Reklama

Reklama

Úplné bezvětří

Trailer

Obsahy(1)

Thriller podle románu Charlese Williamse se odehrává v Tichém oceánu a téměř celý na jedné lodi. John a jeho žena Rae chtějí strávit nějaký čas sami, daleko od lidí. Avšak jejich samotu nečekaně naruší trosečník, kterého zachrání. (NFA)

Videa (1)

Trailer

Recenze (200)

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Film snad jenom pro obdivovatele Nicole Kidmanové, jinak pouze zvizualizovaný paskvil. Bizarní terapie šoku po fatálním silničním neštěstí. Pokud jsem se díval na stejný film jako ti, co dali čtyři hvězdy, pak pro mě pojem "film" začíná ztrácet veškeré kontury. Nevím, co komu může dát primitivní příběh o "dobíjení Kostěje Nesmrtejného" - čehož se stejně nedá dosáhnout jedem ani zbraněmi, neboť jeho duše je oddělena od těla a umně skryta. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Název filmu je dost závádějící, nebot o žádné bezvětří se tam nejedná ba naopak je tam i pěkná bouře. Čekal jsem od toho víc, ale i tak to nebylo špatné, ale mohli mnohem víc tlačit na pilu, zvlášt konec byl tak strašně předvydatelný, že jsem jen čekal odkud vyskočí to ani jinak být nemohlo. ps-chudák pes ten musel trpět mořskou nemocí. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tenhle film neni nic moc, ale mam ho rad. Film nema skoro zadnej dej, jen dve lodi jedou za sebou a do toho magor. Billy Zane mi prisel spis k smichu a mistama dost prehraval. Kidmannova je celkem slusna, ale aspon mohla ukazat kozy. Nejlepsi byl Sam Neill, kterej predvedl standartne dobrej vykon a i se do role dobre hodil. Hudba hodne spatna, triky hodne spatny, atmosfera nic moc, mistama to je spis smesny nez mrazivy. Dialogy taky nejsou nejak uzasny, spis to vypada jako by herci mistama improvizovali a navic tu neni vubec receno proc vlastne Zane dela to co dela. I kdyz to cely pusobi docela amatersky a mistama to nudi, protoze se tam nic nedeje a furt dokola Zane opruzuje Kidmann, tak se na tenhle film vzdycky rad podivam a 3* si zaslouzi. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Příběh vychází z modelové situace: námořní kapitán a jeho žena chtějí po tragické smrti dítěte načerpat nové síly k životu plavbou na své moderní jachtě. Stanou se však obětí mladého psychopata, jehož zachrání z potápějící se lodi. Děj se odvíjí většinou paralelně: manžel zůstane uvězněn na škuneru duševně nemocného několikanásobného vraha, zatímco jeho žena musí zprvu tomuto zdánlivě sympatickému mladíkovi vzdorovat na jachtě. Jádrem filmu je rozvíjení atmosféry, stupňující se a prodlužující se napětí, přičemž důležitým spoluhráčem je i měnící se počasí. Trochu zklamání. Všude se film dost vychvaloval, jak má dusnou atmosféru, jak je to nepředvídatelně a novátorsky pojatý thriller. Vše tam sice bylo, ale dost ve sterilní až průměrné formě. Dvojice Kidman a Neill versus psychopat Zane fungovala, ale scénář dobrý nápad celkem prohospodařil. Thriller, co měl tendenci být zdlouhavý, s napětím, které houstlo a vyvrcholilo velmi slabým finále. Mně to tak úplně nestačilo, ale jevilo se to fakt zajímavě. Očekávání zůstala nesplněna. 60% ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý odštartoval kariéru viacerým, ktorí sa na ňom podieľali má slušnú atmosféru a dokonca mi nevadil ani B. Zane, ktorého inak veľmi nemusím. Budem sa opakovať, ale rovnako ako ostatným mi vadí nadstavený koniec. Naozaj posledných 5 minút je úplne zbytočných a to filmu v konečnom dôsledku strháva body. Preto iba veľmi tesné štyri hviezdy. 70%. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (18)

  • Pôvodne bola vo filme scéna, kde postavu Sama Neilla mučí na lodi žralok. Táto scéna bola z finálneho filmu vypustená. (Arsenal83)
  • Denník The New York Times film označil za jeden z 1000 najlepších filmov, aké boli kedy natočené. (Arsenal83)
  • Zdrojový román Charlesa Williamsa "Dead Calm" bol čiastočne inšpirovaný skutočnými vraždami rodiny na palube plachetnice pri pobreží Floridy v roku 1961. Prípad sa týkal vyznamenaného veterinára z druhej svetovej vojny menom Julian Harvey. (Arsenal83)

Související novinky

Návrat krvavého kapitána

Návrat krvavého kapitána

25.07.2008

Captain Blood z roku 1935 je snad největší klasikou pirátského žánru. Na kapitánském můstku tehdejší megahvězda Errol Flynn, u kormidla pozdější tvůrce Michael Curtiz, na vlajce zlatem vyšitý nápis… (více)

Reklama

Reklama