Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bruce Willis je nemilosrdný zabiják, známý jako Šakal, který byl najat, aby odstranil vysokého státního úředníka. Aby bylo možné vystopovat chladnokrevného vraha a zabránit zločinu, zástupce ředitele FBI (Sidney Poitier) a důstojnice ruské zpravodajské služby (Diane Venora) požádají o pomoc uvězněného irského teroristu (Richard Gere), který jediný ho může zastavit. Tito neobvyklí spojenci hrají závod s časem, aby zastavili tajemného žoldáka před splněním jeho úkolu. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (457)

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Carter Burwell: 1. Going Out Of My Head - Fatboy Slim [5:13] ,2. Poison - Prodigy [6:13] ,3. Superpredators (Metal Postcard) - Massive Attack [4:39] ,4. Star - Primal Scream [4:25] ,5. Swallowed - Bush/Goldie [5:32] ,6. Joyful Girl - Ani DiFranco [4:38] ,7. Shining - Moby [4:48] ,8. It's Over, It's Under - Dollshead [4:23] ,9. Get Higher - Black Grape [5:03] ,10. Sunray2 - Goldie/J. Majik [5:42] ,11. Shineaway - BT/Richard Butler [4:35] ,12. Red Tape - Agent Provocateur [5:10] ,13. Toothache - The Charlatans U.K. [3:35] ,14. Leave You Far Behind - Lunatic Calm [3:12] ,15. Raw Power - Apollo Four Forty [3:49] ,16. Demon's Theme - LTJ Bukem [5:17], ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Hodně nepovedený thriller a naprosto pokažený remake. Mnoho scén, zápletek i slovních vychytávek je prakticky okopírováno, a právě na nich můžeme vidět, neuvěřitelnou ztrátu všeho toho filmového kouzla, jakým tak oplýval slavný originál. Od scénáře, který se vyznačuje maximální blábolovitostí nehorázných rozměrů, všemožnými kombinacemi ruských mafiánů, irských i baskických teroristů, po víc než úsměvné převedení boje Šakala proti policejní mašinérii na úroveň boje zlého vrahouna proti hodnému teroristovi. Výběr dvou hlavních hereckých představitelů všemu pak nasazuje potupnou korunu. V Gerově společnosti se zdá, jako by snad i Bruce Willis podával kdovíjak dobrý výkon. ()

Reklama

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Zamerikanizovaný a zbastardený kvázi-remake (podstatné slovíčko "kvázi"!!!), kde elegancia a dôvtip je nahradená efektami, všetko je značne zjednodušené aby aj priemerný divák "pochopil", Bruce Willis je doosť zlý (hoci jeho prevleky zaujali) a Gere je absolútne zbytočná postava. Ale treba to brať tak, že originál aj Forsythova kniha ma výrazne dostali a možno som sa len nedokázal odosobniť:))) ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Naprosto prvotřídná thriller. Film je napínavej a především zajímavej od začátku do konce. Má skvělý příběh, skvělý charaktaer herců. Kromě skvělého Willise v záporné roli se mi líbil Richard Gere, dále Sidney Poitier a další. Akce tu je taky, je jí méně, ale to nevadí. Hudba je naprosto perfektní, soundtrack se vyvedl. Konec dobře natočenej. Hodnotím 95% = ***** ()

borsalino 

všechny recenze uživatele

Ve srovnání s originálem Den šakala je to k uzoufání, ve srovnání s jinými politickými thrillery je to o trochu lepší, ale přesto jde o podprůměrný snímek, zatížený romantitzujícím balastem, nepřekonatelnými schopnostmi hlavního superhrdiny a když se Gere z teroristy změní na lidumila, tak jsem toho měl právě dost. Mizerné. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (17)

  • Náklady na výrobu byly přibližně 60 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

Den Šakala se dočká seriálové verze

Den Šakala se dočká seriálové verze

05.11.2022

Klasický detektivně-špionážní román Den pro Šakala z roku 1971 od spisovatele Fredericka Forsytha (Krycí název Oděsa), inspirovaný skutečnými událostmi a popisující neúprosný hon na chladnokrevného… (více)

Zemřel herec Sidney Poitier

Zemřel herec Sidney Poitier

07.01.2022

Dnes přišla smutná zpráva z bahamských ostrovů. Ve věku 94 let zemřel nejstarší herecký držitel Oscara za hlavní roli, floridský rodák Sidney Poitier. Médiím zprávu sdělil přímo bahamský předseda… (více)

Reklama

Reklama