Reklama

Reklama

Úplné bezvětří

Trailer

Obsahy(1)

Thriller podle románu Charlese Williamse se odehrává v Tichém oceánu a téměř celý na jedné lodi. John a jeho žena Rae chtějí strávit nějaký čas sami, daleko od lidí. Avšak jejich samotu nečekaně naruší trosečník, kterého zachrání. (NFA)

Videa (1)

Trailer

Recenze (200)

Anthony 

všechny recenze uživatele

Po tomto filmu si mnoha australských tvůrců tohoto filmu všiml Hollywood. Přitom jde jde spíše o komorní thriller pro tři hlavní postavy. Precizně stupňováné napětí, výborné navození patřičné atmosféry (a la Hitchcock), skvělé herecké výkony - to vše z tohoto jinak "nenápadného" snímku udělalo film, který vám nedá vydechnout. Ovšem kdyby film neobsahoval posledních asi 5 minut, byl bych radši ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých někdejších oblíbených filmů: výborný thriller s naturalisticky šokujícím začátkem a poněkud mimózním koncem. Billy Zane je slizoň, což v téhle roli příliš nevadilo, ale hlavními tahouny filmu je sympatická ústřední dvojice hrdinů - Sam Neill a Nicole Kidman. Tahle trojka a její dramatický souboj na moři hravě udrží diváka v napětí od úvodních až do závěrečných minut. Škoda toho hloupého konce. 80% ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Jeden z výborných a najznámejších thrillerov. Nicole Kidman síce ešte nedozrela a nebola až taká krásna a Sam Neill tiež nepodal presvedčivý výkon, ale zachránil to Billy Zane a napätie ktoré sa dá krájať. Hlavne práve Billy Zane si strihol dobrú úlohu záporáka. Dokázal zahrať peknú sviňu. Vydarený thriller. Aj keď sa celý film odohráva na jachte nenudí a má veľmi slušnú atmosféru a dobre gradujúce napätie. Aj po tých rokoch to má stále niečo do seba. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film. Billy Zane se chová přinejmenším hodně divně. Rozhodně se jedná o nejméně nebezpečného vraždícího maniaka kinematografie, ale zato rád trsá :) Nejvíc vám utkví dlouhonohá Nicole Kidman, protože na Sama Neila zbyla nevděčná role a furt jen pumpuje vodu. Opuštěná atmosféra moře mě bavila, ale napjatej jsem fakt nebyl. Prostě mě bavilo, jak Nicole intrikařila a Billy Zane si chtěl jen zašukat. A scénka s aportováním zasluhuje potlesk. 70% ()

Vyrida 

všechny recenze uživatele

Tady musím opravdu smeknout, jak z minima natáčecích možností, se dá nakonec vytřískat koukatelný a poměrně i napínavý film. Velkou zásluhu na to má samozřejmě i náš hvězdný trojúhleník herců, který občas sice vyvede nějakou tu logickou volovinu ( to je však chyba scenáře ), ale jinak hrají s přehledem a hlavně věrohodně. Popravdě jsem, ale s konečným hodnocením nakonec přeci jen trochu váhal, pač ta finální scéna byla podle mého vkusu trošku přetažená přes hlavu, ale za odvahu a trochu z i nostalgie si Dead Calm ty čtyři hvězdy zaslouží. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (18)

  • Sam Neill se seznámil se svou ženou (Noriko Watanabe) při natáčení tohoto filmu. (Chatterer)
  • Film bol čiastočne inšpiráciou pre film Darr z roku 1993 v hindčine. (Arsenal83)

Související novinky

Návrat krvavého kapitána

Návrat krvavého kapitána

25.07.2008

Captain Blood z roku 1935 je snad největší klasikou pirátského žánru. Na kapitánském můstku tehdejší megahvězda Errol Flynn, u kormidla pozdější tvůrce Michael Curtiz, na vlajce zlatem vyšitý nápis… (více)

Reklama

Reklama