Reklama

Reklama

Úplné bezvětří

Trailer

Obsahy(1)

Thriller podle románu Charlese Williamse se odehrává v Tichém oceánu a téměř celý na jedné lodi. John a jeho žena Rae chtějí strávit nějaký čas sami, daleko od lidí. Avšak jejich samotu nečekaně naruší trosečník, kterého zachrání. (NFA)

Videa (1)

Trailer

Recenze (200)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Ač panuje úplné bezvětří, Noyce dovedně zadul do plachet napětí a kdyby manželský pár věděl, co ví námořníci už od roku 1912 (že Billy Zane na palubě přináší neštěstí), mohl si ušetřit kupu starostí.. „Když ti vítr, napne plachtu / když ti plachta, popožene jachtu / pak Sam a Nicole snad budou mít klid..“ ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Billy Zane skutečně nosí smůlu. Pokud se v jeho přítomnosti zrovna nepotápí nejslavnější zaoceánský parník, tak jde pro změnu ke dnu dvoustěžňová plachetnice, ale k věci. Dead Calm je pouhý rutinní thriller, který však vyniká především důmyslně vystavěnou atmosférou a napětím. Herci jsou obstojní a působí reálně...tedy v rámci možností. Dobrý dojem kazí pouze "fantasmagorický" závěr, po kterém jsem poctivě kroutil palicí a šel s hvězdou dolu. 70% ()

Reklama

Anthony 

všechny recenze uživatele

Po tomto filmu si mnoha australských tvůrců tohoto filmu všiml Hollywood. Přitom jde jde spíše o komorní thriller pro tři hlavní postavy. Precizně stupňováné napětí, výborné navození patřičné atmosféry (a la Hitchcock), skvělé herecké výkony - to vše z tohoto jinak "nenápadného" snímku udělalo film, který vám nedá vydechnout. Ovšem kdyby film neobsahoval posledních asi 5 minut, byl bych radši ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Pro mě je děsně těžké tento film hodnotit, jelikož pro Billyho Zanea mám slabost již od MEMPHISSKÉ KRÁSKY (1990), tudíž jsem silně ovlivněna a ta 4.* je hlavně pro Billyho :D :D Téma thrilleru je dobré a rozhodně bych to nechtěla zažít na vlastní kůži, jelikož široko daleko nikdo a řešit nějaký problém? Fajn :D ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

Sam Neill, Nicole Kidman a Billy Zane prichádzajú, aby nás poriadne vystrašili. Ak si myslíte, že je nemožné, aby bol film odohrávajúci sa celý na mori v malej jachte s troma hercami napínavý a zaujímavý, tak vyskúšajte toto. Presne tak! Hitchcockovská atmosféra prichádza po 20-tich minútach a končí 10 sekúnd pred koncom filmu. Ultralacný nezávislý thriller sa stal jedným z mojich najobľúbenejších hororov rovnajúci sa pocitu z Kocky či z filmu Tí druhí. Ale pozor! Kvalita DVD je úbohá, a film je kvôli cenzúre o 3 minúty kratší. Radím vám zohnať si originál z telky, netu či archívu. V opačnom prípade si jednu hviezdičku uberte. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (18)

  • Sam Neill se seznámil se svou ženou (Noriko Watanabe) při natáčení tohoto filmu. (Chatterer)
  • Oproti filmu kniha obsahuje niekoľko ďalších hlavných postáv (vrátane Hughieho (Billy Zane) manželky a pozostalých, ktorých John nájde na Orfeovi) a predstavuje Hughieho ako asexuála. Zachádza tiež do ďalších podrobností o tom, čo spôsobilo Hughieho psychické zrútenie. (Arsenal83)
  • Na začiatku výroby, v máji 1987, mal Neill 39 rokov a Kidman iba 19. V rozhovore v roku 2021 Sam Neill vyjadril určité znepokojenie nad skutočnosťou, že bol dvakrát starší ako Nicole Kidman a pritom hrali pár. (Arsenal83)

Související novinky

Návrat krvavého kapitána

Návrat krvavého kapitána

25.07.2008

Captain Blood z roku 1935 je snad největší klasikou pirátského žánru. Na kapitánském můstku tehdejší megahvězda Errol Flynn, u kormidla pozdější tvůrce Michael Curtiz, na vlajce zlatem vyšitý nápis… (více)

Reklama

Reklama