Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Další lákadlo z mysli Mela Brookse. Tentokráte si dělá srandu z mýtu o Draculovi. Normální, bohatí angličané jsou napadáni Draculou a doktor Van Helsing je musí chránit. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (279)

Dale 

všechny recenze uživatele

Obstojný príbeh o Drakulovi, ktorý nie je oveľa horší ako ten Coppolov. No ako komédia je to veľmi slabé. Jediné, na čom som sa zasmial bol dvojitý výšplech krvi na Stevena Webera. No nenudil som sa a nevyskytovali sa tam ani žiadne trápne rádobyvtipné scénky, aké obsahovali Nielsenove filmy, ktoré nasledovali po tomto snímku. ()

Ghoulman 

všechny recenze uživatele

V tomto případě se s lítou odvahou přidávám k té menšině uživatelů, kteří tento film nepovažují ani za strašlivý nevkus, ani za zábavu pro diváky po frontální lobotomii. Proklajte mé srdce dubovým kůlem a nechte mne shořet na popel, ale mne se to prostě líbilo. A to i přesto (nebo právě proto), že mám Drákulu jak načteného, tak nakoukaného v mnoha různých provedeních. ()

Reklama

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Filmu by slušel podtitul: Vše, co jste (ne)chtěli vědět o Drákulovi aneb Co nám Bram Stoker pro jistotu zamlčel! Kdyby tak byli distributoři s překlady originálních názvu do národního jazyka stejně kreativní jako já, to by byl teprve na zemi ráj, co si budeme povídat! Ale nevzdychejme, přátelé, škodí to zdraví, upněme radši své zraky k této, ne-li třeskutě vtipně, kdy za celých cca devadesát minut nestačíte povolit úsměv od ucha k uchu, tak alespoň občasně nutící se za břicho popadnouti parodii. Nebuďme netýkavky, nerozebíraje ďábelského Nielsena podávajícího standardně vtahující dojem, vždyť jen MacNicolův Renfield je tak rozkošný patolízal! A krysa!! A patolízal!!! A Mel Brooks se vážně umí obsadit, Van Helsinga by neztvárnil lépe ni samotný Van Helsing. ()

Wyrdas 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, že než se Dracula setká s Van Helsingem, tak je to takové utahanější. Nicméně pak už to jede na plné pecky. Nebudu popírat, že je to film o třech postavách (Nielsen jako Dracula, Brooks jako Van Helsing a MacNicol jako Draculův poskok), ale který dnešní film má tolik charakteristických postav? Někdy jsou rádi alespoň za jednu. Jak jsem již psal, z počátku slabý průměr, nakonec to vygraduje do extáze! Film neurazí, jednou za pár let se na něj dá znovu podívat a opět pobaví - jeví se mi za ta tři shlédnutí (prakticky v sedmileté periodě) jako nestárnoucí klasika. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Za zvuků čardáše se odehrávající parodie plná vskutku vtipných momentů a narážek na hororové upírské klasiky v čele s vynikajícím mistrem parodie Nielsenem, který moc dobře ví, jak diváka pobavit. Dále pak trochu jiný Van Helsing, který se baví zastrašováním studentů při pitvách, či šílený Draculův pomocník Renfield, který čas od času nepohrdne nějakou tou nohatou havětí ze země. Zkrátka jedna z těch povedenějších parodií, která sice nesahá k vrcholu v rámci svého žánru, ale na ty solidní 3* s klidem stačí. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (5)

  • Ve scéně, kdy Van Helsing otevřel žaluzie, vnikne do budovy světlo. V dalším záběru je žaluzie zavřená, avšak světlo se nezměnilo. (Čiban)
  • Při osvobozování Lucy Westenry (Lysette Anthony) z hrobky pohne chasník víkem "kamenné" rakve tak nešťastně, že divákovi nechtěně odhalí, jak lehké vlastně celé víko je. (ČSFD)

Reklama

Reklama