Reklama

Reklama

Pro rodinu Brownových končí legrace – na jejich farmě v Kansasu se totiž bez pozvání objevila smrtící smečka masožravých mimozemských potvor. Vyděšení Brownovi, prožívající skutečnou noční můru, musejí s útočícími krvežíznivými monstry bojovat o život, jejich boj je ale předem prohraný – dokud nedorazí dva vesmírní šerifové, odhodlaní vykopat ohavné nestvůrky z planety! Je to mimozemské dobrodružství, plné akce – a hemžící se Critters! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (266)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

V rámci filmů o příšerkách s velkými zuby a řádným apetitem jsou critters kousek za gremliny. Ve své době byli dosti populární, do českých kin se dostali na začátku 90. let stejně jako jejich druhé pokračování. Farma poblíž městečka je samozřejmě ideální místo pro řádění vesmírných žroutů, co dokážou podobně jako dikobraz vystřelovat své ostny. Rudé oči, spousty zubů a neuvěřitelná rychlost. S chutí jsem si připomněl pár scének, co člověku uvíznou v paměti - ukousnutý prst a následně vidle, spolknutá petarda a chlazení v záchodové míse. A samozřejmě naprostá devastace domu, jelikož lovce zajímají jen critters. Více horor než komedie. Původní hodnocení ponechávám, i když bych ho po letech přeci jen o něco snížil, ale nostalgie vítězí. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Píše sa rok 1986 a americká filmová spoločnosť New Line Cinema uvádza zábavný, béčkový sci-fi horror "Critters". Film o invázii agresívných mimozemšťanou do neveľkého kansaského mestečka. Sú malí, rýchly, vystreľujú paralizujúce ostne a zožerú všetko, čo im príde do cesty. Našťastie sú im v pätách dvaja skúsení, nekompromisní, vesmírni lovci. *** ()

Reklama

lykan9 

všechny recenze uživatele

Já jsem odkojený na hororech podobného typu a zbožňuju takové filmy i nyní v dospělém věku. Critters jsou však výjimkou, která mě nikdy nezasáhla. Ne, že by se jednalo o špatný horor, ba naopak žánrově je velice povedený, ale já osobně se u něho nebavím, jak bych měl. Herci jsou prakticky nezapamatovatelní a necharakterní. A přesto, že film sám osobě má jen 82 minut a neměl by mít teda prostor pro nudná místa, tak se v něm přeci jenom nějaká taková místa najdou. Samotné postavičky Critters jsou však skvělé a vesmírní lovci také nejsou vyloženě špatní. ()

dawe04 

všechny recenze uživatele

Béčko, které se snaží pobavit všechny vším. Vzdychat nad dětskou nostalgií nemohu a vzhledem k věku (21) a roku (11) jsou tyhle příšerky pro mne trochu moc jeté. Mají určité charisma, vyvádějí roztodivné kusy i klejí jak dlaždič, nicméně celé to pomrkávání na fandy ufonů, hororů, komedií, parodií, pohádek se do mě nijak zásadně nezakouslo. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Poměrně divná záležitost, která se mi zřejmě dodnes úspěšně vyhýbala, neboť jsem si z ní nepamatoval pranic. Dost divné mi přišlo dotahování malého dítěte s podstatně větší sestrou. Příšerky ujdou. Dokonce se tu a tam do někoho zahryznou. Moc nechápu, proč zde tolik uživatelů chválí jejich hlášky, když v průběhu celého filmu pronesly možná dvě věty. Vtipnější mi přišla dvojice poslaných likvidátorů, kteří napáchali více škody než užitku. Mám pocit, že snímek po tolika letech naprosto vyčpěl. Kdo na něj nemá vzpomínky s dětství, tak ten s nejvyšší pravděpodobností nebude hodnotit nikterak vysoce. Závěr se samoopravou zdevastovaného domu byl dost trapný. Viděno v rámci Filmové výzvy 2017. Film mi vybrala uživatelka gegina31. ()

Galerie (90)

Zajímavosti (15)

  • John Lydon odmítl roli vesmírného lovce s tváří fiktivní rockové star. (Fenk)
  • Na začátku filmu zazní úryvek písně „Power of the Night“ fiktivního zpěváka Johnnyho Steelea (Terrence Mann). (noelcoward73)

Související novinky

Zemřel herec M. Emmet Walsh

Zemřel herec M. Emmet Walsh

21.03.2024

Ve věku osmaosmdesáti let zemřel v americkém Vermontu herecký veterán M. Emmet Walsh. Výrazný představitel zejména vedlejších rolí ve filmech jako Blade Runner, Zbytečná krutost a Potíže s Arizonou… (více)

Reklama

Reklama