Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Další lákadlo z mysli Mela Brookse. Tentokráte si dělá srandu z mýtu o Draculovi. Normální, bohatí angličané jsou napadáni Draculou a doktor Van Helsing je musí chránit. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (280)

lamps 

všechny recenze uživatele

Jako na houpačce. Některé pasáže mi přijdou i po opakovaném zhlédnutí geniální a herecké obsazení včetně Brookse nemá chybu, ale pořád se nejde zbavit pocitu, že z dané látky šlo vysát mnohem, mnohem více šťavnatější krve. Ale to je celý Brooks, má komediální talent od Boha, ale často jakoby si po něm šlapal a stavěl se zbytečně do pozice pouhého lascivního nesoudného provokatéra. Pořád ale vtipnější a vkusnější než nepochopitelně zkultovnělá Ohnivá sedla... ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Nějak pořád nechápu, co se na tomhle filmu skoro všem nelíbí. Já jsem se poprvé válela smíchy a u scény, kdy jde Van Helsing (alias Mel Brooks) s Jonathanem "dozabít" Lucy mám záchvaty (smíchu) pokaždé, když to vidím. Podle mě je tohle krásná parodie na Draculu od Coppoly, s Lugosim i spoustu jiných verzí a bavila jsem se při sledování opravdu docela dobře. A navíc Leslie Nielsen s rumunským přízvukem a v obří bílé paruce je prostě úžasný. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

No, bavil jsem se o moc vic, nez kdyz sem film videl poprve. Je fajn, ze dejova linie je vicemene stejna, jako v Coppolovo verzi, az samozrejme na spoustu drobnejch az vetsich odlisnosti, coz zrejme zpusobil mensi rozpocet filmu. Co se tyce hercu, Mel Brooks jako Van Helsing potesi a Leslie je obcas neskutecne trapnej a silene se xichti, ale misty hraje fakt slusne, ze ma dokonce naky to charisma. No a musim zminit Petera MacNicola, kterej se zrejme prastil do hlavy a myslel si, ze je Jim Carrey. Jinak celkove tu jsou naky perfektni vtipy, spousta docela slusnejch a dalsi spousta nevtipnejch, ale k vylozene trapnejm to casto nastesti nesklouzne. Taky musim tvurce pochvalit za solidni, misty skutecne drobet hororovou atmosferu. Ackoliv ma Leslie lepsi parodie, tahle se urcite v jeho filmografii da zaradit mezi ty zdarilejsi, lepsi 3*. ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Nepřišlo mi to zas tak vtipné ... k popukání ... ale moc se mi líbil takový divadelní nádech, kterým to na mě působilo ... A některé dialogy byly vážně brilantní ... a asi nejlepší byl Peter MacNicol - z něj sem fakt nemoh ...je to něco úplně jiného než stupidní a sprostý např. Scary Movie ... apod. ()

SarumanKo 

všechny recenze uživatele

Moje úplne prvé stretnutie s príbehom o Draculovi a verte či nie, až táto na došťanie vtipná paródia ma pred mnohými rokmi primäla prečítať si Stokerov román. Primárne paroduje verziu s Bélom Lugosim, teda niektoré postavy a príbehové línie zjednodušuje, iné úplne vynecháva, ale svoj účel – zosmiešniť a pobaviť – spĺňa dokonale. Leslie Nielsen bol vždy mojim obľúbencom a nerobí mi problém titulovať ho kráľom paródií. Na Drakulovinách som sa smial často a fakt z chuti, i dnes, mnoho rokov po prvom zhliadnutí, keď už môj rozum všetku tú trápnosť akceptoval úmyselne. Snáď zo mňa nehovorí nostalgia... (80%) ()

Galerie (75)

Zajímavosti (5)

  • Při osvobozování Lucy Westenry (Lysette Anthony) z hrobky pohne chasník víkem "kamenné" rakve tak nešťastně, že divákovi nechtěně odhalí, jak lehké vlastně celé víko je. (GordonCZ)
  • Ve scéně, kdy Van Helsing otevřel žaluzie, vnikne do budovy světlo. V dalším záběru je žaluzie zavřená, avšak světlo se nezměnilo. (Čiban)

Reklama

Reklama