Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Otec Andrew Kiernan je Vatikánem vysílán na místa, kde se údajně stal nějaký zázrak. Andrew není jen kněz, ale i vědec, a zázraky většinou vědecky vysvětlí. Na posledním místě, v Belo Quinto v Brazílii, se Andrewovi nepodařilo vědecky vyvrátit tamní úkaz zázraku. V místním kostele začaly téci krvavé slzy jedné kamenné soše v den, kdy zemřel otec Alameida, a Andrew rozborem potvrdí, že se wkutečně jedná o lidskou krev. Kardinál Daniel Houseman nechce povolit Andrewovi návrat k soše s tím, že tam pošle geologa a ten na místě rozhodne o případném převozu sochy do Vatikánu k podrobnému prozkoumání... Růženec otce Alameidy je na tržišti nabízen malým chlapcem a matka Frankie Paigové ho od něj koupí, aby jej s ostatními dárky poslala své dceři. Frankie otevře balíček od matky až v momentě, kdy jí matka zavolá. Frankie pak začne být špatně a myslí si, že je těhotná. Po návratu z práce ale zažívá divné stavy. Málem se utopí ve vaně a probere se k vědomí až v nemocnici, kam ji nechala odvézt kamarádka. Frankie má na zápěstích bodné rány, ale neví, jak se jí to stalo. Lékařka si myslí, že si rány způsobila sama. Frankie je pak v metru před svědky, mezi nimiž je i otec Durning, bičována neviditelnou silou a Andrew Kirnan je vyslán do Pittsburghu, aby zjistil, oč jde. Ještě před odjezdem se Andrew dozví, že církev nemá v Belo Quinto kostel a žádný otec Alameida v jejich církvi nikdy nebyl... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (209)

lamps 

všechny recenze uživatele

Řemeslně velmi dobře zvládnuté, leč žádné zásadní nebo zapamatování hodné dílo to také určitě není. Formálně odzbrojující - vizuální stránka je nádherná a některé obrázky by se mohly vystřihnout a z fleku vystavit v národní galerii, avšak emocionálně plochý recyklát tisíce a jednoho motivu z řad satanské tématiky, které už mohou výrazněji oslovit pouze v případě bezchybné souhry všech filmařských složek nebo drtivě navozené atmosféry v autenticky synchronizovaném příběhu - ani jedno se zde však nekonalo... 60% ()

Sidonka 

všechny recenze uživatele

Líbila se mi pouze atmosféra 90. let. Jinak mi film přišel bezvýrazný, neoriginální a ničím dalším mě nezaujal. Musím se přiznat, že jsem se nedívala ani zvlášť pozorně, bylo to plné klišé, tak proč vlastně? Ostatně satanismus, vymítání, apod. nejsou témata, které bych měla v oblibě. Mám raději některé horory odehrávající se například v sanatoriích, s větším důrazem na psychologii postav a na tajuplnou atmosféru. Rozhodně raději než krváky, kde se z mého pohledu nic interesantního neděje. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Napínavé drama o církvi a Bohu. Církev si nehodlá jen tak nechávat měnit svá dogmata a udělá vše, byť její moc už naštěstí není dávno to, co bývala, aby všem i jen malým změnám zabránila. Myšlenka, že Ježíš se nachází všude a ve všem, a tudíž netřeba chrámů ni instituce, je přirozeně pro ni kacířská a likvidační. Vizuálně působivý snímek mimo jiné vysvětluje, jak se to mělo ve skutečnosti s přibíjením na kříž. A v určitém okamžiku možná někdo zapochybuje, zda se vůbec jedná o stigmata, zda za krvavými ránami nestojí někdo úplně jiný. Po velmi dlouhé době mne snímek příjemně překvapil a původní hodnocení jsem o jednu hvězdu zvedl. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Filmu sa darí udržať vás v napätí po celý čas, pomáha si pri tom okázalou formálnou stránkou. Ale paradoxne to je aj jej najväčšia chyba. Režisér to s tou videoklipovitosťou až veľmi preháňa. Napriek tomu vysoký nadpriemer strašidelného žánru s podtextom na zamyslenie a so zopár naozaj silnými scénami. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Vcelku se potvrdilo to, co jsem si myslel - Stigmata mají pro horor dosti nevděčný námět. Holce se objevují krvavé Kristovy rány ... a co jako, divákovi to může být úplně jedno, strach to v něm určitě nevyvolá. Proto film v druhé polovině použije i nějaké vymítačské a konspirační prvky, což jsem s vděkem kvitoval. Nic extra, ale neurazí. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (17)

  • Uvažovalo se o názvu St. Frances of Pittsburgh (Svatá Františka z Pittsburghu). (HappySmile)
  • Verš "Rozštípni dřevo a já tam budu, nadzvedni kámen a nalezneš mě" pochází z Tomášova evangelia (verš 77). (HappySmile)

Reklama

Reklama