Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hudson Hawk (Bruce Willis), jeden z největších zlodějů na světě, je po deseti letech propuštěn z vězení, kam nemá v plánu se vracet. Jeho život v ústraní však naruší šílení manželé Mayflowerovi, kteří mu začnou vyhrožovat zabitím jeho nejlepšího kamaráda Tommyho (Danny Aiello), pokud pro ně neukradne tři artefakty vytvořené Leonardem Da Vincim. Hawk nemá potuchy o tom, že význam těchto děl zdaleka přesahuje jejich historickou hodnotu, ani netuší, co si počít s krásnou a tajemnou Annou Baragliovou (Andie MacDowellová), která se vydává za jeptišku a může pracovat pro CIA, Vatikán, nebo Mayflowerovy. Nakonec je na Hudsonu Hawkovi, aby překazil ďábelský plán Mayflowerových, udržel Tonnyho mimo nebezpečí, užil si pár hezkých chvilek s Annou a možná dokonce zachránil celý svět. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (261)

packa 

všechny recenze uživatele

Johne McLaine, máš to zapotřebí, hrát v podobných kravinách? Asi jo, složenky se platit musí. Ale že se k podobné sračce propůjčila i krásná Andie MacDowell, která v té době točila opravdu vkusné snímky, je mi záhadou. Každopádně o nic nepříjdete, pokud film nikdy neuzříte, scénář je tak příšernej, že bych jeho tvůrci omlátil svazek malin o hlavu. Klidně zlatých ()

Vojcl 

všechny recenze uživatele

Tentokrát Bruce Willis šlápl hodně vedle. Hawka bych zařadil vedle snímků typu Wild wild west. Hodně ujetá záležitost se stylem humoru, který mi zrovna nesedl (hlavně ta dvojice megaúchylných záporáků mi lezla na nervy od první minuty co se objevila), ani Bruce nemá víceméně co hrát. Pár celkem dobrých vtípků střídá spousta trapných. Projekt, u něhož jakoby tvůrci nevěděli co vlastně chtěli natočit a který po zásluze komerčně propadl. Promiň Bruci :-) ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele

Občas se tady vytahuju, že si sledování filmů užiju mnohem lépe, protože si o nich nic nezjišťuju, nedívám se na trailery a vybírám si především podle osvědčených tvůrců a recenzí důvěryhodných uživatelů. Tak v tomto případě na mě dopadlo karmické kladivo a napalilo mi to přímo do zubů. Jak může mít film (s rozpočtem 65 mil USD a výdělkem 17 mil. USD), jenž byl označen za největší filmový propadák v dějinách, stejné hodnocení jako např. Mars útočí!? Taková slátanina, která byla nominována na šest Zlatých malin, z nichž dokonce i tři získala (za nejhorší režii, nejhorší scénář a nejhorší kameru)?!? Za mě je Hudson Hawk získal zcela oprávněně, protože takovou kombinaci, scénáristického bordelu a současně nudy, jsem dlouho neviděl. Nehrát v tom Willis a MacDowell, tak to ani nedokoukám. Michaelovi Lehmannovi se podařilo téměř nemožné. S prvoligovými herci, vcelku atraktivním námětem a solidním rozpočtem si poradil tak, že mi těch 96 minut připadalo jako věčnost. Celou dobu jsem měl pocit, že jsem si "neudělal domácí úkoly". Že sleduju film, který rozšiřuje nějaký velmi populární seriál....který já neznám. Scénář jakoby předpokládal, že divák ví co, proč... . Jako druhá možnost mě napadá jen to, že je to parodie na filmy, které jsem neviděl. Ani jeden popkulturní odkaz jsem nezachytil. Pokud to tak je, stejně to jde za tvůrci, protože do dnešního dne jsem se u většiny parodií dobře bavil a žádný manuál jsem k tomu nepotřeboval. Málokdy mě nějaký film tak rozladil, jako tento neskvost. Ocením jen kvalitní výpravu a několik v nesmyslném ději poházených fórků. Při pohledu na přehrávající, nebo nehrající herce, mi bylo občas trapně. To místní hodnocení je potřeba korigovat a posunout kam patří 40%. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Bruce Willis dnes již musím říct že ve velice povedeném snímku. V době vzniku byl Hudson Hawk dost ignorován a podceňován, přece jen tehdy měl Bruce na kontě vynikající Smrtnosné pasti a Posledního Skauta, takže to vypadalo na mírný ústup. Dnes ale musím říct že tomto ztřeštěném kousku nevidím jediný zádrhel. Bruce má svůj typický účes, gesta a ksicht tak jak sme to u něj měli vždy rádi. Spousta scén potěší a rozchechtá. Např. umrtvovací šipky jsou vynikající. PS: Co postava to originál. Zabijácký Angličan, James Coburn jako CIA karatista ... atd. 70% ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Steven E. de Souza, Daniel Waters .. Parádní odlehčená zábava a můj hodně oblíbený film s Bruce Willis (z dob VHS), kdy je sám navíc i autorem námětu. Leonardo Da Vinci mne odmala zajímal a tady je to celé zajímavě propletené a okořeněné spoustou skvělých vtípku a bláznivé akce. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (11)

  • Annu Baragli mala pôvodne hrať Isabella Rossellini, avšak kvôli problémom s chrbtom musela po niekoľkých dňoch natáčania projekt opustiť a prenechať tak miesto Andie MacDowell. (misterz)
  • S rozpočtem 65 milionů amerických dolarů a výdělkem jen 17 milionů byl snímek ve své době označená za největší filmový propadák v dějinách. (vimanzen)
  • Známý kritik Peter Travers napsal, že se při sledování filmu „chce divákovi křičet na herce a prosit je, aby přestali”. (Coldrex)

Reklama

Reklama