Reklama

Reklama

Pro rodinu Brownových končí legrace – na jejich farmě v Kansasu se totiž bez pozvání objevila smrtící smečka masožravých mimozemských potvor. Vyděšení Brownovi, prožívající skutečnou noční můru, musejí s útočícími krvežíznivými monstry bojovat o život, jejich boj je ale předem prohraný – dokud nedorazí dva vesmírní šerifové, odhodlaní vykopat ohavné nestvůrky z planety! Je to mimozemské dobrodružství, plné akce – a hemžící se Critters! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (267)

Martrix 

všechny recenze uživatele

Osmdesátky byly sci-fi a hororu zaslíbené. Jen v roce 1986-89 na diváky vyjukli Vetřelci, Predátor, Moucha, Sliz, RoboCop, Highlander, ohromila nás Propast, pobavil druhý Návrat do budoucnosti a Ghostbusters, Číslo pět žije... . Záměrně píšu nás, protože jsem zažil éru videopůjčoven, které se na tom počátečním/porevolučním hladu po západních filmech, pěkně napakovaly. Jako dnes vidím sekci Sci-fi, fantasy a hororu, jde byly vyskládány obaly od videokazet. Mezi výše jmenovanými nemohli Critters I-III chybět. Vedle nich byli z nějakého důvodu i Gremlins... . Dvě kazety a jedna zdarma k tomu. Čirá nostalgie. Ani nevím proč, ale Crittersáky jsem od té doby neviděl, takže jsem příjemně překvapený, jak dobře funguje scénář. Skvěle vybalancovaná komedie, sci-fi, horor ... výsledkem je rodinná podívaná...všichni si přijdou na své. Béčkově působí jen lovci a závěr. Jinak je to překvapivě nepitomé a místy zábavné. Je to hlavně díky nadhledu, který dnes podobným filmům chybí. Drobné mrkance na Krotitele duchů...trička s kuželkami, nebo E.T. ....plyšák, fandy žánru potěší. PS: Sympatický patnáctiletý klučina se nakonec neztratil a dokonce má pěknou roli v The Orville, takže se symbolicky podíval i tam, odkud Critters pochází. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Už vo svojej dobe to bolo béčko najmä pre pažravý vhs-kový trh a dnes je to milá úsmevná spomienka na naše detstvo a v podstate sa skvele hodí si ju pripomenúť v súčasnom osemdesiatkovom fetiše, ktorý ale nie je tak silný, ako sa tvári. Critters príjemne odkazujú na scifíčka 50. rokov, kedy emzáci pristanú vo vidlákove a hlavným protagonistom je hrdina vo veku cieľového publika filmu. Nechýba ani pripomienka sovietskej špionáže. Film sa poriadne rozbehne až niekedy v 50. minúte a príšerky by mohli byť mrštnejšie, pôsobia aj napriek svojim schopnostiam sa gúľať a vystrelovať ihlice z tela trochu ťarbavým dojmom. ()

Reklama

kosta73 

všechny recenze uživatele

Miloval jsem GREMLINS, miloval jsem samozřejmě i CRITTERS. V době, kdy jsem začal beznadějně propadat kouzlu tohoto druhu zábavy byly výše uvedené snímky v mých očích neochvělnou jistotou zářící z regálu videopůjčovny. A teď po letech, kdy jsem se stal díky Magic Boxu majitelem celé série, jsem se utvrdil, že po právu. Čtyřka stojí sice za starou belu, ale minimálně trojka a právě jednička je hodná zapamatování. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

V rámci filmů o příšerkách s velkými zuby a řádným apetitem jsou critters kousek za gremliny. Ve své době byli dosti populární, do českých kin se dostali na začátku 90. let stejně jako jejich druhé pokračování. Farma poblíž městečka je samozřejmě ideální místo pro řádění vesmírných žroutů, co dokážou podobně jako dikobraz vystřelovat své ostny. Rudé oči, spousty zubů a neuvěřitelná rychlost. S chutí jsem si připomněl pár scének, co člověku uvíznou v paměti - ukousnutý prst a následně vidle, spolknutá petarda a chlazení v záchodové míse. A samozřejmě naprostá devastace domu, jelikož lovce zajímají jen critters. Více horor než komedie. Původní hodnocení ponechávám, i když bych ho po letech přeci jen o něco snížil, ale nostalgie vítězí. ()

Lhurgoyf 

všechny recenze uživatele

Jedno mi nedá: či Critters vzdávajú poctu filmovým klasikám, alebo ich len bezostyšne kopírujú. No veď posúďte sami: Príšerky svojim bizarným maňáskovým spracovaním a čiernym humorom ako keby z oka vypadli Gremlinom. Asi tak polovica deja sa odohráva v zabarikádovanom dome obliehaným Crittersami (Noc oživlých mŕtvol). A priame narážky na Spielbergove filmy - konkrétne E.T.-ho, na Blízke stretnutia tretieho druhu, či na Poltergeista už ani nemusím spomínať. Za čo som tejto, zatiaľ 4 dielnej sérií Critters vďačný, je postava Charlieho, ktorý je odvarom Jacksonovho Dereka z Bad Taste. V prvom dieli síce moc priestoru nedostane (tie zaberajú odporné detiská), ale v neskorších sa to razantne zlepší. Cool. ()

Galerie (90)

Zajímavosti (15)

  • Oficiálne propagované ako odpoveď štúdia New Line Cinema na film Gremlins (1984) od Warner Bros. (beso74)
  • Helen Brown (Dee Wallace) pustí tanier na zem, ktorý sa následne rozbije, a uteká k oknu. Keď sa vráti, črepy sú už na pulte. (beso74)
  • Po nehodě policejního auta je na ceduli název Grover‘s Bend, Kansas s podtitulem The jewel of the sunflower state (Klenot slunečnicového státu). Jde o fiktivní město. V Kansasu je skutečné město Great Bend. (noelcoward73)

Související novinky

Zemřel herec M. Emmet Walsh

Zemřel herec M. Emmet Walsh

21.03.2024

Ve věku osmaosmdesáti let zemřel v americkém Vermontu herecký veterán M. Emmet Walsh. Výrazný představitel zejména vedlejších rolí ve filmech jako Blade Runner, Zbytečná krutost a Potíže s Arizonou… (více)

Reklama

Reklama