Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Daniel Kintner a jeho přítelkyně Susan Watkinsová si konečně našli pár dní volna, aby odjeli na dovolenou. Zejména Susan byla v poslední době hodně vytížená a ještě těsně před odjezdem řeší problémy s filmovým štábem …Když Susan s Danielem dorazí na exotický ostrov, začnou si chvil volna užívat plnými doušky. Procházejí se po tržišti a těší se, že se druhý den budou potápět. Ráno je nádherné počasí a Davis, instruktor, dává rekreantům, účastníkům potápěčského kurzu, poslední pokyny. Daniel se Susan se pak plně věnují pozorování podmořského světa. Když se konečně vynoří nad hladinu, přesně v určený čas, zjistí ale, že jejich loď už není nablízku. Na obzoru sice zahlédnou dvě plavidla, žádné ale nereaguje na jejich mávání a volání a Daniel nedoporučuje, aby se k nim pokusili doplavat, aby příliš nemrhali silami. Výstroj, zejména láhve naplněné kyslíkem, je udržují nad vodou a oba mladí lidé začínají prožívat hrozivé hodiny uprostřed vodní hladiny, zcela bez pomoci a odkázáni jen jeden na druhého. Susan má žaludeční potíže a tak jí Daniel radí, aby se na chvilku natáhla na vodu a zdřímla si. Když se dívka probudí, nikde Daniela nevidí. Málem se jí zmocní panika, ale nakonec se oba opět setkají: když usnuli, rozdělily je vodní proudy, které jsou v těchto místech, jak se zdá, velmi silné. Po chvíli oba požahají medúzy a Susan kousne do lýtka nějaká ryba. Horší ale je, že kolem neustále plavou žraloci. Zatím se sice agresivně nechovají, ale jejich přítomnost je více než hrozivá. Tak pomalu plynou hodiny a přichází noc... (TV Prima)

(více)

Recenze (206)

Kryton 

všechny recenze uživatele

A víte co? Já se bál a tu krátkou dobu filmu jsem byl napjatý jak struna. Mám rád žraloky a osobně se mi líbí ten pocit stísnění. Co na to, že to je levné. Takže to má mít produkci jak Bayovi filmy? No ták. Mě se film líbil a splnil co měl. Zajímavý nápad + žraloci + žádný happyend. Za každý tento bod je hvězda a ta navíc? Za to jak to akorát velká většina shazuje a hledá jen to špatné. ()

Nettrass 

všechny recenze uživatele

Důležitá doporučení : 1/ Nikdy nechoďte plavat do otevřeného moře. Zajistěte, aby ho někdo zavřel, nebo ho zavřete sami. 2/ Vždy mějte u sebe neoblíbeného šéfa, tchýni, nebo svého věřitele. V případě potřeby ho pak žralokovi podstrkujte, dokud se dostatečně nenažere. 3/ Pokud vás stejně začne okusovat, smějte se, to ho znejistí. 4/ Uvidíte-li žraloka, zavřete oči - okamžitě zmizí. 45% ()

Reklama

tomeek 

všechny recenze uživatele

Myslím, že POMO je zbytečně kritický, protože v Otevřeném moři je krásně vidět "klaustrofobie" nekonečného prostoru a ponorka, vztek a beznaděj prostupuje postavami velice věrohodně. Laciný vzhled filmu mě ze začátku trochu zarazil (vypadá to jak béčkové porno), ale postupem času to právě naopak přidává na autentičnosti. A pokud je poslední záběr se vyloveným žralokem autentický, pak je to velice dobrá tečka ;) ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Rous a Jack nebo jak se ty dva hlavní akteri jmenovali se snaží zachranit si vztah neumyslnym ztroskotanim uprosted oceanu. Celý film tam poplavavaj a nechaj se nést proudem.. sem tam padne nějaká hádka a ja byl napjatej, kdo tu hadku vyhraje. Jo a objeví se tam i hladovej žralok, co chvíli přemýšlí jestli nebude radši držet dietu leč si ani nechce zkazit zuby, ale to už je vedlejší. ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Napětí v Otevřeném moři je téma těžce diskutabilní (ano, kromě oné noční sekvence) a když od něj odhlédnu, už toho ve zbytku moc k nalezení není. Povinná dávka povinných dialogů, v úvodu zcela zbytečně nasazená nahota (opravdu to divákovi pomůže lépe se s hrdinkou sblížit?) a ošklivě toporný ženský herecký výkon, jehož bezradnost perfektně zvýrazňuje jeden z posledních záběrů (detail na obličej). Naproti tomu digitál je stále mocný nástroj a jeho použití dokáže leccos povytáhnout o řád dva výš, ale to je upřímně také jediný dobrý nápad (šlo by to bez něj vůbec?), který se nedá Kentisově mizernému experimentu napsat na sekeru. A to je opravdu trochu málo na celovečerák za těžce vydřených 150Kč. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (11)

  • Chris Kentis napsal původní návrh scénáře za necelých šest dní. (KucC)
  • Blanchard Ryan má ve skutečnosti panický strach ze žraloků. (Karlos80)
  • Během uváh o názvu filmu padaly návrhy jako Below nebo Beneath. (KucC)

Reklama

Reklama