Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Duch Kayoka pokračuje v naplnění kletby nevinných obětí. Realitní makléř a jeho mladší sestra, Kyouko, navštíví dům, kde byli Kayoko a Kobayashi zabiti a kde byla dostižena i rodina Murakami. Rodiče Murakami se stali obětmi Kayokova ducha a ona brzy na to zešílela. Jak se kruh pomalu uzavírá, kletba se zdá být čím dál jasnější (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (74)

HAL 

všechny recenze uživatele

Pro mne o řád lepší než první díl - i přes stále velký důraz na epizodičnost vyprávění už tu funguje i vcelku rozumný celistvý příběh, a hlavně atmosféra děsu a nepříjemného mrazení v zádech už tu není jen chvilkovou záležitostí, ale drží se průběžně od začátku do konce. Hloupé je jen to že creepy děti nezůstanou ve stínech navždy, a občas se ukáží takříkajíc full frontal. A děs z neznámého je větší než děs ze špatného makeupu... 7/10 ()

tron 

všechny recenze uživatele

Kayako sa vrátila a ja som vlastne rád, že dvojka (resp. kino-dvojka, aby nedošlo k omylu) nie je taká kvalitná, ako "jednotka" - inak by to totiž vyzeralo, že Japonci snáď ani nevedia nakrútiť priemerný horor. Nie, že by bol JU-ON 2 zlý film. Obsahuje šokujúce pasáže, z ktorých vám bude blbo aj keď ich budete pozerať za svetla. Ale niektoré z nich vám možno budú pripadať trocha... smiešne. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Tenhle Džuon, v pořadí čtvrtý, mě bavil ze všech Džuonů nejvíc. Bavily mě vesměs postavy, bylo v něm asi nejvíc "strašidelných" momentů (hned v úvodu třeba chlapeček pod volantem) (chlapeček i jinak tentokrát docela perlil), nebo všelijakých bizarností (oběšenci, porod). Jede se stále ve stejném stylu a ve stejné formě jako v dílech předchozích, což pro někoho může být dobře a pro někoho zase ne. Já jsem každopádně rád, že už mám tuhle starou DVDčkovou sérii z krku a můžu jít na něco novějšího, třeba... třeba na americké remaky Džuonu! ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Více než důstojné navázání na předchozí díl. Nelineární struktura vypravování byla mírně napřímena, což sice lehce podkopává jednu z předností této série, nicméně příběhově tato volba dává smysl a funguje dobře. Ostatní klady předchozího dílu trvají i zde. Tento díl lehce ztrácí na celkové intenzitě nicméně některé scény patří k tomu nejlepšímu z celé série a plně tak vynahrazují o drobet mírnější tempo. ()

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Dvojka si oproti jedničce trochu pohoršila rozmělněným dějem, který má málo sjednocujících prvků na to, aby se mi zdál plynulý. Skákání od jedné postavy k druhé je sice v rámci japonského hororu vcelku obvyklé a jsem na něj osobně dost zvyklá, ale v tomto případě jsem se v tom občas dost ztrácela. Bubáci, tedy Toshio a Kayako, straší stejně kvalitně jako v jedničce, ba dokonce některé scény jsou ještě lepší. Je tedy opravdu škoda, že děj je tak chaotický a můžu dát jenom 3*. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (7)

  • Keisuke (Shingo Katsurayama) v jedné scéně nalezl pomačkanou fotku, na které byl Katsuya (Kanji Tsuda) a Kazumi Tokunagovi (Shuri Matsuda), jež vystupovali v předchozím díle Nenávist (2002). (Keisuke)
  • Ve scéně, kdy se Chiharu (Yui Ichikawa), baví s Hiromi (Erika Kuroishi) o roli ve filmu, která jim byla nabídnuta, procházejí uličkou. Tou samou uličkou procházela Chiharu v prvním díle společně se svými kamarádkami Miyuki (Yukako Kukuri) a Izumi (Misa Uehara). (Keisuke)
  • Režisér Takashi Shimizu natočil japonský remake svého vlastního filmu Ju-on 2 (2000). (Terva)

Reklama

Reklama