Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Angela pořádá večírek v strašidelném domě na kopci, ale nikdo z hostů nevěděl že v domě je zlo a každého kdo vstoupí promění v démona. (ČSFD)

Recenze (59)

misterz 

všechny recenze uživatele

Ohó, veľmi príjemné prekvapenie. Úvod je síce hrozný a herci dosť odpudzujúci, pričom dlho sledujeme len prípravy na večierok a potom ešte zdĺhavejšie motanie sa po strašidelnom dome. To sa však razom zmení, keď nešťastníci pomocou zrkadla vyvolajú démona a spečatia tak svoj osud... Atmosféra razom zhustne, dôjde na akciu v spojení so snahou o vlastnú záchranu s malým prídavkom sexu a to všetko je zabalené do čierneho humoru, ktorý miestami fungoval na jednotku s hviezdičkou. Masky na tú dobu boli tiež skvelé. U mňa spokojnosť, snímok si červené čísla s prehľadom zaslúži. 80/100 ()

rogerkint 

všechny recenze uživatele

Jasně, je to drzá vykrádačka Evil Dead, ale s převrácením kontrastu grázlík-sympatický mužský hrdina, stylovou analogií hlavní hrdinky (měnící se z potenciální oběti na akční postavu) s Alenkou v říši divů a prací se všudypřítomnou sexuální tenzí a nezbytnou osmdesátkovou implikací, že v hororu mohou přežít pouze nepíchači.A navíc je to docela zábava. ()

Reklama

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Tohle jsou ty nejlepší filmy, jaký si člověk může pustit v čase Halloweenu, lidi v osmdesátých se ještě očividně bavit uměli a když náhodou začala zábava na párty váznout, vytáhlo se starý zrcadlo a přivolal se zabavovač starej dobrej démon, kterej ví, jak má takovej fajnej večírek vypadat- tvrdá rocková muzika, sem tam nějakej ten sexík a samozřejmě- ano, vraždy a mordy všemožným způsobem. Po všech stránkách lepší než remake z járu 2009, ale to není nic překvapivýho... byť je to vlastně děsná blbina, s neherci a správně ulítlými maskami. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Skutocne dobry horor a dalsi dokaz toho, ze kvalitne veci sa najdu hlavne mimo komercneho mainstreamu /obcas ja v mainstreame, ale len obcas/. Strasidelny dom ja kapitola sama o sebe, strasidelny je uz aj samotny vecierok a potom sa zacina dobra a kvalitna hororova jazda. Reziser Kevin Tenney mi sice nic nehovori, ale ako horor je tento film dobrym kuskom. Ovsem, na kultove vysiny 70. rokov toto nestaci a stale je to len becko. 67 % ()

arie 

všechny recenze uživatele

Stelesnenie béčkovej jednoduchosti 80. rokov. Horor o prekliatom dome je vlastne akousi koncentráciou všetkých klišé, ktoré sú v danom subžánri zavedené. V závere sa podarilo vyprodukovať veľmi intenzívnu záhrobnú atmosféru a snímka svojou koncepciou v mnohom pripomína Raimiho kultovku Evil Dead, čiže ak máte tento ranný Samov počin v láske (ja príliš nie), bez výčitiek svedomia môžete siahnuť i po tejto nízkorozpočtovej snímke. Čerešničkou tohto filmu je roztomilá Linnea Quigley, hororová ikona, ktorá si svoju úlohu náležite užila. :) ()

Galerie (47)

Zajímavosti (6)

  • Film bol zakázaný vo Fínsku. (Paldiny)
  • Herečka Linnea Quigley (Suzanne) a tvorca špeciálnych efektov Steve Johnson sa vďaka tomuto filmu zoznámili a neskôr sa aj zosobášili. (beso74)
  • Natáčanie filmu trvalo 4 týždne. (beso74)

Související novinky

Béčkové horory útočí

Béčkové horory útočí

20.07.2008

Pokud jste příznivci sofistikovanějšího strašení ve stylu třeba Osvícení či Šestého smyslu, neobtěžujte se číst dál. Dnes si totiž dáme porci hororů, které o kategorii A nezavadí ani náhodou. A právě… (více)

Reklama

Reklama