudy a dokonce zvrat na závěr, aby nikdo nepůsobil jako přílišný záporák. Všechno dost zdlouhavé, velmi patetické, ale místy (hlavně díky hudbě) naštěstí i překvapivě působivé. Herecky super, ale jinak bohužel zklamání. ()

Mylouch 

všechny recenze uživatele

Zajatecký tábor na konci 2.sv.v. v českých exteriérech podle scénáře, těžícího ze spojení atraktivity rasových rozporů americké společnostii a doby vlády rasou posedlého nacistického režimu. "Cítíme se trochu podvedeni, měli dávat Život Jesse Owense" :D . Vizuálně působivý (kam. Alar Kivilo po úspěšnější Frekvenci v další spolupráci s rež. Hoblitem) příběh s pro mě trochu příliš současným režijním pojetím, které přes osvědčenou kvalitou Willise a Farrella nepřesvědčuje o vážnosti tématu, ♫ jemně náladu dokreslující hudbou R.Portmanové a snesitelným českým dabingem. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (18)

  • Pieseň, ktorá hrá v rozhlase počas vstupu zajatcov do tábora, je hymna nacistického Nemecka. (Danny88)
  • Scény s Jonathananem Brandisem byly vystřiženy. Herec z toho byl velmi rozrušen a mohl to byl jeden z důvodů jeho sebevraždy. (Kaufman)
  • 332nd Fighter Group (Red Tails, Tuskegee) složená z černošských pilotů skutečně existovala, létala v rámci 15. letecké armády z italských základen obsazených Spojenci. Žádné eso s devíti sestřely uvedené ve filmu mezi nimi ovšem nebylo. Nejúspěšnější pilot skupiny byl Lee A. Archer se čtyřmi, event. pěti sestřely. (calculus)

Reklama

Reklama