Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Bruce Willis je nemilosrdný zabiják, známý jako Šakal, který byl najat, aby odstranil vysokého státního úředníka. Aby bylo možné vystopovat chladnokrevného vraha a zabránit zločinu, zástupce ředitele FBI (Sidney Poitier) a důstojnice ruské zpravodajské služby (Diane Venora) požádají o pomoc uvězněného irského teroristu (Richard Gere), který jediný ho může zastavit. Tito neobvyklí spojenci hrají závod s časem, aby zastavili tajemného žoldáka před splněním jeho úkolu. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (457)

choze 

všechny recenze uživatele

Po letech začínám mírně doceňovat některé devadesátkové akční thrillery, co mě dřív nebavily. Tedy ryanovky mě budou nudit asi navždy, ale po Peacemakerovi jsem trochu přehodnotil i Šakala. S odstupem času mi nevadí to stopové množství akce a že pokaždé, když začne někdo někoho honit nebo po někom střílet, během chvilky je po všem. A užívám si to pátrání, na kterém to stojí, a dialogy. Pořád tomu ale chybí výraznější styl a pořád mi nesedí obsazení a to přesto, že Gere je sympaťák (s legračním irským přízvukem) a Willis si toho komické převleky střídajícího, studeného hajzla s přesně dvěma výrazy - kamenným xichtem a s úsměškem - střihl dobře. Ale ten velmi působivý kanón se mi líbí pořád stejně. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

K úcty k originálu, ktorý bol originálnym filmom ohodnotím tento priemerný americký triler, ktorý robí pojmu komerčný americký triler medvediu službu nižšie, ako si možno zaslúži. Ak by v tom nehrali dve megahviezdy, ak by sa to volalo ináč, ak by sa k tímu nepridal Poitier, bol by som spokojnejší. Tento film je jeden z tých, vďaka ktorým sa vopred zbežne pozerám na hodnotenia filmov, pretože nechcem byť sklamaný zo splasknutej bubliny. ()

Reklama

borsalino 

všechny recenze uživatele

Ve srovnání s originálem Den šakala je to k uzoufání, ve srovnání s jinými politickými thrillery je to o trochu lepší, ale přesto jde o podprůměrný snímek, zatížený romantitzujícím balastem, nepřekonatelnými schopnostmi hlavního superhrdiny a když se Gere z teroristy změní na lidumila, tak jsem toho měl právě dost. Mizerné. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Když nevíte, co s Jackem Blackem, nacpěte ho do akčního filmu. Šakal není špatný snímek, ale bohužel je spíš o Richardovi Gereovi, než o Bruci Willisovi a to je asi největší mínus jinak svižného akčního snímku. Není na škodu si jedno deštivé odpoledne zalést se starším filmem a vychutnat si jeho perforaci. Šakal je pro to ideální. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Neviem, ale ja som si pod prezývkou "Šakal" predstavoval zabijaka, ktorý je veľkým profesionálom a na ktorého nemajú ani všteky tajné služby sveta, no v tomto filme mi pripadal ako celkom priemerný zabijak, ktorému dokáže spôsobiť veľké problémy aj jeden priemerný chlapík. Ani omylom sa Willisova postava nechytá na takých filmových zabijakov, ako Nikita, Leon, Cruise v Collaterali a pod. Myslím, že Willisovi táto úloha vôbec nesadla, proste mu ani na chvíľu neuveríte, že hrá chladnokrvného záporáka. Navyše dej je veľmi plytký a záver neskutočne trápny. V konečnom dôsledku sa jedná o slabučký akčný thriller, ktorý nemá čím zaujať. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (17)

  • Hlavný hrdina Declan Mulqueen (Richard Gere) sa vo filme objaví až v 23. minúte. (ČSFD)
  • Režisér Fred Zinnemann několik měsíců před svou smrtí přemluvil Universal ke změně názvu filmu, protože nechtěl, aby se nový remake jmenoval stejně jako původní film Den šakala (1973), který režíroval. (fannah)
  • V pokladnách severoamerických kin diváci nechali 54,9 milionu amerických dolarů, součet celosvětových tržeb pak dosáhl 159,3 mil. (NIRO)

Související novinky

Den Šakala se dočká seriálové verze

Den Šakala se dočká seriálové verze

05.11.2022

Klasický detektivně-špionážní román Den pro Šakala z roku 1971 od spisovatele Fredericka Forsytha (Krycí název Oděsa), inspirovaný skutečnými událostmi a popisující neúprosný hon na chladnokrevného… (více)

Zemřel herec Sidney Poitier

Zemřel herec Sidney Poitier

07.01.2022

Dnes přišla smutná zpráva z bahamských ostrovů. Ve věku 94 let zemřel nejstarší herecký držitel Oscara za hlavní roli, floridský rodák Sidney Poitier. Médiím zprávu sdělil přímo bahamský předseda… (více)

Reklama

Reklama