Reklama

Reklama

New York, píše sa rok 2095. Kdesi uprostred tohto obrovského megalopolisu budúcnosti krásna mladá žena s modrými vlasmi a mliečnou pleťou zúfalo roní modré slzy. Volá sa Jill Bioskopová (Linda Hardy), je mutantka - a je tiež pokusným králikom slávnej profesorky Elmy Turnerovej (Charlotte Rampling). Jill zatiaľ netuší, že Horus (Thomas M. Pollard), mocný boh s hlavou sokola, práve precestoval polovicu vesmíru, len aby ju našiel. Ostatní bohovia sa totiž rozhodli zbaviť ho nesmrteľnosti, a tak má už len sedem dní na to, aby v bludisku, ktorým sa toto mesto v posledných rokoch stalo, našiel Jill, zviedol ju a splodil s ňou dieťa! Lebo len tak môže zostať nesmrteľný naveky... Aby sa mu to ale podarilo, musí si nájsť vhodné ľudské telo, do ktorého sa prevtelí, akúsi božskú nádobu z mäsa a kostí. jediným vhodným kandidátom sa ukáže byť azda najslávnejší politický väzeň tých čias Alcide Nikopol (Thomas Kretschmann), ktorý kedysi burcoval ľudí proti systému hlásajúcemu novodobý apartheid, a preto ho mocní tohto sveta nechali na výstrahu zakonzervovať v obrovskej kapsli plnej tekutého dusíku, ktorá posledných tridsať rokov blúdila vesmírom... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (225)

nash. 

všechny recenze uživatele

Hodně zvláštní film s hodně zvláštní atmosférou, která přes všechy chyby filmu nečekaně vtáhne a nepustí. Kombinace hraného a 3D CGI animovaného filmu je občas dokonalá, občas však působí jako hodně špatný vtip, (nechápu, proč některé postavy nehráli herci). Přesto je nutno ocenit vizuální nabušenost, originalitu, odvahu pustit se do experimentu, hodně neamerické pojetí, které nejenže mnohé neprozrauje, ale dokonce ani nenaznačuje a ponechává na divákově fantazii. Film, který by si žádný fanda SF nebo comicsu neměl nechat ujít. ()

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Myslím, že obrazová i dějová mystika tohohle díla pro mě bude nezapomenutelným zážitkem do konce života, stejně tak jako obrazová dokonalost. Celá ta zamyšlenost a pomalé tempo určitě nebudou pro každého, ale holt jako žádný film nemůže být pro každého, tak ani tenhle není. Pokud ho vůbec považujete za film, protože tady se mi občas skoro zdálo, že se stíral rozdíl mezi filmovou realitou a snem. Je to zvláštní, divně se to popisuje, ale prostě, jak jsem začal tak i skončím, ta mystika mě prostě unášela - jako ve snu. ()

Reklama

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Strašně zvláštní film, vizuálně, obsahově i mytologicky oscilující kdesi mezi Matrixem, 5. elementem, Metropolis, Ghost in the Shell a Miévilleovým světem Bas Lagu. Hudba je úžasná a Thomas Kretschmann okamžitě putuje do mé desítky oblíbených herců. Film má neuvěřitelnou atmosféru a v podstatě jediné, co jej v mých očích sráží "jen" na úroveň velice solidních 4 hvězd, je krajně podivné nadužívání digitálních efektů. Ty jsou jednak samy o sobě strašně nevyrovnané co do kvality renderu, animace i postprodukcí, a především jsem nedokázal objevit žádný kllíč, podle kterého by se dalo rozluštit, proč jsou některé postavy (scény) hrané a jiné digitální (čímž ovšem netvrdím, že žádný klíč neeexistuje). Pocit, že v rámci celovečerního filmu občas sleduju video z počítačové hry na úrovni Mafie byl každopádně občas dost nepříjemný. V každém případě mě ale Prokletí bohů utvrdilo v tom, že francouzská a japonská fantazie mají k sobě HODNĚ blízko... ()

tron 

všechny recenze uživatele

Komiks som nečítal, vôbec neviem, o čo v ňom ide, ale film má nielen totálne fascinujúcu snovú atmosféru (ako keby ste sa nachádzali v nebi alebo kde), ale tiež výnimočný audiovizuálny vzhľad a úplne šialené nápady (to bola pochvala): nad futuristickým veľkomestom budúcnosti sa vznáša obrovská tajomná lietajúca pyramída, v jej mystickom vnútri bývajú záhadné božstvá so zvieracími hlavami a chlapovi (zasa skvelý Thomas Kretschmann) je na mieste amputovanej nohy nasadená koľajnica... Viac na mojom ex-blogu: http://ivokucera.blog.sme.sk/c/158703/Immortel-ad-vitam-100.html ()

M.Macho 

všechny recenze uživatele

Poměrně pěkná adaptace vlastního comicsu - to je značně ulítlé. Vytvořit svět, jeho pravidla, hrany a pak to všechno lehce převrátit. Původní komiks je velmi svěží dílko s nádechem nutného punku a absurdity. Možná je škoda, že vyměnil New York za původní Paříž a nezohlednil lehce lechtivou anarchistickou, politickou taškařici. Jinak jako příběh je to poutavé vyprávění, míchající motivy ze všech tří dílů. Po hudební stránce bez debaty výborné - Sigur rós v komiksáku, to chce určitou třetí kouli... ()

Galerie (48)

Zajímavosti (2)

  • Film volně navazuje na sérii komiksů "La Foire aux Immortels", za níž stojí režisér snímku Enki Bilal. (Terva)
  • Keď sa doktorka Turnerová rozpráva s Jill po prvýkrát, pozrie sa na digitálne zobrazenie Jilliných telesných predpokladov, ktoré hovoria, že jej výška je 4 palce a 8 stôp, čo v prepočte vychádza na približne 254 cm. (Melios)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno