Reklama

Reklama

9 hráčů se smrtí

  • Velká Británie House of 9 (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

9 lidí je z neznámých důvodů uneseno a ubytováno v zabarikádovaném domě bez jakékoli možnosti úprku. Jsou sledováni 75 kamerami a po probuzení k nim prostřednictvím mikrofonu promluví neznámý hlas a určí pravidla hry. Poslední přeživší získá odměnu v hodnotě 5 miliónů dolarů. Připravte se, hra začíná. (Pedestrian)

Recenze (130)

zdenny 

všechny recenze uživatele

Přesně toto je názorný příklad, kdy od sebe uživatelé csfd opisují (a filmu vyčítají neoriginalitu). Kdo si alespoň trochu potrpí na psychologické horrory a thrillery, musí se mu tento film líbit. Je třeba si položit několik otázek. Např. za jak dlouho člověk v takovémto prostředí ze sebe shodí morální zábrany a stane se z něj zvíře. Kdy si uvědomí, že druhá "náhodná" smrt přišla krátce po té první "náhodné" a krátce po ní přijde "třetí" náhodná. Toto je pravá reality show, po které volám od jejího zavedení v komerčních televizích. Jen kamery a žádný kontakt s pokusnými lidmi. Pak by se vidělo i ve vile Vyvolených nebo Big Brothera, jací lidé vlastně ve svém nejhlubším nitru jsou, když musí řešit extrémně zátěžovou situaci. Chápu, že někteří diváci tyto aspekty neřeší a řešit nechtějí. Já mám psychologické filmy rád a už se těším na někdy možné druhé kolo, které bych ale nesměroval cestou Saw, nýbrž ještě více psychologickým způsobem. Kdo by se na to potom ale díval, když podle celkového hodnocení tohoto filmu jsou většina diváků ignoranti? ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Pod tři hvězdy prostě nepůjdu. I přes neoriginalitu, technickou jednoduchost a místy křečovitou psychologii jsem se nenudil, závěr je přes všechnu okatou uspěchanost zdařile vygradovaný, na Susie Amy se krásně kouká a poslední scéna filmu je dokonalost. Jako v oddechové kratochvíli tady moc slabin neshledávám. I přesto, že je herecké obsazení nesympatické a celkový look filmu poskakuje mezi sterilní vydezintifikovaností Kostky 2 a televizní laciností. ()

Reklama

Chlo0opek 

všechny recenze uživatele

V porovnání s jakýmkoliv Saw či Kostkou naprostá zívačka.. Chyběla atmosféra, tajemno a aspoň závan strachu či překvapení. Nikdo ze zúčastněných mi nepřišel ani nějak zvlášť sympatický, zkrátka slabota. A přitom zde potenciál jistě byl - škoda takhle promrhaného námětu :( Tošku lepší 1*, ale 2* zkrátka nedám. ()

chimeracerberus 

všechny recenze uživatele

Snímok, snažiaci sa napodobniť film SAW alebo kocku. Ale skutočne len snažiaci. Vo všetkých ohľadoch pôsobí strašne lacno, správanie postáv je strašne nepochopiteľné, zbytočné pasáže sú príliš dlhé. Určite keby som sa ja ocitol v podobnej situácii alebo niekto z Vás tak by sa nehádal o takých veciach aké v tomto filme boli spomenuté. Jediná svetlejšia stránka tohto filmu je základná myšlienka a trošku napínavý záver. Celkový film som nútený hodnotiť skôr ako podpriemer: HUDBA:3/10 * ORIGINALITA:4/10 * LOGICKOSŤ:1/10 * DEJ:3/10 * ()

Mark1983 

všechny recenze uživatele

No nejedná se o filmový kult,ale nejedná se ani o doslovný odpad.Podle mého názoru se jedná o filmový průměr,i když ne každému se film líbí.Tedy je pravdou,že od něj divák nemůže očekávat něco extra až něco doslova neočekávané.Spíš by mě na něj hledět jkako na film a ne se v něm šťourat,i když i na mé straně jsou filmy,které mě také neoslovily.A tak jak se říká,Každému se líbí něco. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (3)

  • Bonus na DVD obsahuje dva alternativní konce. (Terva)
  • Natáčení probíhalo ve filmovém studiu MediaPro v rumunské Bukurešti. (Terva)
  • Film měl nesoutěžní premiéru na filmovém festivalu v Cannes 20. května 2004. (Terva)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno