Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dan Foreman je už dvacet let marketingovým ředitelem časopisu Sports America a má hlavu plnou starostí. V kuchyni našel krabičku od těhotenského testu, dlouholetý klient Eugen Kalb mu oznámil, že už nebude v časopise inzerovat, a vydavatelství, pro které pracuje, koupil nový majitel. Strach, že je jeho dcera Alex těhotná, se sice nepotvrdí, ale šok ho přece jen nemine. Nejprve mu manželka oznámí, že čeká dítě, a pak mu šéf řekne, že nové vedení na jeho místo dosadilo někoho jiného. Šokovaný Dan zjistí, že jeho novým nadřízeným je teprve šestadvacetiletý Carter Duryea, který nemá s reklamou žádné zkušenosti. A to ještě netuší, že se mladík, kterého právě opustila manželka, ve výtahu seznámil s Alex. Zmatený Carter není schopen předložit oddělení obchodní strategii, a tak jen uhýbá pomocí naučených frází. Jediné, na co se zmůže, jsou výpovědi. Navíc se vnutí k Danovi na nedělní oběd, kde se opět setká s Alex... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (253)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

V dobré společnosti překvapí především tím, že je v rozporu s většinou současné americké komediální produkce tak nějak uměřený a kultivovaný. Neobjevuje se tam zkrátka takový ten typicky pubertální nebo buranský humor a celý snímek jako by chtěl oslovit spíš dospělé publikum, které jinak dává přednost televizní obrazovce. Není to film špičkový, protože humor v něm obsažený není tak vypointovaný, ale celé je to slušně napsané, obsazené i zahrané. Snímek zůstává na půdě produkce amerických majors, tzn. žádné velké experimenty a provokace, jen lehká společenská kritika, která ani zdaleka nedosahuje údernosti např. Lítám v tom. Má ale překvapivý konec, který se vymyká tradiční šabloně romantických happyendů. Ona ta romantická linka především díky přítomnosti Scarlett Johansson, která je pro tenhle druh žánrových snímků jako stvořená, poněkud přebíjí tu komediální. Celkový dojem: 65 %. ()

carly 

všechny recenze uživatele

myslím, že som ten film tak úplne nepochopila. o kom mal vlastne byť? ak o Carterovi, tak to bol dosť smutný príbeh, aj keď na konci bola nádej. ak o Danovi, tak to bola dosť nudná story. a tá love story, na ktorú som sa najviac tešila, bola úplne zbytočná, alebo minimálne postrádateľná. herci boli skvelí, ale ten príbeh ... taký nijaký ()

Reklama

Lynn 

všechny recenze uživatele

Od Prciček je tohle skutečně výborný posun kupředu. "V dobré společnosti" je chytrá, vtipná, milá a zábavná tragikomedie. Příjemné herecké výkony Dennise Quaida a Tophera Grace jsou navíc doplněny okouzlující Scarlett Johansson. A neměla bych zapomenout na skvělou hudbu a scénář. Jednoduše jsem z kina odcházela s velmi příjemným pocitem, že těch 99 Kč stálo za to. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

K filmu jsem přistupoval s velkou nedůvěrou, protože americký humor a romatika mě poslední dobou neoslovují (snímkům se štítkem "americká rodinná komedie", nebo "americký romantický film se až na pár titulů vyhýbám obloukem). K mému překvapení se film ani jako komedie netvářil, někdy mi přišel spíše vážnější a romantická rovina byla uvedena na slušné úrovni (on the otrher hand, pokuď se někdo těšil na nahou Scarlett, nebo žhavý a vášnivý vztah, nedočkal se). Herecké výkony titulních 4 představitelů byly výborné, tedy až na Tophera Gracea, kterému jsem roli moc nevěřil a moc se v něm nevyznal. Každopádně nám byl předveden inteligentní příběh na velice aktuální společenské téma (konfrontace zkušené stáří x dravé mládí) a závěr mě překvapil. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Není to komediální (řikám já), romantika z toho taky jaksi vymizí (řikám já) a do dramatu to má daleko (už sem řek!). Scarlett s tím svým divným hlasem je furt stejná, Quaid v roli amerického otce na zliskání a nová tvář Topher Grace celkem potěšil (nevim proč, ale pár zaksichtěníma mi připomínal Roberta). Na štěstí film skončí tak, jak jsem nečekal, za což přihazuju o bod navíc. Jinak ale blbost... ()

Galerie (33)

Zajímavosti (4)

  • Kniha, kterou čte Alex (Scarlett Johanson) v kavárně, je "Early Short Stories" od Antona Chekhova. (viperblade)
  • Když se Alex stěhuje na newyorskou kolej, tak společně s Danem (Dennis Quaid) míjejí plakát s listem marihuany. Celý text na plakátu zní: "Marihuana. Protože vaši přátelé nejsou tak vtipní." (viperblade)

Reklama

Reklama