Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sebevědomý Poručík Chris Burnett (Owen Wilson) byl vycvičen jako specialista na řízení bojových letadel typu F/A - 18 Superhornet a stal se skutečným špičkovým pilotem a navigátorem. Není proto divu, že nadupán vědomostmi a neotřesitelnou vírou ve své schopnosti, chce ukázat světu, co umí. Jeho poněkud konzervativní nadřízený admirál Reigart (Gene Hackman) jeho horkokrevnost nepovažuje za vhodnou. "Jsme pozorovatelé a ne vojáci", říká admirálu Reigartovi jeho podřízený Chris. Během průzkumné akce ale Burnett vyfotografuje cosi, co vidět rozhodně neměl, je sestřelen a pronásledován. Navzdory tomu, že celá akce probíhá "za nepřátelskou linií" , jde poručíkovi o krk. Admirál Reigart poruší své zásady a udělá riskantní rozhodnutí pro záchranu jeho života... Příběh filmu je zasazen do neurčité doby, která je charakterizována jako "pozítří" a je inspirována znepokojivou situací v Bosně. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (340)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $40miliónovTržby USA $58,856,790Tržby Celosvetovo $91,753,202Tržby za predaj DVD v USA $40,400,000 //počet predaných kusov 2,200,000║ Lietadlo F-18 Hornet vs. vystrelené rakety je sledovať na domácom kine niečo famózne a preto aj dávam vyššie hodnotenie, John Moore je rutinér ale dosť zručný na to aby pobavil a nenudil. /80%/ ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,JSTE NÁMOŘNÍ BOJOVEJ LETEC. ŽIVOT JE TVRDEJ. UDĚLEJTE VŠE, CO JE VE VAŠICH SILÁCH. KLIČKUJTE PŘED SVÝMI PRONÁSLEDOVATELI, VYUŽIJTE SVŮJ VÝCVIK. UNIKEJTE, PŘEŽIJTE, A MY VÁS PŘIVEDEME DOMŮ “....... /// Ble..ble...ble a máme tu SUPER souboj F-18tky a protiletadlový střely – to je fakt paráda!!! Těch několik minut je dokonalých! Na a pak může znuděnej poručík ukázat, co v něm je. Terén mu moc nepomůže a počasí taky ne. Fakt, že je kapku mimo určenou trasu taky na optimismu nepřidá. Ještě že na lodi šéfuje dědek Hackman, kterej už má nějaký zkušenosti.... Jestli tomu dobře rozumím... vás neserou ty idiotský nesmyslnosti ! ? Třeba takovej Saša. Frajer až na půdu a s vodstřelovačkou netrefí sedící chlapa, aby pak podle prázdnýho zásobníku nalezenýho v polích, odhadl barvu očí nenarozenýho parchanta (tady kapku přeháním, ale voni to dělaj celej film....). A ty nesmysly na konci....to je jako věřit Tereze Hodačový, že vymetla korupci u policie a zajala Berdycha a jeho chlapce (omlouvám se tenisovému reprezentantovi za ty, jenž to popletou). Zlatej Rambo, to byl aspoň chlap. Ale jestli naopak preferuješ filmy, kde NEuvěřitelnej hrdina proběhne bitevním polem tam a zpátky nezraněn, přidej si k mýmu hodnocení 5*! (Aha, to by potom nevyšlo....to je jedno, čím víc hvězd, tím víc film HRDINA). Přestože jsem poslal logiku do Bosny.... prostě to nešlo....sorry. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Přesvědčím se, že tankem se dá opravdu vyřešit spousta problémů. 2.) Myslím, že Owen Wilson by měl v Rambovi nahradit Stalloneho. 3.) Vždycky jsem chtěl všem vyprávět o tom, jak jsem se tenkrát ocitl uprostřed Bosenských lesů.... /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ * ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Owen Wilson dokázal, že nie je len herec romantických komédií a ukecaný Roy O'Bannon z Shanghai Knights, ktorý sa snaží každej akcii vyhnúť. Od tohto filmu som síce čakal skutočný príbeh pilota americkej armády zostreleného nad Bosnou a následne bojujúceho o prežitie, ale ani tak som nebol sklamaný. Film má spád, slušnú úroveň a je pomerne reálny, bohužiaľ koniec filmu je rozhodne jeho najslabším miestom - príliš hlúpy a len na efekt. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Další z řady slušných válečných dramat, které jsem viděl už několikrát a prostě nikdy neomrzí. Dodnes mi utkvěla v paměti scéna, kdy Chris Burnett (Owen Wilson) prchá před rojnicí a skončí v masovém hrobu plném hnijících mrtvol vesničanů. Jo zvěrstva se děla nejen na Balkánu, ale tady to v onom období jelo opravdu ve velkém. Některé pasáže jsou sice dost přitažené za vlasy, ale mělo to celkem slušný spád (tempo) Owen byl celkem sympaťák a protivníci správné svině. Jen ten závěr byl už přemrštěný až moc… Gene Hackman tomu pomohl už jen svou přítomností, inu možná se někdy vrhnu i na ty dvě volná pokračování, přestože jsem slyšel, že jsou to už vážně velké sračky…60% ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Můj oblíbený thrillerový akčňák, který bohužel trpí laciným americkým hrdinstvím. Prostě mě doslova přivádí k šílenství, když tak napínavý a zajímavý děj dokáží shodit četné scény, jak celá armáda po uši ozbrojená a pálící po Owenovi Wilsonovi vším možným ho nemůže ani trochu zasáhnout natož bez problému zabít. Wilson asi ovládá Matrix. Plytkost takovýchto scén je typická pro Američany v mnoha filmech, ale sem se zrovna nehodí. 65% ()

Galerie (87)

Zajímavosti (26)

  • Režísér John Moore ve scéně, kdy tank projíždí stěnou, téměř zemřel. Život mu zachránil jeden z kaskadérů. (KucC)
  • Počas natáčania v Zádielskej tiesňave si Owen Wilson (Chris Burnett) zlomil ruku a musel byť ošetrený v košickej Univerzitnej nemocnici L. Pasteura. (m.a.t.o.)

Související novinky

Wahlbergovy zpomalené kulky

Wahlbergovy zpomalené kulky

12.11.2007

Mark Wahlberg si v Odstřelovači a Skryté identitě vydatně natrénoval polohu nekompromisního drsňáka, který před striktním dodržováním zákona upřednostňuje přímočarou kulku mezi padouchovy oči. Tenhle… (více)

Reklama

Reklama